ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Genel > ERP Rapor Hazırlama
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - ÜRETIM PLANLAMA DA NETSIS
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

ÜRETIM PLANLAMA DA NETSIS

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
firewall Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı firewall Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ÜRETIM PLANLAMA DA NETSIS
    Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2011 Saat 12:31

MERHABA                                                        

TEKSTIL ÜRETIM PLANLAMADA NETSISTEN VERIM ALAMADIK.                                                              

SIZDEN BU KONUDA MEMNUN OLAN VAR MIDIR?                                                      

PAYLASIRSANIZ MEMNUN OLURUZ.                                                   

NOT                                                     

MUHASEBE DE SIKINTI GÖRÜNMÜYOR. AMA ÜRETIM KISMI ÇOK TEFERRUATLI VE ISI KOLAYLASTIRMAKTAN ÇOK ZORLASTIRIYOR BENCE...
Yukarı Dön
taner Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Puanlar: 4
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı taner Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2011 Saat 15:16
hangi programi kullanirsaniz kullanin üretimin kendisi zaten detaylidir
kaldiki ne kadar detay o kadar rapor ve veri almak demek netsisin üretim modülü  biraz zor uyarlaniyor ama uyarlaninca da çok verimli çalisiyor
firmanizda netsis destek elemani olmadan uyarlayamazsiniz bu durum netsis dahil  tum programlar icin boyle
netsis ayna gibidir kim uyarlıyorsa o kadar cevap verir
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı firewall Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2011 Saat 13:25
TEKSTILDE KULLANANLARDAN ÖZELLIKLE YARDIM RICA EDIYORUM

SENTEZ PROGRAMI KULLANDIM HIÇ BÖLE ZORLUKLARLA KARSILASMADIM.

TEKSTIL ÜRETIMINE PEK UYGUN GELMEDI AÇIKÇASI BANA.

DIGER SEKTÖRLER HAKKINDA BIRSEY SÖYLEMEM YANLIS OLUR.
Yukarı Dön
NETSYS Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Puanlar: 3
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NETSYS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2011 Saat 10:47
Orjinalini yazan: firewall firewall Yazdı:

TEKSTILDE KULLANANLARDAN ÖZELLIKLE YARDIM RICA EDIYORUM

SENTEZ PROGRAMI KULLANDIM HIÇ BÖLE ZORLUKLARLA KARSILASMADIM.

TEKSTIL ÜRETIMINE PEK UYGUN GELMEDI AÇIKÇASI BANA.

DIGER SEKTÖRLER HAKKINDA BIRSEY SÖYLEMEM YANLIS OLUR.
netsisin üretim planlama yani mrp1 ve mrp2 (özellikle de mrp2) uygulamalari maalesef çok iyi degil.ancak sadece üretim modülü diyorsaniz bence piyasadaki bir çok programdan iyidir.aslinda üretim yapisi geregi zor bir süreç.

netsisin üretim modülünde kolay ve anlasilir reçeteler var
alternatif malzeme var, operasyon ve istasyon destegi var, revizyon var, isemri destegi var.ayrica özellikle tekstil sektörünün isine yarayacak yapilandirma kod destegi var.

benim merak ettigim sentez programinin hangi yönleri netsisten daha iyi?örnek verebilir misiniz?

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı firewall Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2011 Saat 11:38
BU PROGRAMDA HER SEYI KENDINIZ TANIMLIYORSUNUZ.
YANI ÇOK ESNEK HAZIR HIÇBIR KALIBI YOK.BUDA BAYAGI ZAMAN ALIYOR.

ÖRN: 
SADECE IPLIK KODUNUN BIRI DEGISECEK YENIDEN REÇETE YAPMAK DURUMUNDASINIZ.

BIZ BIR MAMULÜN 1 VARANTINI  YAPARKEN (ÖR: SARI/MAVI/BEYAZ/LACI ÇIZGILI T HIRT)
EN AZ 4 RENK KULLANIYORUZ. VE BU KODLARDAN HER BIRI KESIN DEGISIYOR.

KLASIK ÜRETILECEK MODELIN SADECE BIR VARYANTI  IÇIN EN AZ 4-5 REÇETE YAPMAM LAZIM.

HER MODELDEN EN AZ 5 VARYANT YAPILACAGINI DÜSÜNÜRSEK TAM BIR KAOS

VE BIZIM ÜRETIM SÜRECI HIZLI ILERLIYOR.

BEN REÇETELERI OLUSTURMAYA KALKSAM ÜRETIM BITIYOR.

Yukarı Dön
NETSYS Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Puanlar: 3
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NETSYS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2011 Saat 12:12
Orjinalini yazan: firewall firewall Yazdı:

BU PROGRAMDA HER SEYI KENDINIZ TANIMLIYORSUNUZ.
YANI ÇOK ESNEK HAZIR HIÇBIR KALIBI YOK.BUDA BAYAGI ZAMAN ALIYOR.

ÖRN: 
SADECE IPLIK KODUNUN BIRI DEGISECEK YENIDEN REÇETE YAPMAK DURUMUNDASINIZ.

BIZ BIR MAMULÜN 1 VARANTINI  YAPARKEN (ÖR: SARI/MAVI/BEYAZ/LACI ÇIZGILI T HIRT)
EN AZ 4 RENK KULLANIYORUZ. VE BU KODLARDAN HER BIRI KESIN DEGISIYOR.

KLASIK ÜRETILECEK MODELIN SADECE BIR VARYANTI  IÇIN EN AZ 4-5 REÇETE YAPMAM LAZIM.

HER MODELDEN EN AZ 5 VARYANT YAPILACAGINI DÜSÜNÜRSEK TAM BIR KAOS

VE BIZIM ÜRETIM SÜRECI HIZLI ILERLIYOR.

BEN REÇETELERI OLUSTURMAYA KALKSAM ÜRETIM BITIYOR.

YANLISIN VAR.BIR KERE REÇETE KOPYALAMA VAR.MEVCUT REÇETEYI KOPYALAYIP DAHA SONRA IÇINDE DEGISIKLIK YAPILABILIR.REÇETE DEGISTIRILMEDEN SERBEST ÜRETIM YAPILABILIR.ISEMRI ILE REÇETE SAKLANIP SAKLANMIS BU REÇETE DEGISTIRILEBILIR.REÇETELERE REVIZYONLAR TANIMLANABILIR.

OLMADI EXCELDEN SABLON OLUSTURARAK VERITABANINA REÇETELER AKTARILABILIR.BUNUN IÇIN BASIT BIR PROGRAM YAPILABILIR.(NETOPENX ILE)

ÜRÜNLER AYNI ANCAK RENK GIBI ÖZELLIKLERI FARKLIYSA BUNLAR IÇIN AYRI AYRI REÇETE YAPMAK GEREKMEZ.ESNEK YAPILANDIRMA ÖZELLIGIYLE TEK REÇETE ILE ISI HALLEDERSIN.

NETSISTEKI SORUN NE BILIYOR MUSUN?NETSISTE NETSISI YETERINCE BILEN KISI SAYISI ÇOK AZ.DOLAYISIYLA INSANLAR BAZI SEYLERI NETSISTE NASIL YAPACAKLARINI BILMEDIKLERINDEN NETSIS KÖTÜ PROGRAM OLUYOR.

BEN HALEN SENTEZ PROGRAMININ NETSISTEN ÜSTÜN OLDUGU NOKTALARI MERAK EDIYORUM.YUKARDA NETSISTE YAPMASI ZOR OLDUGUNU SÖYLEDIGIN SEYLER SENTEZDE NASIL?
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı firewall Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2011 Saat 09:14
DEDIGIN DOGRU OLABILIR,NETSIS BILEN SAYISI AZ OLABILIR..

NETSIS KOMPLIKE PROGRAM VE ÇÖZÜM NOKTASINDA ÇALISTIGIMIZ FIRMADA FOS BELKI DE ONDAN ZORLANIYORDA OLABILIRIZ.

AYRICA NETSIS SERVISLERI DE ÇOK UÇUK.
EN BASITINDEN BIR DEVIR ISLEMINE 250$ TALEP EDILIYOR.
NETSISI ALDIGIMIZ FIRMA NETSISI KULLANMAMIZ IÇIN BIZE GEREKEN DESTEGI VERMIYOR BELKI DE . YÜZEYSEL GEÇISTIRIP DURUYOR.

PROGRAMI SATILDI IS BITTI YANI.

SENTEZDE BÖYLE SORUNLARIM HIÇ OLMADI BELKI DE BUNDAKI PAY SAHIBI ÇÖZÜM ORTAGIMIZIN IYI OLMASI VE AMACI SADECE PARA KAZANMAK DEGIL,SAIS SONRASI YANIMIZDA OLDUGUNU HISSETTIRMEK.

VARSA SAGLAM BILDIGIN ÇÖZÜM ORTAGI ... 

BEN DE AÇIKÇASI  HANGI SEKTÖRDE  NE ISLE MESGULSUN MERAK EDIYORUM.
Yukarı Dön
selimkurt Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı selimkurt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2011 Saat 14:12

Merhaba Arkadaslar,

Ben de daha önce MAPICS yazilimini kullandim. SImdi de yaklasik 3 aydir netsis ortaminda üretim planlama yapmaya çalisiyorum.
Bizim bir çözüm ortagimiz var.
Aldigim cevap beni tatmin etmedigi için sorunumu bir de sizlere aktarmak istedim :
Netsis firmamizda kurulurken, tüm operasyonlar için ayri bir stok kodu tanimslanmis.
Simdi bu operayonlar için stok kodlarini iptal etmek istiyoruz.
Fakat, is emrinden operasyon durumlarinin , hangi operasyonda ne kadar adet oldugunu göremeyiz, diyerek buna itiraz ediliyor.
Gerçekten is emirlerinde operasyonlardan ( bir is emrinde çok operasyon var.)  kaçar adet islenildigini, kaç adet daha islenmesi gerektigini göremez miyiz ?

Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 3513
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2011 Saat 15:13
Stok kodu yerine üretim modülünde operasyon tanimlayabilirisiniz.
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,533 Saniyede Yüklendi.