ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Temel Paketler > ERP Dizayn Modülü
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Dizaynda Kdv ayirma
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

Dizaynda Kdv ayirma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
hbulus Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 15
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hbulus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Dizaynda Kdv ayirma
    Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2008 Saat 11:34
Arkadaslar fatura keserken KDV dahil olarak kesiyoruz. Ancak çikti alirken dizaynda kdv hariç olarak çikti almak istiyoruz, nasil yapabilriz? Kalemler kisminda yapabilecegimi tahmin ediyorum, isin içine iskontolar-ek maliyetler felan girince gözüm korkuyor. Bu sekil kullanan varsa örnek verebilir mi?
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 3513
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2008 Saat 12:00
sthar_bf içinizi görmesi lazim.
4.108 , 4.034 veya 4505  denermisin.

Düzenleyen Conari - 26 Aralık 2008 Saat 12:05
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
Yukarı Dön
hbulus Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hbulus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2008 Saat 12:52
Orjinalini yazan: Conari Conari Yazdı:

sthar_bf içinizi görmesi lazim.
4.108 , 4.034 veya 4505  denermisin.
Üstad hiç aklima gelmemisti dogrusu. Tabi netsis stharda kdv hariç olarak kaydediyor. Peki iskonto olayina ne dersiniz? hesaplama mi yaptirmamiz gerekiyor? Yoksa baska bir yolu var mi?
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2008 Saat 13:27
Tam olarak anlayamadim Kdv Matrahi olacak degerimi yazmaya çalisiyorsun.
Kdv matrahi + KDVyimi?
Yukarı Dön
hbulus Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hbulus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2008 Saat 14:59

Söyle izah etmeye çalisayim;

Bir fatura kesiyoruz KDV dahil olarak. Kalem iskontosu ve genel iskonto uygulanmis olarak. Örnegin;

XYZ Mali          1 adet       100,00 YTL %10 ISK. Toplam 100,00 YTL

Kalem Iskonto   10,00 YTL
                                                           Ara Toplam       90,00 YTL
                                                           Kdv                  Dahil
                                                           Genel Toplam    90,00 YTL

bu benim önceki dizaynda aldigim çikti. Benim istedigim sadece bu çiktiyi alirken KDV'leri
ayirmak, yani;

XYZ Mali          1 adet        84,74 YTL %10 ISK. Toplam   84,74 YTL
                                                           Kalem Iskonto    8,47 YTL
                                                           Ara Toplam      76,27 YTL
                                                           Kdv                 13,73 YTL
                                                           Genel Toplam   90,00 YTL

olay bu. Ben yine kdv dahil kesmeye devam edecem, ama çikti hariç olarak çikacak.

(not: aslinda size izah edeyim diye bunlari yazarken olay kafamda netlesti. Kalemleri sthar dan alip iskontolari da hesaplattik mi herhalde olay tamamdir gibi. Ama yazayim diye emek çektim, artik silmem)

Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2008 Saat 16:09

Anlamadim :)

sthar_bf / sthar_kdv orani yapsan yetecek

100 ytl / % 18

Not: Tabi bölmeyi, 1.18 olarak yapacaksin.

Düzenleyen Conari - 26 Aralık 2008 Saat 16:10
Yukarı Dön
hbulus Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hbulus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2008 Saat 20:07
Orjinalini yazan: Conari Conari Yazdı:

Anlamadim :)
 Valla detayli anlattigimi saniyorum ama.!
Neyse ben bi deneyeyim.
Yukarı Dön
aslan Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aslan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2008 Saat 10:46
Toplam  için 1005 nolu alani eklersen brüt tutari getirir

en büyük aşkım NETSIS
Yukarı Dön
Poisson Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Poisson Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2009 Saat 13:29
kalem bilgileri için 4505 (kdv düsülmüs brüt fiyat), 4506 (kdv düsülmüs brüt tutar) kullanabilirsin
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,762 Saniyede Yüklendi.