ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > SQL > SQL Veri Tabanı İşlemleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - sqlde hesaplama
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

sqlde hesaplama

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
burakerdemir Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı burakerdemir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: sqlde hesaplama
    Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2008 Saat 12:07
Merhaba Arkadaslar,
sqlde rahatça view hazirliyabiliyorum ama hesaplama nasil yapabilirim bilmiyorum. anlik satislari görmek için bir view hazirladim. onunla excel pivot table ile verileri çekiyorum. ama degisik döviz türü olan satislari tek bir döviz türüne dönüstürmek için viewde nasil bir hesaplama yapabilirim?
viewde FATUIRS, CASABIT ve DOVIZ table'larini ekledim. burda amacim euro ile olan satislarin dolar karsiliklarini bulmak. çok basit bir cümle yazdim ama mantik olarakda çalismayacagini da bilmiyorum. ama deneme yanilma yöntemiyle bulmaya çalisiyorum.
cümle söyleydi;
(CASE TBLFATUIRS.DOVIZTIP WHEN '1' THEN TBLFATUIRS.DOVIZTUT WHEN '2' THEN TBLFATUIRS.DOVIZTUT * DOVIZ.DOV_SATIS END)
bu dolarida bulmuyor ama hesaplama mantigini bulmaya çalisiyorum. yardimlariniz için simdiden tesekkürler

Burak Erdemir
Yukarı Dön
mbaykan Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 1181
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mbaykan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2008 Saat 12:16
yazim hatasi var gibi geliyor dogrusu,
(CASE WHEN TBLFATUIRS.DOVIZTIP='1' THEN TBLFATUIRS.DOVIZTUT WHEN TBLFATUIRS.DOVIZTIP='2' THEN TBLFATUIRS.DOVIZTUT * DOVIZ.DOV_SATIS END)
seklinde olmali.

Mehmet Baykan
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı burakerdemir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2008 Saat 12:22
be yazdigim örnegi netsis'in kendi bir view'inden almistim. sizin yaptiginiz gibi düzenledim. aldigim hata Invalid column name 'DOLARTUTAR'

Burak Erdemir
Yukarı Dön
mbaykan Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mbaykan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2008 Saat 12:26
ben NETSIS veritabaninda söyle bir view olustudum öncelikle

CREATE VIEW [dbo].[MV_DVZKUR] AS
SELECT     dbo.DOVIZ.TARIH,dbo.KUR.BIRIM,
SUM(case WHEN LEFT(dbo.KUR.ISIM,3)='USD' THEN DOV_ALIS ELSE 0 END) AS USD_AL,
SUM(CASE WHEN LEFT(dbo.KUR.ISIM,3)='EUR' THEN DOV_ALIS ELSE 0 END) AS EURO_AL,
SUM(case WHEN LEFT(dbo.KUR.ISIM,3)='USD' THEN DOV_SATIS ELSE 0 END) AS USD_SAT,
SUM(CASE WHEN LEFT(dbo.KUR.ISIM,3)='EUR' THEN DOV_SATIS ELSE 0 END) AS EURO_SAT

FROM         dbo.DOVIZ INNER JOIN
                      dbo.KUR ON dbo.DOVIZ.SIRA = dbo.KUR.SIRA and dbo.DOVIZ.TARIH > '2001-12-31'
AND LEFT(dbo.KUR.ISIM,3) IN ('USD','EUR')

GROUP BY TARIH,BIRIM

bu view'i istedigim tablolara/view'lar TARIH sütunu ile baglayarak kullaniyorum
buradaki sütunlarda USD_AL, USD_SAT ve EUR_AL, EUR_SAT sütunlarini kullaniyorum
Mehmet Baykan
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı burakerdemir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2008 Saat 12:34
Tesekkürler Mehmet Bey,çok yardimci olacak bu view. peki ben bunda euro/dolar paritesini nasil hesapliyabilirim?

Burak Erdemir
Yukarı Dön
mbaykan Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mbaykan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2008 Saat 12:38
SELECT A.TARIH,DOVIZTIP,DOVIZTUT,CASE WHEN DOVIZTIP='1' THEN DOVIZTUT WHEN DOVIZTIP='7' THEN
DOVIZTUT*(EURO_AL/USD_AL) END AS USD_TUTAR
FROM TBLFATUIRS A,NETSIS..MV_DVZKUR B
WHERE A.TARIH=B.TARIH

yukarida '7' olan bizde EURO'ya karsilik geliyor sizde farkli bir deger olabilir, '1' ise USD'ye
kolay gelsin
Mehmet Baykan
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 3513
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2008 Saat 15:47
Bende söyle bir fonksiyon yazmistim. Dolara göre diger dövizlerin paritesi
USD bizdeki karsiligi =2 dir.Kullanimi

dbo.parite('2008-07-22',3) //3 Sek oldugu için dolar sek paritesidir.

siz kullanirken dbo.parite(sthar_tarih,sthar_dövtip)*sthar_gcmik
olarak kullanabilirsiniz.
CREATE function [dbo].[parite](@tar smalldatetime,@Doviz int) returns decimal(28,8) as

begin

declare @USDkur decimal(28,8)

declare @Othkur decimal(28,8)

declare @parite decimal(28,8)

set @USDkur=(select top 1 dov_alis from netsis..doviz

where sira= 2

and tarih <= @tar

ORDER BY TARIH DESC)

set @Othkur=(select top 1 dov_alis from netsis..doviz

where sira= @Doviz

and tarih <= @tar

ORDER BY TARIH DESC)

set @parite=round((@USDkur/@Othkur),5)

return (@parite)

end

Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
Yukarı Dön
bluewin Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bluewin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2008 Saat 00:32
merhabalar ben bursada oturuyorum ve netsis kullanmaya  calisiyorum :) yaninda sql le sorgulama yapmaya calisiyorum .Fakat henüz bu konularda  yeniyim ,isin özü  birebir ders verecek sql bilgisi olan (ücretli yada ALLAH rizasi icin ) arkadaslar dan yardimlarini istiyorum lütfen yardimci olun ALLAH kimseyi zorda birakmasin  .zordayim ve yardima  son derece  acigim
saygilarimla .koray_akcay_23@hotmail.com
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 3513
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2008 Saat 08:44

Arkadasim Allah kimseyi zorda birakmasin(Amin). Istanbul'dayim,siteden elimden geldigimce yardimci olmaya çalisirim.

Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,852 Saniyede Yüklendi.