Daha önceden kaydedilen/ girisi yapilan ürünlerin hücrelere yerlestirilmesi için kullanilacak bölümdür. Bu bölümde, Fatura Modülünde Alis Irsaliyesi, Alis Faturasi, Ambar Giris Fisi ve Depolar Arasi Transfer seçenekleri kullanilarak girilen stoklar hücrelere yerlestirilmektedir.
Tipi
Hangi bölümden girilen stoklarin hücrelere yerlestirilecegi bu sahada seçilecektir. Örnegin, Alis Faturasi ile girilen bir faturadaki kalemler, hücrelere yerlestirilecek ise bu bölümde Alis Faturasi seçilmelidir.
Belge No
Tipi sahasinda seçilen belge tipine göre, ilgili belgelerin listesi bu sahadaki rehber tusu ile çagrilabilir veya elle yerlestirme yapilacak belge numarasi girilebilir.
Cari Kodu
Girilen belge numarasindaki cari kod bu sahaya otomatik getirilecektir.
Kalemleri Getir
Bu tusa bastiginizda ilgili belgede, lokasyon takibi yapilan depo kodu ile kaydedilmis stok kalemleri grid ekraninda listelenecektir. Gelen kalemlerin hepsinin yerlestirilecegi düsünüldügünden, tüm kalemler seçili gelecektir (kirmizi). Eger listelenen stok kalemlerinden yerlestirme yapmak istemedikleriniz var ise, ilgili kalem üzerinde fareniz ile çift tiklamaniz yeterlidir.
Diger Sayfa
Kalemleri getir tusu kullanildiktan sonra bu tus aktif olacaktir. Bu tusa basarak yerlestirme sayfasina geçebilirsiniz.
Seçilen stok kalemleri, yukarida görüldügü gibi yerlestirme ekranina gelecektir. Ekranda listelenen ürünlerden yerlestirilmek istenilenler, fareniz ile çift tiklanarak seçilmelidir. Seçilen ürünün yerlestirilecegi hücre kodu ve net miktar girilmelidir. Bu bölümde eger, parametrelerde “Irsaliyeler ile Kayitlar Tutsun mu” parametresi isaretlenmis ise seçilen stoklarin belgedeki miktari ile yerlestirilen miktarin esit olmasi kosulu aranacaktir. Aksi halde yerlestirme ekranindan çikilamayacaktir.
Eger, Dinamik Depo Parametre Kayitlarinda, “Brüt/ Net Kg. Takibi Yapilacak Mi” parametresi isaretlenmis ise kayit tamamlanmadan yukarida görülen ekran açilacaktir.
Yerlestirilecek / toplanacak tartili mallar, içinde tasindiklari kutu, palet, el arabasi vb. ile birlikte tartiliyor, fakat içindeki net miktar kadar mal yerlestiriliyor/ toplaniyor ise, bu ekranda net miktar veya brüt miktar otomatik hesaplanabilir. Öncelikle, mallarin tasindigi kutu, palet, el arabasi vb. esyalar için birer stok karti açilmalidir. Bu stoklarin grup kodu sahasina 'DARA' ifadesi girilmelidir. Herbirinin birim agirlik bilgisi stok kartinda tanimlanmalidir. Ekranda stok kodu sahasinda, daranin stok kodu ve tartim miktarinin içinde kaç adet bulundugu yazilmalidir. Daranin miktari kadar birim agirlik degeri, brüt miktardan düsülerek net miktar otomatik bulunacak ve yerlestirme bu miktarlar için yapilacaktir.
Bu bölümde, yapilan yerlestirme kayitlarinin silinmesine izin verilmemektedir. Bu islemin, Islemler seçeneginin alindaki Yerlestirme/ Toplama Iptali bölümü kullanilarak yapilmasi gerekmektedir.
Istenirse yerlestirme islemi sirasinda düzeltme kaydi yapilabilir. Düzeltme kaydi için farenizin sag tusunda bulunan Düzeltme Kaydi seçenegi kullanilmalidir.
Girilen bir yerlestirme bilgisi yanlis ise ve düzeltilecek ise bu tus kullanilabilir. Bu tus kullanildiginda, ekranda düzeltme miktar bilgisi ve düzeltmenin giris mi yoksa çikis mi oldugu sorgulanacaktir. Düzeltme kaydi yeni bir yerlestirme hareketi gibi kayededilecektir. Örnegin yalnislikla yapilmis bir giris hareketi, ayni miktarda çikis hareketi ile düzeltilebilir.
Ticari pakette, Genel Parametre kayitlarindaki, “Seri Takibi Var mi” parametresini isaretleyerek islem yapan firmalarda kullanilabilecek tustur. Yerlestirme ekraninda bu tusa basildiginda, seçilen stok kalemine ait, seri numaralari bazinda bakiye izlenebilecektir.
Yerlestirme sayfasinin üst bölümündeki seçilen kalemler bölgesinde farenin sag tusu, asagidaki menüyü karsiniza getirir. Bu liste ile hangi hücrede, hangi stoklardan, kaç adet bulundugu görülebilir.