ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Genel > ERP Nedir?
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - 4-0-6 Seti
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.


Kapalı Konu4-0-6 Seti

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
canangökçe Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 02 Aralık 2006
Konum: Ankara
Durum: Aktif Değil
Puanlar: -2
Mesajın Direkt Linki Konu: 4-0-6 Seti
    Gönderim Zamanı: 15 Mart 2007 Saat 18:09

4.0.6 Onayli Surum Yenilikleri

Personel Fark islemleri icin e-bildirge olusturulabilmesi saglandi. Bunun icin Fark Đslemleri menusune Fark E-Bildirge eklendi. Bildirge mahiyeti “Ek” olarak olusturulmaktadir.

Fatura ve kasa modulleri icin, program icinde gonderilen olay bazli epostalarin dizayn edilebilmesi saglandi. Detayli doküman daha sonra yayinlanacaktir.

Đliskisel Serbest Rapora (NNR) grafik eklenebilmesi saglandi. Detayli doküman daha sonra yayinlanacaktir.

NOT: Yukarida bahsedilen yeniliklerden 4.0.4 onayli sürüm sahipleri de yararlanabilmektedir.

Personel

Eksik ve fazla gun uyarilarinin, icinde bulunulan ayin gun sayisi ve ay icindeki giris-cikis tarihleri dikkate alinarak verilmesi saglanmistir. Orn1:  Mart ayinda 30 ya da 31 gun puantaji olan personeller icin herhangi bir uyari verilmeyecek, 32 gun ve daha fazla puantaj girildiginde fazla gun, 29 gun ve daha az puantaj girildiginde de eksik gun uyarisi verilecektir. Orn2: 03.10.2007 tarihinde ise girmis bir personelin ilgili aydaki puantaji 29 gun ise herhangi bir uyari verilmeyip, puantajinin 29 gunden eksik ya

da fazla olmasi durumunda uyari verilmektedir.

Puantajinda eksik gun bulunan personeller icin “Eksik gun tespit edildi.Kayit yapmak ister misiniz?” uyari verilmesi saglandi. Uyari ekraninda bulunan evet butonuna basildiginda eksik gun giris ekrani, personelin eksik gun sayisi girilmis olarak getirilmekte ve kullanici bu ekrandan kayit yapilabilmektedir.

Ucrete bagli olmayan kazanc ve yardimlarin da farklarinin hesaplanabilmesi saglandi. Fark hesaplama ekranina eklenen “Tum

kazanc yardim icin fark hesaplansin” parametresi ile butun kazanc ve yardimlar icin fark hesaplamasi yaptirilabilmektedir. Bir kazanc/yardima fark hesaplamasi yapilabilmesi icin ucret hesap kodunda ilgili kaydin isci/memur carpan degerlerinde bir degisiklik yapilmis olmasi gerekir.

Orn: Carpani Cocuk Adedi, isci ve memnur carpan degerleri de 15 olan bir cocuk yardimi olsun. Bu durumda 2 cocugu olan bir personel icin 30 YTL yardim hesaplanir. Bir sonraki ay cocuk yardimi icin isci ve memur carpan degerleri 20 olarak degissin. Bir onceki ay icin fark hesabi yapilirsa ve fark hesaplama sirasinda “Tum kazanc yardim icin fark hesaplansin” parametresi isaretlenir ise 2 cocugu olan personele bu yardimdan kaynaklanan 10 YTL((20-15)*2 = 10) fark hesaplanacaktir.

Personellere sakatlik derecelerine gore uygulanan muafiyet tutarlarindaki degisiklik icin duzenleme yapildi. Yasal tanimlamalar bolumunde bununan sahalar icin asagida belirtilen tanimlamalar yapilmalidir.

Sakatlik oranlari ;

Ozel ind.tutari: 10 Sakatlik orani-1: 56 Sakatlik orani-2: 27 Sakatlik orani-3: 13 girilmelidir. Bu durumda program, 30 gunluk calisma karsiliginda, 1. dereceden sakat personel icin 570, 2. dereceden sakat personel icin 280, 3. dereceden sakat personel icin 40 YTL muafiyet hesaplayacaktir.

6 aylik saglik belgesinin, duzenlenme tarihinden itibaren 180 gun degil de, son prim odenen aydan itibaren 180 gun olacak sekilde duzenlenmesi saglanmistir. Raporun genel kisitlar sekmesinde bulunan “Baz Tarihi” sahasinda son prim odemesi yapilmis olan tarih bilgisi, “Gecerlilik Tarihi” sahasinda da belgenin gecerliliginin bitecegi tarih bilgisi bulumaktadir.

E-Netsis.Net

E-Netsis Portal uygulamasinda kullanici tanimli portletler olusturulabilmesi saglandi. Kod bazli portal uygulamasindan farkli olarak, Kullanici Bazli Portlet Tanimlamasinda, herhangi bir portal dll’i gerekmemektedir. Soyle ki; kullanicilar, SQL ya da VBScript ile alinan veriyi belirli bazi grafik secenekleri ile portlete donusturerek E-Netsis.Net uygulamasinda kullanabilmektedirler. Detayli doküman daha sonra yayinlanacaktir.

Enetsis.Net’te kullanmak uzere hazirlanan raporlarda, her cari hesap icin ayri ayri kisit verilerek rapor dosyasi olusturulmasi gerekmekteydi. Yapilan degisiklik sonucunda, tek bir rapor hazirlayarak, raporun E-Netsis uygulamasinda sadece aktif kullaniciya ait bilgileri getirmesi saglandi. Bunun icin rapor hazirlanirken kisitlarda Cari Kod sahasi icin {$CARI_KOD$} ifadesinin yazilmasi yeterli olacaktir. Buna gore, dokum alinan raporun kisitlarinda CARI_KOD = {$CARI_KOD$} ifadesi bulunuyorsa, Enetsis.Net rapor aninda bu sahayi aktif cari kod bilgisi ile degistirecektir. Bu uygulama, Kullanici Đslemleri/Kullanici Kayitlari bolumunde Limitsiz Internet Kullanicisi secenegi isaretlenmemis kullanicilar icin gecerlidir. Bu secenek isaretlenerek tanimlanan kullanicilar, raporda bahsedilen kisitlama olsa da raporu tum cari hesaplar icin alacaklardir.

Stok

Seri takibi ekranindan seri girisi sirasinda, enter tusu ile gecildiginde yeni kayit satirinin otomatik acilabilmesi saglandi. Bu fonksiyon ile, barkod okuyucular ile okutulan seri bilgileri icin barkodun sonundaki enter kodu karsilanmistir.

Stok modulundeki Hizli Degisiklik isleminde “Birim Puan” ve “Puan Degeri” sahalarina gore de kisit verilebilmesi ve bu sahalarin degistirilebilmesi saglandi.

Seri ekranlarinda ek rehber kullanilabilmesi saglandi.

Seri Takibi Bakiye Listesi raporunda esnek yapilandirmali stoklarin, yapilandirma kodlari ve yapilandirma kodu aciklamalari ile listelenmesi saglandi.

Fatura

Siparis/Đrsaliye/Fatura girislerinde satir aciklamalarinda girilen bilgilerin baska bir stok secildiginde bos olarak getirilmesi saglandi. Bunun icin Yardimci Programlar/Ozel Parametre Tanimlamalarinda Grup Kodu:FATURA, Anahtar: SATIRACIKLAMABOSGELSIN, Deger: 0 tanimlamasi yapilmalidir. Parametrenin tanimli olmadigi durumda satir bazinda bir defa girilen aciklama, diger satirlar girilirken aynen getirilecektir.

Ambar Fislerini Muhasebelestirme adiminda fis numaralari icin aralik verilebilmesi saglandi. Ekrana “Fis No Araligi” eklendi.

Sevk ve yukleme emrinin ust bilgilerinde sorgulanan aciklama alanlarinin sayisi 3’ten 10’a cikarildi.

E-posta uygulamasi ile gonderilen fatura formlarinda satir bazinda girilen aciklamalarin ve proje kodunun formda gorulmesi saglandi. Bunun icin Yardimci Programlar/Ozel Parametre Tanimlamalarinda Grup Kodu:

FATURA, Anahtar: EPOSTASATIRACIKLAMA, Deger: 1 (Satirda, hangi sirada girilen aciklamanin goruntulenecegini belirtmek icin Deger sahasi 1 ile 10 arasinda bir rakam olarak belirtilmelidir) tanimlamasi yapilmalidir.

Fatura numara degisikliginde “Teslim Cari Kod Degismesin” seceneginin isaretli gelmesi saglandi. Bunun icin Yardimci Programlar / Ozel

Parametre Tanimlamalarinda Grup Kodu: FATURA, Anahtar:

TESLIMCARIKODDEGISMESIN, Deger: 0 tanimlamasi yapilmalidir.

Đrsaliye/Fatura ekraninda siparis bilgileri sekmesinde siparisleri ekrana cagirirken kullanilan siralama seceneklerine “Stok Adi” eklendi ve stok adina gore de siralama yapilabilmesi saglandi.

Siparis kaydinda, kosul ile birlikte gelen odeme kodu oldugunda ve bu siparis icin sevk ve yukleme emirleri olusturuldugunda, odeme kodunun irsaliye/fatura belgelerine aktarilmasi saglandi.

"Siparis Stok Kontrolu" parametresinin isaretli oldugu durumlarda, siparisten irsaliye olusturma sirasinda kalemlerde girilmis olan

miktarlardan daha az teslimat yapilabilmesi saglandi.

Teslim Baglantili Siparis Raporuna “DAT kayitlari teslimat kabul edilsin mi?” secenegi eklendi. Bu secenek isaretlendiginde, siparis baglantili olarak olusturulan depolar arasi transfer fisleri ile teslimatin yapildigi varsayilacaktir. Aksi takdirde ise, siparis kalemleri teslim edilmemis gibi raporlanacaktir.

Sevk ve yukleme emirlerinde, mallarin hangi depodan ciktiginin islem aninda belirlenebilmesi icin fis olusturma ekraninda kalem bazinda “Depo Kodu” sorgusu eklendi.

Sevk ve Yukleme emri on sorgu ekraninda getirilecek olan belgelerin hangi sirada gelecegini belirleyebilmek icin siralama secenekleri eklendi.

Stok kodu, sira ve ileri sirala secenekleri kullanilarak belgelerin istenilen sirada ekrana gelmesi saglanabilir. Belgeler once fis numarsina, sonra da verilen siralama secenegine gore siralanmaktadir.

Siparisten sevk emri olusturma ekraninda secilen kalemlerin toplam tonajinin ve ekrana getirilen belgelerin toplam tonajinin gosterilmesi saglandi.

Yukleme emrinden fis olusturma isleminde olusan belgeler icin maksimum kalem sayisinin parametre ile belirlenebilmesi saglandi. Fis olusturma ekranina eklenen “Kalem sayisina gore fisler olusturulsun” parametresi isaretlendiginde aktif olan “maksimum kalem sayisi” sahasina bir fis icinde bulunmasi istenen kalem sayisi girilecektir. Boylelikle maksimum satir sayisi asildiginda yeni bir belge (fatura/irsaliye) olusturulacaktir.

Yurtdisi tipli siparislerden olusturulan yukleme emirlerinden olusturulan irsaliyelerin tipilerinin ithalat/ihracat olarak olusmasi saglandi. Degissin bilgileri (Doviz Fiyat, Kur, YTL Fiyat), Export tipi ve Export referans numarasi gibi sipariste girilen bilgiler irsaliyeye aynen tasinmaktadir. Daha sonra bu irsaliyelerden ihracat kapatma yapilabilmektedir.

Yukleme emrinden fis olusturma ekranina “Aciklamaya gore ayri fisler olusturulsun” secenegi eklenmistir. Secenek isaretli degilse, siparislerde girilen aciklamalar farkli olsa dahi aciklamasi bos olan tek bir irsaliye/fatura olusturulmaktadir.

Yukleme emri/kalem bilgileri sekmesinde, ekranin alt bolumunde Cari adet (gidilecek nokta sayisi), Tonaj ve Đstihab Haddi bilgilerinin gosterilmesi saglandi.

Cari

Cari hareket listesinde Fatura Detay secenegi isaretlendiginde esnek yapilandirmali stoklarin yapilandirma kodu ve aciklamalarinin da goruntulenmesi saglandi.

Esnek yapilandirma uygulamasi aktifken Cari Hareket Dokumunun Faturada Detay secenegi isaretli olarak alinmasi halinde, stoklarin yapilandirma kodu detayli degil de, faturadaki fiyatlari ayni olan stok kodlari bazinda kumule edilerek getirilmesi saglandi. Bunun icin rapor genel kisitlarina “Stok Bazinda Kumulasyon” secenegi eklendi.

Cari karti kayitlari ekraninda Cari Kart 1 sekmesine T.C. Kimlik No sahasi eklendi.

Cari karti kayitlari ekraninda Cari Kart 1 sekmesinde bulunan Vergi Dairesi alaninin uzunlugu 50 karaktere cikarildi.

Dizayn

Netsis dizaynlarindan yapilan basimlarda ondaliktan sonraki sifirlarin basilmamasi saglandi. Bunun icin Yardimci Programlar/Ozel Parametre Tanimlamalarinda Grup Kodu: DIZAYN, Anahtar: ONDALIKSIFIRBASMA, Deger: 0 tanimlamasi yapilmalidir.

Word secilerek hazirlanan dizaynlarin sablonlarinda bulunan tablo ve kenarliklarin yazicidan alinan ciktida basimi desteklendi. Bunun icin Yardimci Programlar/Ozel Parametre Tanimlamalarinda Grup Kodu: DIZAYN, Anahtar: WITHBORDER, Deger: 0 tanimlamasi yapilmalidir.

Dizayn alanlarina 1401 YAZIYLA DOVĐZ TUTAR(kdvsiz) sahasi eklendi.

Makine bakim modulunde, bakim emirlerinin basiminda kullanilmak uzere dizayn yapilabilmesi saglandi. Dizayn tanimlanirken, saha kisminda Makine Bakim secildiginde listelenen alan numaralari kullanilmalidir.

Dekont

Đthalat/Đhracat islemleri menusune “Đthalat Masraf Hesaplari Tanimlama” alt menusu eklendi. Bu ekranda masraf muhasebe kodlari(muavin) tanimlanacaktir. Bu menude kayit bulunmasi durumunda, program ithalat dekontlarinda girilen masraf kodlarinda bu muavinlerin bulunmasi kosulunu dikkate alacaktir. Masraflar icin 159 ve 259’lu hesaplarin kullanilmasi gerekmeyecektir. Bu ekranda herhangi bir bilgi olmamasi durumunda, eskiden oldugu gibi, masraf hesaplarinda da 159 ya da 259’lu muhasebe hesaplarinin bulunmasi kosulu gerekecektir.

Đhracat kapatma sonucunda cari hesap hareketlerinin ve entegrasyonun aciklamalarinda fatura tarihi, numarasi ve GCB numarasinin program tarafindan yazilmasi saglandi. Bunun icin Yardimci Programlar/Ozel Parametre Tanimlamalarinda Grup Kodu: DEKONT, Anahtar: ACIKLAMAGETIR, Deger: 0 tanimlamasi yapilmalidir.

Đhracat Kapatma islemi yapilirken fiili ihracat tarihi sahasina daha once girilmis olan irsaliye (fatura) tarihinin getrilmesi saglandi.

Muhasebe

Yevmiye Fis Listesinin basiminda, Aciklama 1 sahasinin maksimum 35 karakter ile sinirlanabilmesi saglandi. Bunun icin Yardimci

Programlar/Ozel Parametre Tanimlarinda Grup Kodu: MUHASEBE, Anahtar: YEVBASIMACIKLAMA, Deger:0 tanimlamasi yapilmalidir.

Talep/Teklif

Stogun kartinda tanimli bir OTV orani ya da tutari var ise Talep/ teklif modulunden girilen belgelerde de OTV hesaplanmasi saglandi.

MRP

Lokal depo uygulamasinin kullanildigi durumlarda, MRP’den siparis ve talep olusturma ekranina “Depo kodu” sorgusu eklendi ve lokal depo kodunun 0 gecilememesi saglandi.

Uretim

Uretim Sonu ve Serbest Uretim Sonu Kaydinda miktar sahasina recete girisinde mamul bazinda tanimlanmis olan recete toplaminin getirilmesi saglandi. Bunun icin Yardimci Programlar/Ozel Parametre Tanimlamalarinda Grup Kodu: URETIM, Anahtar: RECTOPGELSIN, Deger: 0 tanimlamasi yapilmalidir.

Kalite Kontrol

Kalite kontrol kayitlarinda, belgelerdeki miktarlarin degismesine ragmen orneklerin sabit bir sayi kadar olusmasi saglandi. Bunun icin Kalite Grup Tanimlamalarina “Kalite Kontrol Olcumleri Ornekleme Gore Olussun” parametresi eklendi. Bu parametrenin isaretlendigi kalite gruplari icin, tanimlamalarda verilen Orneklem Miktari sahasinda girilen deger kadar ornek olusturulacak ve her ornekten 1 adet stok kontrol edilecektir.Parametre isareli iken, oran girisine izin verilmeyecek ve Sabit Miktarsahasina 1 girilmesi gerekecektir. Soyle ki; Orneklem Miktari 10, Sabit Miktari 1 olan kalite grubu icin bu parametre isaretliyken miktari 550 olan bir alis irsaliyesi icin kalite kontrol kaydi girildigini varsayalim. Bu durumda, program tarafindan herbirinin miktari 55 (550/10) olan 10 adet ornek olusturacak ve her biri icin 1 adet stok kontrol edilecektir. Ayni ornekte miktari 1000 olan bir alis irsaliyesi icin 100’erli 10 orneklem olusacaktir. Ancak miktar 550 olan alis irsaliyesinde kalite grubu icin parametre isaretli degilse, kalite kontrol kaydinda olusturulacak ornek sayisi 55 olacaktir (10 adetlik 55 ornek).

Kurumsal Karne

Netsis surec yoneticisinde Kurumsal Karne/Model Detay Tanimlamalari ekraninda sag klige eklenen Olcum Duzeltme islemi ile verilen bir baz tarihinden sonra girilen olcum degerlerinin silinebilmesi saglanmistir.

Bunun icin Olcum Girisi ekraninin ust bolumunde farenin sag butonuna basildiginda gelen Olcum Duzeltme secenegi kullanilmaktadir. Olcum Duzeltme secildiginde gelen ekranda olcume ait baz tarihi ve periyot tipi degistirilebilmektedir. Bu ekranda herhangi bir degisiklik yaptiktan sonra ya da yapmadan Tamam butonuna basildiginda, daha onceden olusturulan olcumler silinecektir. 

Yardimci Programlar

NTM ile yapilan fatura aktarimlarinda, yapilandirma kodunun aktarimi desteklendi.

Netsis Cari Muhasebe Aciklama Kayitlari diger temelset modullerinde de desteklendi (Cari, Entegrasyon, Muhasebe, Stok, Banka gibi). Detayli doküman daha sonra yayinlanacaktir.

POS

Adet olarak satilan urunlerin barkodlarinin teraziden basilabilmesi icin, teraziye gonderilebilmesi saglandi. Bunun icin Yardimci Programlar/Ozel Parametre Tanimlamalarinda Grup Kodu: POS, Anahtar: TARTIADET Deger: 0 tanimlamasi yapilmalidir. Stok kartinda tartili urun ve birinci olcu biriminde AD girilmis olmalidir.

4.0.6 sürümünün içerdigi yeniliklere http://www.netsis.com.tr/dokumanlar/4_0_6_YENILIKLERI.pdf linkinden ulasabilirsiniz.

 

Yukarı Dön
H@LİL Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 04 Temmuz 2007
Durum: Aktif Değil
Puanlar: -1
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2007 Saat 10:29
paylasimin için tessekürler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,996 Saniyede Yüklendi.