ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.
Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz. Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur. Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz. |
Ihracat Efatura |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | ||||||||
Conari
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2007 Konum: YSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 3513 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2017 Saat 09:50 |
|||||||
İhracat Efatura Uygulamaya geçen var mı?
|
||||||||
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
|
||||||||
amtvtn
Üye Kayıt Tarihi: 25 Aralık 2015 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Puanlar: 18 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|||||||
Şuan geçmeye çalışıyoruz.
|
||||||||
Conari
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2007 Konum: YSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 3513 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|||||||
Çok güzel bir cevap olmuş.
|
||||||||
|
||||||||
amtvtn
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|||||||
Yani bir türlü geçemedik deneme aşamasındayız.
|
||||||||
Conari
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|||||||
Arkadaşım,
biraz anlatsan, şunları şunları yaptık, şunları şunlarıda yapmamız gerekecek gibi.. :)
|
||||||||
|
||||||||
rhan
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 05 Temmuz 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 590 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(1)
|
|||||||
Siparişten başlatacaksanız, dış ticaretten sipariş girmeniz lazım.
Yurtdışı seçip, ihracat tipi seçip, Export ref no yazmıyorsunuz. Dövizli sipariş olmalı. Tl olarak girecekseniz ayrı bir döviz açmalısınız. Sonrasında dosya işlemlerinden dosya açıp siparişi bağlamanız lazım. Siparişten > proforma oluşturup fatura kısmında detay bilgilerini giriyorsunuz. Nakliye menüsünde Nakliye şekli zorunlu, Ödeme bilgileri zorunlu. Konşimento doldurduysanız, ödeme açıklaması zorunlu. Çeki listesi oluşturmanız lazım, zorunlu. Burda irsaliye oluşturabilirsiniz. Stok Seri bilgisi ayrıca giriliyor. Dosya daki Taslaklar kısmında iken e-fatura gönderilebilir. E-fatura oluşturma da proformadan olusun seçeneği mevcut. |
||||||||
İnnova Antalya Proje Danışmanlık
Orhan ÇÖPÜROĞLU 0544 241 45 55 0242 311 45 56 |
||||||||
Conari
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|||||||
Üstadım, Fatura nereye gönderiliyor?
GIB den numara nasıl geliyor? :( Düzenleyen Conari - 08 Haziran 2017 Saat 10:30 |
||||||||
|
||||||||
rhan
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|||||||
Fatura; GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI 'NA gönderiliyor.
sistem yanıtı olarak eğer başarılı olursa, zarf bazındaki ekranda altta yanıtlarda gtb bilgileri dönüyor. buna göre ihracat kapatma yapılıyor.
|
||||||||
||||||||
Conari
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|||||||
Yani, İhracat tipli olunca gümrük bakanlığına sistem mi gönderecek, biz bir tanımlama yapmadan.
Ayrıca paylaşmak isteyenlerden XSLT leri beklerim.
Düzenleyen Conari - 08 Haziran 2017 Saat 11:42 |
||||||||
|
||||||||
Conari
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|||||||
Navlun, sigorta olayı nasıl olacak?
Netsisde sonuçta irsaliye aşamasındayken taslak oluşturup, GIBe göndereceğiz, GIB derki navlunu kalemlere yansıt ve not olarak yaz. iyi ..tek tek tüm kalemlerin fiyatları ile uğraşayım, şaka gibi, peki sonra tekrar nasıl ayıracağım? tek |
||||||||
|
||||||||
Conari
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|||||||
İhracat efatura ile uğraşan kimse yok herhalde,
Hata hata üstüne bende..
|
||||||||
|
||||||||
rhan
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|||||||
Nakliye menüsünde Nakliye şekli zorunlu,
|
||||||||
||||||||
Conari
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|||||||
Seçili üstadım.
|
||||||||
|
||||||||
rhan
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|||||||
verdiği hata orayı işaret ediyor.
|
||||||||
||||||||
Conari
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|||||||
Açıkçası çok buglar var gibi,
Yurtdışı müşteriler için vergi numarası 222.. ok de vergi dairesi de arıyor. buna bir tanımlama yapılması gerekiyor mu?
|
||||||||
|
||||||||
Conari
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|||||||
IHRACAT tipli fatura için, yurtdışı cariler içinde saçma bir şekilde vergi dairesi arıyor.
|
||||||||
|
||||||||
Conari
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|||||||
İhracat efaturaları için, XSLT dizayn yapan var mıdır?
|
||||||||
|
||||||||
amtvtn
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|||||||
Özelden mail adresi yazarsanız yollıyayım.
|
||||||||
amtvtn
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|||||||
Şuan halen Netsis Bug var merkez düzeltmeye çalışıyor, alış faturalarıdada seneryo ihracat faturası gelmeye başladı son güncellemeden sonra.
|
||||||||
Conari
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|||||||
9.08.1 ile ben şu an taslak oluşturdum.
ama standart şablon olduğu için biraz oynamak istiyorum. mesela 20 satır olayını iptal ediyorum. sütunlardan da ekleme çıkarma yapmak istiyorum, başlıklar kayıyor. Alıcı unvan gözükürken tesim gözükmüyor, bunu açıklama olarak mı göstereceğiz mesela(XML de var)
|
||||||||
|
||||||||
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |