ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Genel > ERP Rapor Hazırlama
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - ERP Kurulum Hatalari
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

ERP Kurulum Hatalari

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
iavci35 Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı iavci35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ERP Kurulum Hatalari
    Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2007 Saat 13:51
slm arkadaslar. 2 kullanicili netsis kullaniyorum. ama bende 4 makina var. 4 makinada ara sira netsise girmesi gerekiyo ana makina ve diger 2 makinaya netsisi kurdum. normal çalisiyo 2 kullnanici. bir tane leptop var ona kurup programi çalistirdigimda güvenlik duvari çikiyo karsima açmak istediginizden eminmisiniz diyo evet diyorum. bayagi bi beklttiten sonra
NETSIS EROR
Netsis Veritabani Hatasi
BDE Hata : 15879
BDE Hata Mesaji : Vendor initialization failed.
Native Hata : 8458
Native Hata mesaji : File : NTWDBLI.DLL
DBQery:
SQL : SELECT *FROM SIRKETLER30 WITH (NOLOCK) WHERE 1 = 2

seklinde bi hata veriyo. Daha ön
 ce basina gelen var mi?
BİLGİ PAYLAŞILDIĞI SÜRECE DEĞERİ VARDIR.
Yukarı Dön
selimtuncer Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı selimtuncer Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2007 Saat 13:59
Sanirim SQL Server 2000 kullanmaktasin. Sql Server Service Pack 3 ( minumum. Tavsiyem Service Pack 4) kur. Windows xp ise (ki xp ki yapiyor ) Update et ve servisce pack 2.0 olsun. Daha sonra bilgisayardaki firewall ( kaçtane varsa ) .  1999 2000 ve 1453 no' lu portlari serbest birak.
Yukarı Dön
iavci35 Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı iavci35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2007 Saat 14:22
xp home kurulu makinada ve servis pack2 kurulu güvenlik duvarindan portlari açtim ama hata veriyo.  yanlis mi yaptim port nasil açicam???
Yukarı Dön
(sa) Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 9
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı (sa) Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2007 Saat 14:51
merhaba
sana tavsiyem belirtmis oldugun dll dosyasini calisan bir makinadan yenile
registerdeki netsis ile ilgili dosyalari sil.
client'i tekrar kur.
bu sekilde olmasi lazim diye dusunuyorum.

saygilar

(sa)
Yukarı Dön
iavci35 Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı iavci35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2007 Saat 11:30
yok olmadi üstelik diger bi makinam vardi onunda yerini degistirdim. simdi 2 makinada
Socket Error # 10060
connection time out
diye hata veriyo bu makinalarin birinde daha önce çalisiyordu. sadece makinanin yeri degisti. Ama onun içinde bu hatayi vermez sanirim.
Yukarı Dön
yenka Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yenka Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2007 Saat 11:49
Merhaba,

Socket error hatasinin 2 sebebi vardir. Biri portlar açik degildir, digeri ise netsis server ina ping atamiyordur kurulum yaptigin makina..

Yenal KAÇAK
Yukarı Dön
(sa) Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı (sa) Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2007 Saat 11:52

sunu tavsiye ederim. ana makinanin guvenlik duvarini kapat.

bide hosts yapmani rica ediyorum
C:\windows\system32\drivers\etc  klasoru altina

(sa)
Yukarı Dön
H@LİL Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: -1
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı H@LİL Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2007 Saat 14:01
BEnce güvenlik duvarini kaldirip yeniden client yapman gerekiyor.
Yukarı Dön
iavci35 Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı iavci35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2007 Saat 14:37

Tamam arkadaslar çözdüm. bütün makinalarda sistemi geriye dönük yükledim çözüldü olay TongueClapThumbs%20Up

Yukarı Dön
iskence Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı iskence Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2007 Saat 12:46
simdi ayni sorun bende basgösterdi. sistem geriye dönderemiyorum en fazla 1 aylik aliyor. ben iki aydir ayni sorunu yasiyorum. portlari açtim. firewall kapali. host dosyasini yaptim. baska ne yapabilirim?
Yukarı Dön
(sa) Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı (sa) Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2007 Saat 13:50
hata client'in sisteme girememesimi ?
(sa)
Yukarı Dön
emiray Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 39
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı emiray Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2007 Saat 14:55
Merhab arkadaslar.
Clientin güvenlik duvarinda açikken özel durumlara ephesus.exe yi sql in servismanager i ve netuser30 u ekleyin. ayrica gelismis içinden yerel ag baglantisinda hizmetlerin içinede ana makinan ip si ve bu ip den netsis için hangi portu kullandigini tanimlayin. Kaspersky, norton türü antivirüs prog. varsa güvenli bölgelerine de ephesus exe yi netuser30 u servicesmanager exe yi ekleyin. Eger bunlari yaptiysaniz ve gene hata veriyorsa server görevini gören pc nin güvenlik duvarini kapatin. gene mi olmadi sorun host dadir. host ayarlari için isini bilen bir teknik servis cagirin. Netsis 10060 hatsinin çözümleri bunlar. Unutmadan pc nin ip sini kontol edin sisteme baglanti yapmis gibi görünür internet çikisi yapar ve netsise login olurken 10060 veya 10063 hatasi verir. Bunun nedeni ag kablosu kopukluk veya temassizlik vardir.
netsis bir tutkudur.Yaşamak Lazım
Yukarı Dön
DERYAS Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı DERYAS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2007 Saat 09:27

1 - GÜVENLIK DUVARINI KONTROL ET.

2 - SERVICES.MSC DEN NETSIS KULLANICI SERVISININ KONTROL ET.

3 - VE NETSIS CLIENTINI TEKRAR KUR.

Yukarı Dön
(sa) Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı (sa) Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2007 Saat 11:22
sayin deryas
sizi aramizda gormek ne kadar hos
hosgeldiniz

(sa)
Yukarı Dön
zolax Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zolax Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2007 Saat 11:44
slm arkadaslar ben office 2007 kullanmaya basladigimdan beri netsis açilmiyo..fusion std.kullanicisiyim.2007 de netsis çalismiyor mu?netsis modülünün yüklendigi windows farkli diye hata veriyor?

nasil düzelticem yardimci olurmusunuz???

Yukarı Dön
(sa) Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı (sa) Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2007 Saat 12:01
selamlar
hocam senin makinada netsis'in tekrar kurulmasi gerekli. (ana makina)
isletim sistemi ile ilgili degisiklik yapilmis.

(sa)
Yukarı Dön
emiray Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 39
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı emiray Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2007 Saat 12:08
Konu office 2007 ile ilgili degil ana makinada isletim sistemi tekrar kurulduysa netsis inde tekrar kurulmasi gerekiyor. Ana makinanin üstünde sql var mi?
netsis bir tutkudur.Yaşamak Lazım
Yukarı Dön
micromak Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 23
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı micromak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2007 Saat 19:22
cvp baya geç oldu ama  sana bir daha basina gelirse yapman gerekeni söleyim sql cd sinin içinde o dll arat sonra o dll li system32 nin içine at o hatayi bir daha almazsin
Yukarı Dön
micromak Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 23
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı micromak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2007 Saat 19:25
yanlis yere yazmisim tekrardan yazayimcvp baya geç oluyor ama basina bir daha gelirse yapman gerekeni söleyim.sql dosyasi içinde NTWDBLI.DLL li arat sonra o dll dosyasini system32 içine kopyala hata almiyacaksin bir daha
Yukarı Dön
serdar07 Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı serdar07 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2009 Saat 10:18

Veri tabani isleminde hata!
[DBQuery : SQuery
SQL : SELECT STOK_ADI,KILIT,GIRIS_SERI,CIKIS_SERI
FROM STSABIT WITH (NOLOCK)
WHERE STOK_KODU = $0

Baglanti basarisiz oldu(NetsisMS-08S01,0)

arkadaslar bende bu hatayi veriyor yardimci olursaniz sevinirim...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,359 Saniyede Yüklendi.