![]() |
ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.
Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz. Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur. Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz. |
cari hareket raporu |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
yckn ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2009 Saat 12:38 |
arkadaslar asagidaki gibi bir rapor almak istiyorum. netsisin hazir raporlarinda belki vardir ama bulamadim (cari hareket raporunda tarih kiirilimi seçildiginde günlük kirilima göre rapor veriyor.bunun aylik kirilim vereni lazim) varsa bu rapaoru nasil alabilirim.yoksa da rapor taslagima bakip ne yapabilecegimi yazarsaniz memnun olurum.
birçok arkadasin isine yarayacak bir rapordur.
IslemTarihi___Fisno___subeNo___VadeTarihi__Aciklama___Borç___Alacak___Bakiye
10.02.2009 000044 00 17.02.2009 Faturamiz 15,00 0,00 10,00(A)
2.Ay Toplami 15,00 25,00 10,00(A)
bunun gibi...
|
|
![]() |
|
Conari ![]() Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2007 Konum: YSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 3513 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Böyle bir rapor yok. Disardan hazirlanmasida biraz komplike.
|
|
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
|
|
![]() |
|
volkank ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
Bu tür bir rapor için sizin Rapor Modülü, Serbest rapordan ulasabileceginiz bir view yazilabilir. Burada tek yapilmasi gereken farklilik month() fonksiyonu ile tarihten bir ay kolonu yaratmak :)
|
|
www.netsisaraclari.com
|
|
![]() |
|
yckn ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
öncelikle fikirlerini paylasan arkadaslara tesekkür ederim.
TBLCAHAR tablosundan TARIH alanina göre AY kolonu olusturup yeni bir view hazirladim.
aylara göre Borç-Alacak-Bakiye ksiimlarini kümüle edecek ve kümüle satiri olusturacak Sql cümlesi hakkinda yardimlarinizi bekliyorum.
|
|
![]() |
|
volkank ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
bunlari viewda kümüle etmenize gerek yok.
netsis rapor modülünde siralama kisminda (örnek, ay ve cariikodunu seçip)kümüle yi isaretlemeniz yeterli. (bir de toplamlara ilgili sahalari --borc ve alacak-- eklemelisiniz) |
|
www.netsisaraclari.com
|
|
![]() |
|
Conari ![]() Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2007 Konum: YSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 3513 |
Bu sekilde bakiye kolonu yüremez yalniz arkadaslar.
Ayrica kümüle isaretlenir ise hareket tarihi, açiklama ve numara bilgilerinin olmasi bir anlam ifade etmez.
|
|
|
|
![]() |
|
bakiye kolonu için basit bir fonksiyon yazilabilir ve viewda bu cagirilabilir bence.
kümülasyon konusunda evet haklisin bence de. ama sanirim istek ay ve cari bazinda rakam görmek |
|
www.netsisaraclari.com
|
|
![]() |
|
arkadaslar deneme yanilma yöntemini uyguluyorum.sanirim olacak gibi.
volkank üstadin dedigi gibi biraz ugrasmak gerekiyo.
daha genis bir view için SQL cümlesi hk.degisik fikirleri olan arkadaslar yazarsa daha kolay olacak.Güzel bir rapor olacaga benziyor.
|
|
![]() |
|
istersen sql cümleni gönder yada mail at. istedigin seyleri soyle duzenleyip geri gondereyim
|
|
www.netsisaraclari.com
|
|
![]() |
|
bakiye getirmek ile ilgili asagidaki fonksiyondan faydalanabilirsin
________________________________________________________ create function dbo.bakiye_bul (@carikod varchar(35),@inckey int) returns float as begin declare @tutar float select @tutar= sum(borc-alacak) from tblcahar where inc_key_number<=@inckey and cari_kod=@carikod return @tutar end _________________________________________________________ bu fonksiyonun select içerisinde kullanimi da söyle ___________________________ select cari_kod,tarih,borc,alacak,dbo.bakiye_bul(cari_kod,inc_key_number),inc_key_number from tblcahar order by cari_kod,inc_key_number ___________________________ kolay gelsin |
|
www.netsisaraclari.com
|
|
![]() |
|
inckeynumber burada bu sekilde ise yaramaz maalesef @Volkan
söyle düsün sene sonu devri yapilmadi faturalar kesidi ve tahsilatlar yapildi.
Simdi bunlarin alcagi key numarasi ile sonradan yapilacak olan Sene sonu devrin key numaralarini düsün siralama nasil olur sence?
Dolayisi ile order by dan inckeyno yu kaldirip; Tarih, bence daha sonra da Borç kismi konulmali.
|
|
|
|
![]() |
|
devir konusunda haklisin fakat güncel çalisan sirkette ise yarayacaktir.
Ayrica Tarih dede ayni tarihli birden fazla hareket olabilir. Bu nedenle inckeyno Fakat devir isine de bir çözüm bulmak lazim. Bu durumda devir yapilmadan önce yeni açilan sirkette TBLCAHAR tablosu kayitsiz olusturulduktan sonra identity 100000 gibi yüksek bir degerden baslatilabilir. Devir olmadan hemen önce de Identity 1'e çekilebilir. Böylece bu sorun da asilmis olur. Benim gönderdigim sadece bir örnekti. Tabii ki gelirtirilebilir. mantikli bir gelistirme oldugu sürece. |
|
www.netsisaraclari.com
|
|
![]() |
|
Ben Deviri sadece örnek olarak verdim.
Söyleki her alis faturasi kesildigi gün sisteme girilmiyor. veya çeki müsteri gönderiyor 15 de dekont düzenlemis sende 15 ine giriyorsun ama bugün ayin 20 si bu 15i ile 20 sindeki keyler ne olacak. 15 indeki çek bakiyesinde pat 19.da kesilen fatura tutari eklenmis veya digerleri.
ayni tarihte istedigi kadar kayit olsun. sen tarih sirasina koy da gerisi o kadar önemli degil.
inckeyno illaki fonksiyonda kullanilacak fakat orderby da inckeyno hiç bir sekilde hareket dökümünde konulmamalidir.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() zaten view olustururken de order by kullanilmaz. anlattigin kondisyonda fonksiyon içerisinde de kullanilmasi sakinca dogurur. Böyle bir durumda fonksiyonun inckeynoya ve tarihe bakmasi böyle bir çakismada da öncelikle tarihi baz alip ayni tarihliler için inckeyno'yu baz almasi saglanabilir. |
|
www.netsisaraclari.com
|
|
![]() |
|
fonksiyon içerisinde kullanilmasi nasil bir problem dogurur anlayamadim?
Fonksiyonda tarih olmaz yani yazdigin fonksiyon dogru onda problem yok.
Sadece select cümlendeki order by hatali.
Bunu anlatmaya çalistim ama uzadi.
Mesajdaki scripti düzeltsen iyi olur.
|
|
|
|
![]() |
|
söyleki senin söyledigin dogrultuda tarihi eski olan bir kayit sonradan kaydedilir ise bakiye toplatilirken sonraki girilen satirida toplayacaktir.
|
|
www.netsisaraclari.com
|
|
![]() |
|
bakiyi bazi cari hesaplarda dogru bazi hesaplarda yanlis veriyor.netsis cari hareketlerini çagirirken (ÖRNEK : EXEC CARIBAKIYEBUL '320 0001','03/03/2009',109,'H' ) kullaniyor.bu da ilk cari hareketi öncesi bakiyeyi getiriyor yanlis bilmiyosam. sonra da ( SET ROWCOUNT 250
SELECT * FROM CAHAR WITH(NOLOCK) WHERE (CARI_KOD = '120 0001') AND ( (CARI_KOD = '120 0001' AND TARIH = '09/02/2009 00:00' AND (INC_KEY_NUMBER > 1651 AND INC_KEY_NUMBER IS NOT NULL )) OR (CARI_KOD = '120 0001' AND (TARIH > '09/02/2009 00:00' AND TARIH IS NOT NULL )) OR ((CARI_KOD > '120 0001' AND CARI_KOD IS NOT NULL )) ) ORDER BY CARI_KOD ASC, TARIH ASC, INC_KEY_NUMBER ASC SET ROWCOUNT 0 ) kullanarak cari hareketini döküyor. bu mantik bizim yapamaya çalistigimiz viewde nasil çalisir. Düzenleyen yckn - 17 Ekim 2009 Saat 17:04 |
|
![]() |
|
Netsis sanirim Delphide CalculatedField kullaniyor.
Denemedim ama sanirim fonksiyona tarihi de eklemek gerekecek
Düzenleyen Conari - 19 Ekim 2009 Saat 09:32 |
|
|
|
![]() |
|
Sanirim haklisiniz bu konuda.internette bi sürü arastirma yaptim.ayni sorunu yasayan sadece biz degiliz anlasilan.Netsis delphi fonkisyonlarindan yararlaniyomus.ayni sorunu diger paket programlarda yasayanlar da var (sql tabanli) netsisin kullandigi bakiye bul fonksiyonu ( dbo.NSF_UKR_CARIBAKIYE ) SQL AÇILIMI ( ALTER FUNCTION [dbo].[NSF_UKR_CARIBAKIYE](@CARIKOD TDBBELGENO,@SIPNO TDBBELGENO,@ENTREFKEY TDBENTKEY,@TARIH TDBDATETIME) RETURNS TDBFLOATAS BEGIN RETURN DBO.NSF_UKR_CARIBORC(@CARIKOD, @SIPNO ,@ENTREFKEY, @TARIH ) - DBO.NSF_UKR_CARIALACAK(@CARIKOD ,@SIPNO ,@ENTREFKEY,@TARIH )END ) varmi fikri olan ? |
|
![]() |
|
Netsisin Prosedürü bu
CREATE PROCEDURE [dbo].[CARIBAKIYEBUL] (@CARIKOD TDBCARIKOD,@TARIH TDBDATETIME, @INCKEYNO TDBINTEGER,@SADECESUBE CHAR)AS BEGIN DECLARE @GERIBAKIYE TDBFLOAT DECLARE @GUNBAKIYE TDBFLOAT DECLARE @TMPBAK TDBFLOAT DECLARE @TMPINC TDBINTEGER DECLARE BAKIYE_CUR CURSOR FOR SELECT (BORC - ALACAK), INC_KEY_NUMBER FROM CAHAR WHERE CARI_KOD = @CARIKOD AND (TARIH < (@TARIH + 1)) AND (TARIH > (@TARIH - 1)) ORDER BY TARIH, INC_KEY_NUMBER DECLARE BAKIYE_CUR_SUBE CURSOR FOR SELECT (BORC - ALACAK), INC_KEY_NUMBER FROM CAHAR,NETCONTEXT WHERE CARI_KOD = @CARIKOD AND (TARIH < (@TARIH + 1)) AND (TARIH > (@TARIH - 1)) AND (SUBE_KODU = V$SUBE_KODU) ORDER BY TARIH, INC_KEY_NUMBER IF @SADECESUBE = 'E' BEGIN SELECT @GERIBAKIYE = (SELECT SUM(BORC - ALACAK) FROM CAHAR,NETCONTEXT WHERE CARI_KOD = @CARIKOD AND TARIH < @TARIH AND SUBE_KODU = V$SUBE_KODU) SELECT @GUNBAKIYE = 0.0 OPEN BAKIYE_CUR_SUBE FETCH BAKIYE_CUR_SUBE INTO @TMPBAK, @TMPINC WHILE (@@FETCH_STATUS <> -1) AND (@TMPINC <> @INCKEYNO) BEGIN SELECT @GUNBAKIYE = @GUNBAKIYE + @TMPBAK FETCH BAKIYE_CUR_SUBE INTO @TMPBAK, @TMPINC END CLOSE BAKIYE_CUR_SUBE END ELSE BEGIN SELECT @GERIBAKIYE = (SELECT SUM(BORC - ALACAK) FROM CAHAR WHERE CARI_KOD = @CARIKOD AND TARIH < @TARIH) SELECT @GUNBAKIYE = 0.0 OPEN BAKIYE_CUR FETCH BAKIYE_CUR INTO @TMPBAK, @TMPINC WHILE (@@FETCH_STATUS <> -1) AND (@TMPINC <> @INCKEYNO) BEGIN SELECT @GUNBAKIYE = @GUNBAKIYE + @TMPBAK FETCH BAKIYE_CUR INTO @TMPBAK, @TMPINC END CLOSE BAKIYE_CUR END DEALLOCATE BAKIYE_CUR_SUBE DEALLOCATE BAKIYE_CUR IF @GERIBAKIYE IS NULL SELECT @GERIBAKIYE = 0 IF @GUNBAKIYE IS NULL SELECT @GUNBAKIYE = 0 SELECT (@GERIBAKIYE + @GUNBAKIYE) BAKIYEEND |
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |