ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Temel Paketler > ERP Rapor Modülü
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - cari hareket raporu
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

cari hareket raporu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
yckn Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yckn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: cari hareket raporu
    Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2009 Saat 12:38

arkadaslar asagidaki gibi bir rapor almak istiyorum.

netsisin hazir raporlarinda belki vardir ama bulamadim (cari hareket raporunda tarih kiirilimi seçildiginde günlük kirilima göre rapor veriyor.bunun aylik kirilim vereni lazim) varsa bu rapaoru nasil alabilirim.yoksa da rapor taslagima bakip ne yapabilecegimi yazarsaniz memnun olurum.
birçok arkadasin isine yarayacak bir rapordur.

IslemTarihi___Fisno___subeNo___VadeTarihi__Aciklama___Borç___Alacak___Bakiye
02.02.2009   000022         00         17.02.2009  Faturaniz         0,00    25,00      25,00(A)
10.02.2009   000044        00          17.02.2009  Faturamiz      15,00      0,00      10,00(A)
                                                                   2.Ay Toplami   15,00      25,00     10,00(A)
bunun gibi...

Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 3513
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2009 Saat 14:09
Böyle bir rapor yok. Disardan hazirlanmasida biraz komplike.
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
Yukarı Dön
volkank Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı volkank Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2009 Saat 10:07
Bu tür bir rapor için sizin Rapor Modülü, Serbest rapordan ulasabileceginiz bir view yazilabilir. Burada tek yapilmasi gereken farklilik month() fonksiyonu ile tarihten bir ay kolonu yaratmak :)
www.netsisaraclari.com
Yukarı Dön
yckn Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yckn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2009 Saat 11:11
öncelikle fikirlerini paylasan arkadaslara tesekkür ederim.

TBLCAHAR tablosundan TARIH alanina göre AY kolonu olusturup yeni bir view hazirladim.
aylara göre Borç-Alacak-Bakiye ksiimlarini kümüle edecek ve kümüle satiri olusturacak Sql cümlesi hakkinda yardimlarinizi bekliyorum.

Yukarı Dön
volkank Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı volkank Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2009 Saat 12:46
bunlari viewda kümüle etmenize gerek yok.
netsis rapor modülünde siralama kisminda  (örnek, ay ve cariikodunu seçip)kümüle yi isaretlemeniz yeterli. (bir de toplamlara ilgili sahalari --borc ve alacak-- eklemelisiniz)
www.netsisaraclari.com
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2009 Saat 14:11
Bu sekilde bakiye kolonu yüremez yalniz arkadaslar.
Ayrica kümüle isaretlenir ise hareket tarihi, açiklama ve numara bilgilerinin olmasi bir anlam ifade etmez.
Yukarı Dön
volkank Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı volkank Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2009 Saat 14:23
bakiye kolonu için basit bir fonksiyon yazilabilir ve viewda bu cagirilabilir bence.
kümülasyon konusunda evet haklisin bence de.
ama sanirim istek ay ve cari bazinda rakam görmek
www.netsisaraclari.com
Yukarı Dön
yckn Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yckn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2009 Saat 14:34
arkadaslar deneme yanilma yöntemini uyguluyorum.sanirim olacak gibi.
volkank üstadin dedigi gibi biraz ugrasmak gerekiyo.

daha genis bir view için SQL cümlesi hk.degisik fikirleri olan arkadaslar yazarsa daha kolay olacak.Güzel bir rapor olacaga benziyor.
Yukarı Dön
volkank Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı volkank Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2009 Saat 14:49
istersen sql cümleni gönder yada mail at. istedigin seyleri soyle duzenleyip geri gondereyim
www.netsisaraclari.com
Yukarı Dön
volkank Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı volkank Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2009 Saat 15:25
bakiye getirmek ile ilgili asagidaki fonksiyondan faydalanabilirsin
declare  @tutar float

select @tutar= sum(borc-alacak) from tblcahar where inc_key_number<=@inckey and cari_kod=@carikod

return @tutar

end

bu fonksiyonun select içerisinde kullanimi da söyle

select cari_kod,tarih,borc,alacak,dbo.bakiye_bul(cari_kod,inc_key_number),inc_key_number from tblcahar
order by cari_kod,inc_key_number

kolay gelsin
www.netsisaraclari.com
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2009 Saat 16:34
inckeynumber burada bu sekilde ise yaramaz maalesef @Volkan
söyle düsün sene sonu devri yapilmadi faturalar kesidi ve tahsilatlar yapildi.
Simdi bunlarin alcagi key numarasi ile sonradan yapilacak olan Sene sonu devrin key numaralarini düsün siralama nasil olur sence?

Dolayisi ile order by dan inckeyno yu kaldirip; Tarih, bence daha sonra da Borç kismi konulmali.
Yukarı Dön
volkank Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı volkank Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2009 Saat 16:49
devir konusunda haklisin fakat güncel çalisan sirkette ise yarayacaktir.
Ayrica Tarih dede ayni tarihli birden fazla hareket olabilir.
Bu nedenle inckeyno

Fakat devir isine de bir çözüm bulmak lazim. Bu durumda devir yapilmadan önce yeni açilan sirkette TBLCAHAR tablosu kayitsiz olusturulduktan sonra identity 100000 gibi yüksek bir degerden baslatilabilir. Devir olmadan hemen önce de Identity 1'e çekilebilir. Böylece bu sorun da asilmis olur.

Benim gönderdigim sadece bir örnekti. Tabii ki gelirtirilebilir. mantikli bir gelistirme oldugu sürece.
www.netsisaraclari.com
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2009 Saat 16:53
Ben Deviri  sadece örnek olarak verdim.
Söyleki her alis faturasi kesildigi gün sisteme girilmiyor. veya çeki müsteri gönderiyor 15 de dekont düzenlemis sende 15 ine giriyorsun ama bugün ayin 20 si bu 15i ile 20 sindeki keyler ne olacak. 15 indeki çek bakiyesinde pat 19.da kesilen fatura tutari eklenmis veya digerleri.

ayni tarihte istedigi kadar kayit olsun. sen tarih sirasina koy da gerisi o kadar önemli degil.

inckeyno illaki fonksiyonda kullanilacak fakat orderby da inckeyno hiç bir sekilde hareket dökümünde konulmamalidir.
Yukarı Dön
volkank Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı volkank Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2009 Saat 17:10
 Smile oradaki select cümlesi sadece arkadas eger hic fonksiyonu select içinde kullanmadiysa diye örnek olarak yazilmistir.

zaten view olustururken de order by kullanilmaz.
anlattigin kondisyonda fonksiyon içerisinde de kullanilmasi sakinca dogurur. Böyle bir durumda fonksiyonun inckeynoya ve tarihe bakmasi böyle bir çakismada da öncelikle tarihi baz alip ayni tarihliler için inckeyno'yu baz almasi saglanabilir.

www.netsisaraclari.com
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2009 Saat 17:19
fonksiyon içerisinde kullanilmasi nasil bir problem dogurur anlayamadim?
Fonksiyonda tarih olmaz yani yazdigin fonksiyon dogru onda problem yok.
Sadece select cümlendeki order by hatali.
Bunu anlatmaya çalistim ama uzadi.

Mesajdaki scripti düzeltsen iyi olur.

Yukarı Dön
volkank Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı volkank Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2009 Saat 17:26
söyleki senin söyledigin dogrultuda tarihi eski olan bir kayit sonradan kaydedilir ise bakiye toplatilirken sonraki girilen satirida toplayacaktir.
www.netsisaraclari.com
Yukarı Dön
yckn Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yckn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2009 Saat 17:03

bakiyi bazi cari hesaplarda dogru bazi hesaplarda yanlis veriyor.netsis cari hareketlerini çagirirken (ÖRNEK :  EXEC CARIBAKIYEBUL '320 0001','03/03/2009',109,'H' ) kullaniyor.bu da ilk cari hareketi öncesi bakiyeyi getiriyor yanlis bilmiyosam. sonra da

( SET ROWCOUNT 250
SELECT  * FROM CAHAR WITH(NOLOCK)
WHERE  (CARI_KOD = '120 0001') AND
 ( (CARI_KOD = '120 0001' AND TARIH = '09/02/2009 00:00' AND (INC_KEY_NUMBER > 1651 AND INC_KEY_NUMBER IS NOT  NULL )) OR (CARI_KOD = '120 0001' AND (TARIH > '09/02/2009 00:00' AND TARIH IS NOT  NULL )) OR ((CARI_KOD > '120 0001' AND CARI_KOD IS NOT  NULL )) )
 ORDER BY CARI_KOD ASC, TARIH ASC, INC_KEY_NUMBER ASC
SET ROWCOUNT 0   )  kullanarak cari hareketini döküyor. bu mantik bizim yapamaya çalistigimiz  viewde nasil çalisir.

Düzenleyen yckn - 17 Ekim 2009 Saat 17:04
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2009 Saat 09:26
Netsis sanirim Delphide CalculatedField kullaniyor.
Denemedim ama sanirim fonksiyona tarihi de eklemek gerekecek

Düzenleyen Conari - 19 Ekim 2009 Saat 09:32
Yukarı Dön
yckn Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yckn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2009 Saat 14:37

Sanirim haklisiniz bu konuda.internette bi sürü arastirma yaptim.ayni sorunu yasayan sadece biz degiliz anlasilan.Netsis delphi fonkisyonlarindan yararlaniyomus.ayni sorunu diger paket programlarda yasayanlar da var (sql tabanli) netsisin kullandigi bakiye bul fonksiyonu ( dbo.NSF_UKR_CARIBAKIYE )  SQL AÇILIMI (

ALTER FUNCTION [dbo].[NSF_UKR_CARIBAKIYE](@CARIKOD TDBBELGENO,@SIPNO TDBBELGENO,@ENTREFKEY TDBENTKEY,@TARIH TDBDATETIME)

RETURNS TDBFLOAT

AS

BEGIN

RETURN DBO.NSF_UKR_CARIBORC(@CARIKOD, @SIPNO ,@ENTREFKEY, @TARIH ) - DBO.NSF_UKR_CARIALACAK(@CARIKOD ,@SIPNO ,@ENTREFKEY,@TARIH )

END

)   varmi fikri olan ?                                                                                                                 

Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2009 Saat 14:48
Netsisin Prosedürü bu

CREATE PROCEDURE [dbo].[CARIBAKIYEBUL] (@CARIKOD TDBCARIKOD,@TARIH TDBDATETIME, @INCKEYNO TDBINTEGER,@SADECESUBE CHAR)

AS

BEGIN

DECLARE @GERIBAKIYE TDBFLOAT

DECLARE @GUNBAKIYE TDBFLOAT

DECLARE @TMPBAK TDBFLOAT

DECLARE @TMPINC TDBINTEGER

DECLARE BAKIYE_CUR CURSOR FOR

SELECT (BORC - ALACAK), INC_KEY_NUMBER FROM CAHAR

WHERE CARI_KOD = @CARIKOD AND

(TARIH < (@TARIH + 1))

AND (TARIH > (@TARIH - 1))

ORDER BY TARIH, INC_KEY_NUMBER

DECLARE BAKIYE_CUR_SUBE CURSOR FOR

SELECT (BORC - ALACAK), INC_KEY_NUMBER FROM CAHAR,NETCONTEXT

WHERE CARI_KOD = @CARIKOD AND

(TARIH < (@TARIH + 1))

AND (TARIH > (@TARIH - 1))

AND (SUBE_KODU = V$SUBE_KODU)

ORDER BY TARIH, INC_KEY_NUMBER

IF @SADECESUBE = 'E'

BEGIN

SELECT @GERIBAKIYE = (SELECT SUM(BORC - ALACAK) FROM CAHAR,NETCONTEXT

WHERE CARI_KOD = @CARIKOD

AND TARIH < @TARIH

AND SUBE_KODU = V$SUBE_KODU)

SELECT @GUNBAKIYE = 0.0

OPEN BAKIYE_CUR_SUBE

FETCH BAKIYE_CUR_SUBE INTO @TMPBAK, @TMPINC

WHILE (@@FETCH_STATUS <> -1) AND (@TMPINC <> @INCKEYNO)

BEGIN

SELECT @GUNBAKIYE = @GUNBAKIYE + @TMPBAK

FETCH BAKIYE_CUR_SUBE INTO @TMPBAK, @TMPINC

END

CLOSE BAKIYE_CUR_SUBE

END

ELSE

BEGIN

SELECT @GERIBAKIYE = (SELECT SUM(BORC - ALACAK) FROM CAHAR

WHERE CARI_KOD = @CARIKOD

AND TARIH < @TARIH)

SELECT @GUNBAKIYE = 0.0

OPEN BAKIYE_CUR

FETCH BAKIYE_CUR INTO @TMPBAK, @TMPINC

WHILE (@@FETCH_STATUS <> -1) AND (@TMPINC <> @INCKEYNO)

BEGIN

SELECT @GUNBAKIYE = @GUNBAKIYE + @TMPBAK

FETCH BAKIYE_CUR INTO @TMPBAK, @TMPINC

END

CLOSE BAKIYE_CUR

END

DEALLOCATE BAKIYE_CUR_SUBE

DEALLOCATE BAKIYE_CUR

IF @GERIBAKIYE IS NULL SELECT @GERIBAKIYE = 0

IF @GUNBAKIYE IS NULL SELECT @GUNBAKIYE = 0

SELECT (@GERIBAKIYE + @GUNBAKIYE) BAKIYE

END

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,902 Saniyede Yüklendi.