ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Genel > ERP Rapor Hazırlama
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - en çok eklenmesini istediginiz özellik
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

Kapalı Konuen çok eklenmesini istediginiz özellik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
burakerdemir Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesajın Direkt Linki Konu: en çok eklenmesini istediginiz özellik
    Gönderim Zamanı: 13 Mart 2007 Saat 13:02
Merhaba,
netsis paketlerine eklenmesini en fazla istediginiz özellik nedir? bu konu altinda ana basliklari toplayarak, sonra bir anket yapabiliriz? Ne dersiniz?

Su an, benim en çok ihtiyacim olan tüm grid ekranlarindan siralama, arama vb. yapilabilmesi. kisaca nnr desteginin tüm gridlerde kullanilmasi.
Sizce?

Burak Erdemir
Yukarı Dön
tlosfethiye Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 9
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mart 2007 Saat 14:27

Herkese Merhaba,

Böyle bir baslik güzel, ancak NETSIS ne kadar dikkate alir, bilemiyorum, yillardir netsis ten bekledigim bir hareketi Ayosis baslatti, Forum u baslatanlara ve vesile olanlara burdan tesekkür ederim, bu arada

mesala Stok/Cari vs kartlarinda Raporlama amaçli kullanilan kodlarin grid ekranina müdahele edebilmek istiyorum.
1-
Ör; Kod-1: Reyon,
     Kod-2: Ürünler (ör: yaglar)
     Kod-3: Ürün gruplari (ör: 5 lik yaglar)
     Kod-4: Markalar ( ONA, OMO, DOVE, PERSIL, TAT, FIDAN, ALGIDA)
     Kod-5: Pos kdv ( 1,8,18 Pos a Giden Kdv)
     Üretici Kodu: PLU No gibi, bunlar bir market te lazim olan kodllamalar, sektörler kendi ihtiyaçlarina göre kotlayabilmeli
Recep TEKE
ASR Danişmanlik
Yukarı Dön
NeTSiSFoReVeR Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge
ANKARA

Puanlar: 821
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mart 2007 Saat 19:23

Merhaba,

Arkadaslar benim de en çok sikinti çektigim konu DIZAYN modülü.Smile Herkes de sikinti çekiyordur sanirim. Aslinda son kullanicinin anlayacagi sekilde bi dizayn modülü olmasi daha güzel çünkü her bi degisiklik için hem müsteri sikinti yasiyor hemde bayilerin çok zamanini aliyor. Bence daha kolay bi dizan modülü olabilir. Bide Müsterilerin en çok istedigi gridde araya kayit girebilme özellikle fatura kalem bilgilerinde...
Yukarı Dön
Hakan Fidan Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: -2
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mart 2007 Saat 10:23
Tüm beklenti ve düsüncelere saygi duymakla beraber bir ERP programina dahil edilebilecek daha önemli konular var bence. Yani dizayna sql destegi koydular, logo dedik onuda yaptilar simdi script ve word destegi de geldi. Yani basilmayacak evrak yok artik Netsiste. Fakat bazi modüllere serbest formlar koymak lazim. Yani örnegin CRM modülünde bir aday yada firsat kaydi ile ilgili bir form hazirlayip bunun çiktisini almak gibi. Yada bir sikayet kaydini yazili bir evraga dökmek gibi. Bunun için extend kullanmak her zaman pratik olmayabiliyor. Dizayna bunu eklemek güzel olurdu diye düsünüyorum. Üretim zamanlarinin isçilik maliyeti dagitimlarinda katsayi olarak kullanilabilmesi güzel olurdu. Gibi gibi. Beklentilerin de sonu yok ki :)
Hakan FİDAN
Netsis Proje Danışmanı
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mart 2007 Saat 11:25
Hakan Beyin dedigi gibi bunun bir sonu yok.
su anda aklima gelen baska bir konuda rapor modülünde sql veya visual script bilgisi olmadan farkli table lardan yeni bir view olusturabilmeli ve a kolonu + b kolonu  x c kolonu gibi basit tanimlamalar ile hesaplama yapabilmeli. böyle bir seyi yapabilmek için sql e girip orda view olusturmali, sql bilgisi yoksa hesaplama islemleri için çok ugrasmalisin. ( en azindan benim için) NNR çok güzel bir gelisme fakat dedigim gibi iki tabledaki sahalari ayni satir içinde birlestiremiyorsun bildigim kadariyla, eger yapabiliyorsa beni düzeltin lütfen. demek istedigim bir tabloda cari kodu var ise cari ismi ayni satira ekliyemiyorsun. hesaplama içinde benim tam olarak beceremedigim kodlar yazmak zorundayiz.

Burak Erdemir
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge
ANKARA

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mart 2007 Saat 16:09

Arkadaslar herkes Netsis'deki eksiklikleri yazsin daha sonra bunlari Netsis'e bildirelim. Bu sekilde hem sorunlara çözüm bulmus oluruz hemde Netsis'e katkimiz olur. Bide isteyen olursa bende günlük Netsis'den geri bildirim raporlari var bunlari paylasabilirim. Orda daha önce karsilasilan sorunlarin Netsis tarafindan çözümü var. Herkes için faydali olabilir.

Yukarı Dön
tlosfethiye Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mart 2007 Saat 17:24

Merhaba, NetsisForever in dedigi gibi olursa bizim için de iyi olur,

Eskiden sorunlar hakkinda Ana Menüde Yardim/Netsis Çözümlerine ulasin dan girdigimiz
istek/cevap servis ine geri dönüyorlardi. Zannederim, sistem de degisiklikler olmus, dönmüyorlar, bizde hatanin düzeltilip düzeltilmedigi hakkinda bigi sahibi olamiyoruz.

Ya bu isi baska bir yere aktardilar, ya da kaldirdilar. Eger kaldirdilarsa çözüm sonuclarini bizimle paylasa biliyorsaniz, size mütesekkir kaliriz.

Mesala 4.0'a geçelden beri Yazar Kasalardan alinan bilgilerin Stok Hareket Açiklamalari çikmiyor. Su an setim 4.0.4, ancak bir aydir güncellemedim.
Recep TEKE
ASR Danişmanlik
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge
ANKARA

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2007 Saat 13:50

Merhaba,

Arkadaslar bence raporlar gelistirilmedi. Müsterilerin en büyük sikintisi bu. NNR'daki rapor gibi olmali hepsi. Raporu aldiktan sonra istedigi alana göre siralama yapilabilmeli.Wink

Düzenleyen NeTSiSFoReVeR - 07 Mayıs 2007 Saat 13:50
Yukarı Dön
bilgin83 Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Puanlar: 28
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2007 Saat 15:44

Merhaba

Netsis'in en büyük eksigi subeden subeye parametre kopyalama, tanim kopyalama ve demirbas modülünde enflasyon muhasebe eksigi bununla ilgili gelistirmeler yapmasi lazim hemde acil bir sekilde demirbas programinda çok sikinti var demirbasin 10 tane girisi varsa bir tanesini sattiginda diger 9 tanesi hiç bir islem yapamiyorsun satis gibi
[URL=http://www.bilgintabela.com] <font color=BLUE] Bilgin Tabela Reklam - Konya[/URL] Konya Tabela,totem,krom harf,led tabela,neon tabela vb.reklam hizmetleri[/COLOR][/COLOR]
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2007 Saat 09:18
Demirbas Modülünde enflasyon muhasebesi eksigi mi ?
Hakan FİDAN
Netsis Proje Danışmanı
Yukarı Dön
bilgin83 Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Puanlar: 28
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2007 Saat 10:35
Sayin Hakan bey
evet demirbas modülünde enflasyon muhasebe eksikligi
demirbasda yeniden degerleme yaptiginda demirbasin alis tutarini enflasyonlu sabit kiymetini ve birikmis amortismanini arti enflasyon birikmis amortismanini ayri ayri göstermesi lazim fakat program bunu göstermiyor.. özelliklede birikmis amortisman kisimini sabit kiymet degeri kisminda sabit kiymet degerinden alis fiyatini çiktiginda enflasyon farki bulabiliyorsun ama program bunlari tüm ayrintili sekilde göstermesi lazim. bizde 6000 yakin demirbas kaydi var bunlarin tek tek hesaplamak biraz zor oluyor
[URL=http://www.bilgintabela.com] <font color=BLUE] Bilgin Tabela Reklam - Konya[/URL] Konya Tabela,totem,krom harf,led tabela,neon tabela vb.reklam hizmetleri[/COLOR][/COLOR]
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2007 Saat 11:52

Rapor/Enflasyon Muhasebesi Devir Bilgileri Listesi çözmedimi bunu peki ?

Hakan FİDAN
Netsis Proje Danışmanı
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2007 Saat 09:39
hazir olap raporlari olabilir mi?
Burak Erdemir
Yukarı Dön
snaps Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2007 Saat 16:49

Sanki kendi yazmis oldugumuz bir programcasina savundugumuz sevdigimiz netsis bence artik dizayn modülünü artik son kullanicinin konfigüre edecegi sekilde düzenlemeli netsis in bir cok toplnatisina ve buna benzer faaliyetlerine katildim netsis destek uzmanlari ve kullanicilarinin dizayn modülü hakkindaki yarumlarini dinledim. zannediyorum netsis yazilim gurubunun gundemi yogun su aralar en kisa sürede degerlendirecekleri umudundayim

bilgi paylaşım
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2007 Saat 14:29
dönüp dolasip hep ayni seyleri yaziyorum ama...
R A P O R L A R

az önce can sikintisindan nette dolasirken Logo nun Go ürününün dökümanlarina baktim, sadece raporlama diyebilecegimiz 3 yenilik dökümani var, ki bu ürün entegre ile karsilastirilacak bir ürün. focus dedikleri raporlama araci, yönetici konsolu, bizim fusion standartda e-netsis'de olan portal benzeri bir uygulama, birde bizim nnr 'i bütün standart raporlarina uyguladiklari tablo raporlari.

açiksasi kiskandim. Logo yu hic sevmem ama sevip, herkeze önerdigimiz Netsis de bu tip seylerin olmamasi çok kötü.

yanlissam düzeltin, 2000 senesinden itibaren netsis'in windows versiyonlarini kullaniyoruz. hazir raporlarda , ek analizlerde bir elle tutulur bir gelisme görmedim. 2000 senesindeki ek analizler 2007 senesinde de ayni.

artik veri girmek sorun degil yorumlamak sorun. bunun için netsisin küçük de olsa bir girisimi olur insallah.

netsis ekibinin  bu forumu okudugunu da zannetmiyorum ama neyse. 

(raporlar için dizaynlarda dahil olmak üzere verecekleri hazir cevap sqlscript olurdu sanirim.)  
Burak Erdemir
Yukarı Dön
(sa) Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2007 Saat 17:11

merhabalar

size aynen katiliyorum burak bey.

saygilar
(sa)
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge
ANKARA

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2007 Saat 22:20
bende katiliorum Wink
Yukarı Dön
(sa) Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2007 Saat 10:16
Merhabalar
tepkimizi nasil dile getirebiliriz acaba ?
yada bu konularda daha cok bastirmak icin ne yapilabilir?

ozellikle Rapor,Dizayn

(sa)
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2007 Saat 11:01
ne kadar etkili olur bilmiyorum ama;
istek cevap servisine yazmak için standart bir metin olusturup, foruma katilan tüm kullanicilardan bu metini istek olarak girmelerini rica edebiliriz. ayni istegin yakin tarihlerde 100 kadar müsteriden istek olarak girilmesi belki dikkatlerini çekebilir.

Düzenleyen burakerdemir - 02 Haziran 2007 Saat 11:29
Burak Erdemir
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge
ANKARA

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2007 Saat 12:04
Wink Bence Netsis'i kizdirmayalim. Zaten Netsisin bunlarla ilgili çalismalari vardir. Ama mevcut yapiyi tamamen degistirmek takdir edersiniz ki çok uzun ve sorunlu bi süreçtir. Kendimizden biliyorum bizim programlari ado ya bile geçirmek için ne kadar ugrasmisti bilg. mühendisi arkadaslar. En iyisi bu foruma herkes yazsin belki farkli istekler de olabilir bize de uygun. Daha sonra Netsis'e bütün istekleri iletiriz. Olmazsa dediginiz gibi herkes istek gönderirSmile
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,656 Saniyede Yüklendi.