ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Genel > ERP ve Excel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - excel den sql 2005
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

excel den sql 2005

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
tuteme Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tuteme Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: excel den sql 2005
    Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2008 Saat 16:59
arkadaslar öncelikle imdat ile baslayim 1 haftadir bu isle ugrasiyorum ve hala olmadi nedir olmayan

benim istedigim tblstsabit de bulunan alis_fiyat1 de bulunan degerleri benim istediklerimle degistirmek

bunu task impor seçenegi ile her sekilde denedim her seferinde primary key ile ilgili bir hata veriyor ve hiç bir sey olmauyor

benim bu islemi yapamma için data base i durdurmamami lazim yoksa primary key mi kaldirayim yoksa tbl stsabit export edip sonra sql de kaldirip yuenidenmi yükley,m bilemdim

simdi hatay gelince

< ="Content-" content="text/; charset=utf-8">< name="ProgId" content="Word.">< name="Generator" content="Microsoft Word 11">< name="Originator" content="Microsoft Word 11"><>

Operation stopped...

- Initializing Data Flow Task (Success)

- Initializing Connections (Success)

- Setting SQL Command (Success)

- Setting Source Connection (Success)

- Setting Destination Connection (Success)

- Validating (Success)

- Prepare for Execute (Success)

- Pre-execute (Success)

- Executing (Success)

- Copying to [EKIM2008].[dbo].[TBLSTSABIT] (Error)

· Information 0x402090df: Data Flow Task: The final commit for the data insertion has started.
 (SQL Server Import and Export Wizard)

· Error 0xc0202009: Data Flow Task: SSIS Error Code DTS_E_OLEDBERROR.  An OLE DB error has occurred. Error code: 0x80004005.
An OLE DB record is available.  Source: "Microsoft SQL Native Client"  Hresult: 0x80004005  Description: "The statement has been terminated.".
An OLE DB record is available.  Source: "Microsoft SQL Native Client"  Hresult: 0x80004005  Description: "Violation of PRIMARY KEY constraint 'TBLSTSABIT_PKEY'. Cannot insert duplicate key in object 'dbo.TBLSTSABIT'.".

· Information 0x402090e0: Data Flow Task: The final commit for the data insertion has ended.

· Error 0xc0047022: Data Flow Task: SSIS Error Code DTS_E_PROCESSINPUTFAILED.  The ProcessInput method on component "Destination - TBLSTSABIT" (395) failed with error code 0xC0202009. The identified component returned an error from the ProcessInput method. The error is specific to the component, but the error is fatal and will cause the Data Flow task to stop running.  There may be error messages posted before this with more information about the failure.

· Error 0xc0047021: Data Flow Task: SSIS Error Code DTS_E_THREADFAILED.  Thread "WorkThread0" has exited with error code 0xC0202009.  There may be error messages posted before this with more information on why the thread has exited.

- Post-execute (Success)

- Cleanup (Success)

· Information 0x4004300b: Data Flow Task: "component "Destination - TBLSTSABIT" (395)" wrote 4732 rows.

arkadaslar ciddi anlamda zor durumdayim 3000 satir tek tek alis fiyati girilecek degilse

simdiden tsk ler
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 3513
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2008 Saat 17:09
Ayni kod ile Stsabit e import edemezsiniz dogal olarak Primary Key den dolayi.
Tabloya Export edin fiyatlari güncelleyin. Sonra tekrar import edin.
Tabi hareket v.s. olmamasi lazim.
veya belgenizde ki kodlari update edecek SQL cümleri olusturarak Execute edin.
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
Yukarı Dön
tuteme Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tuteme Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2008 Saat 17:17
sayin conari

anladigim kadari ile biz bunu hedef excel olacak sekilde aldik sonra fiyatlar degistirdik ve ayni sekilde sql e atmayi denedik ama hata hep ayni

hatta excel tamamen temizleyip upload etsem bile ayni anlamidigim primary key burda stok kodu imis onu slip atmayi dnesemde bos atamyi densemsde olmuyir ve hatta primary key kaldirip atmayi denedim bu seferde baska bi hata verdi ben yeniyim mümkun oldu kadar ayrintili anlatabilirseniz mutesekkir kalirim

simdi ben export ile verileri excel aldim tamam sonra alis1 fiyatinda bir kaç tanede degisklik yaptim oda tamam sonra import data ile sql atmayi deniyorum ama olmuyor Cry ayni hata

bende türkçe karekterlerde sorun oluyor bunla bir alaksi olabilirmi

nerde yanlisik yapiyorum

Düzenleyen tuteme - 13 Ekim 2008 Saat 17:19
Yukarı Dön
tuteme Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tuteme Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2008 Saat 23:13
arkadaslar merakla bilen birilernin bna yardim etmesini beklyorum yok ben yazmaya üsenirim derseniz ben gerekirse ararimda

umarim birileri bana yardim eder

tsk
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2008 Saat 09:15

Selam dün yazamadim,

Stoklariniz ile ilgili hiç hareket varmidir varsa zaten benim dedigimi yapamazsiniz.

Bir excel hazirlayim size ordan kodlari ve fiyati girip update edersiniz.
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2008 Saat 10:50
http://rapidshare.com/files/154169456/STSABIT_Update.rar.html

Kodlari ve fiyatlari alt alta yazin.
Server ve Sirket ayarlarini yapmayi unutmayin Thumbs%20Up

Yukarı Dön
ahmetg4 Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ahmetg4 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2009 Saat 14:10
Conari
"http://rapidshare.com/files/154169456/STSABIT_Update.rar.html " deki kodunu görmeme izin verir misin acaba?
Ahmet G4
Yukarı Dön
yckn Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yckn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2009 Saat 19:43
conari;
STSABIT_Update guzel bi çalisma oldugunu tahmin ediyorum.
STSABIT_Update.xls server ve sifre dogru girdigim halde hata veiryor.
hata -----  (compile error in hidden module :Module1)

Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2009 Saat 09:55

excel versiyonunuz nedir.

Bir yerde hata veriyor. Kodlarda kapali oldugu için bu mesaji veriyor anlasilan ama uygulama çalisiyor normalde.
Yukarı Dön
yckn Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yckn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2009 Saat 10:04

conari ;

program    =microsoft exel
isl.sistemi   = windows (32 bit) NT 5.01
versiyon no =11.0
yapim no    =8302

kodlar çalismiyor.yardimci olursaniz memnun olurum :
kolay gelsin
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2009 Saat 10:06
Orjinalini yazan: ahmetg4 ahmetg4 Yazdı:

Conari
"http://rapidshare.com/files/154169456/STSABIT_Update.rar.html " deki kodunu görmeme izin verir misin acaba?
Selam, Simdi o dosyaya baktim.
Sifreyi bir türlü tutturamiyorum Cry
yakalarsam bu mesajin altina eklerim.
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2009 Saat 11:30
Sifreyi hatirlayamadim ama baska  yollardan VBA kodlarina ulastim.

Sub insertSQL()
 Dim cn As Object
 On Error Resume Next
 Set cn = CreateObject("ADODB.Connection")
 'Makro Create Conari
 Dim vtSql
 Dim say%
    Set cnn = CreateObject("ADODB.Connection")
    cnn.Open "driver={SQL Server};server=" & Range("b1").Value & ";uid=" & Range("b2").Value & ";pwd=" & Range("b3").Value & ";database=" & Range("b4").Value & ""
     Set cmdCommand = CreateObject("ADODB.Command")
     Set cmdCommand.ActiveConnection = cnn
     sonst = [b65536].End(3).Row
     'Sat?r Kadar Döngü------------------
     For say = 6 To sonst
             vtSql = ""
         vtSql = vtSql & "UPDATE TBLSTSABIT SET ALIS_FIAT1="
         vtSql = vtSql & Replace(Cells(say, 3), ",", ".")
         vtSql = vtSql & " WHERE STOK_KODU='"
         vtSql = vtSql & Cells(say, 2)
         vtSql = vtSql & "' AND SUBE_KODU=" & Cells(say, 1)
             With cmdCommand
             .CommandText = vtSql
             .CommandType = Adcmdtext
             .Execute
             End With
       Next say
     'Sat?r Kadar Döngü Sonu------------------
     cnn.Close
     Set cmdCommand = Nothing
     Set cnn = Nothing
 End Sub

Yukarı Dön
rhan Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 590
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı rhan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2009 Saat 22:16
excel sayfasini import edip view kullanarak update etseniz daha kolay olur bence
Yukarı Dön
aslan Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aslan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2009 Saat 13:37
sqle yeni bir table ac sube_kodu,isletme_kodu,stok kodu stok adi,satis_fiyat
 excel verilerini bunun içerisine al ve tablodan tabloya update ile son noktayi koy takilirsaniz  mesaj gönderinn sql cumlesini göndereyim size
en büyük aşkım NETSIS
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,646 Saniyede Yüklendi.