ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Temel Paketler > ERP Entegre Modülü
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Miktarsiz Maliyet girislerinde entegre kaydi hatal
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

Miktarsiz Maliyet girislerinde entegre kaydi hatal

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
CemC Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı CemC Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Miktarsiz Maliyet girislerinde entegre kaydi hatal
    Gönderim Zamanı: 14 Mart 2009 Saat 14:45
Dekonttan yapilan "Miktarsiz maliyet girislerinin" entegrasyonunda Borcu 153'e geciyor. Alacagi 600 hesaplara atiyor. Alacagin da 153'ün alacagina atmasi isteniyor. Bu islem satis amaçli degil stokta duran bir malin maliyet degisimi için (kur/parite degisimi vb) uygulanmaktadir. Bu nedenle 600 hesaba degil 153 hesabin alacagina geçmesi gerekmektedir.
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 3513
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mart 2009 Saat 11:09
özel parametrelerden
DEKONT
ETIPLIHAREKET
0

Girisi yapin öncelikle.
yalniz siz bu islemi yaptiginizda 153 ün degeri degismeyecektirki giren çikan bakiye 0 olucaktir.600 ü el ile degistirmeniz lazim.
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mart 2009 Saat 12:01
yanlis anladiniz.600 hesabi entegrasyondan el ile degistirin demek istedim çok kayit var ise hizli degisiklik yaparsiniz muhasebeye aktarinca orasi basit.
600 hesap dediginiz gibi KDV li yapilan (Net sart degil brüt yazilip 611 ede iskontolar yazilir.) satislarin tutarinin yazildigi yerdir. Degerini azaltacak derken stoklarinizin su an artmasi lazim (TL bazinda döviz baya artti çünkü) 153 ticari mallara Borç yazacaksiniz, ama bunun için 646 biraz sakincali olacaktir. Diger ayagini ne yazacaksiniz?
Yukarı Dön
CemC Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı CemC Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mart 2009 Saat 12:10

Tesekkür ederim Conari Bey. Özel parametrelerde dediginiz ayar var.Ancak muhasebe departmanimizdan {..MUGT ‘ye göre 600 hesaplarda satis fatura tutarlari (net satislar) haricinde baska bir kayit girilmemelidir.Yani kur farki tahakkuk ettirilemez. Kur farki sadece dövizli stoklara yapilabilir, Stoklar Hesabi da 153 hesaptir. Dolayisiyle Kur /Parite farki giderinin stok degerinde azaltici bir etki yapacagindan 153 hesabin Alacagina kaydedilmelidir.....} bu sekilde bir bilgi geldi. Bu nedenle Netsis'den bunu otomatik yapmak için herhangi bir parametre vb var mi? Yoksa eger veritabani üzerinde çözme yoluna gidecegim.

Yukarı Dön
CemC Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı CemC Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mart 2009 Saat 14:01
153 (B veya A) karsi ayagi olarak duruma göre 646veya 656 kur farki kayitlarinin olmasi gerektigi muhasebe servisimiz tarafindan belirtilmisti. Kullanici entegrasyon isleminde manuel seçerek düzeltiyor. Fakat olasi bir unutma vb veya personelin geçici olarak yerinde olmamasi (izinde vb) durumlarinda kaydi entegrasyonu yapacak personelin hata yapma olasiligina karsi bunu otomatiklestirebilirmiyiz diye sormustum. Bu konuyu 10 gün kadar ilgili bayimize ve Netsis online istek bildirimine de sordum. Bayimiz hala konuyu arastiriyor. Online yanit servisini geçmis yillarda edindigim tecrubelerden ötürü yaklasik 2 yildir kullanmiyordum, son çare olarak buraya da yazayim dedim.
Yardimlariniz için çok tesekkür ederim.
Yukarı Dön
aayhan Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aayhan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mart 2009 Saat 16:41
islem tipi bazinda hesap tanimlamak cözüm olabilir diye düsünüyorum.
aayhan
Yukarı Dön
CemC Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı CemC Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mart 2009 Saat 17:02
Örnek verebilirmisiniz ?
Yukarı Dön
aayhan Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aayhan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mart 2009 Saat 10:09

islemtipi kullanimi ile ilgili dökümanlari email attim cem kardesim

kolay gelsin ;)

aayhan
Yukarı Dön
CemC Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı CemC Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mart 2009 Saat 10:23
mailini aldim çok tesekkür ederim Aydin kardes. Eline koluna saglik. Bir deneyelim takildigim yer olursa sorarim tekrar
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mart 2009 Saat 11:02
Orjinalini yazan: aayhan aayhan Yazdı:

islemtipi kullanimi ile ilgili dökümanlari email attim cem kardesim

kolay gelsin ;)

Merhaba AAyhan dökümanlari burada yayinlarsan bizlerde faydalanabiliriz.
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mart 2009 Saat 11:05
Orjinalini yazan: CemC CemC Yazdı:

153 (B veya A) karsi ayagi olarak duruma göre 646veya 656 kur farki kayitlarinin olmasi gerektigi muhasebe servisimiz tarafindan belirtilmisti. Kullanici entegrasyon isleminde manuel seçerek düzeltiyor. Fakat olasi bir unutma vb veya personelin geçici olarak yerinde olmamasi (izinde vb) durumlarinda kaydi entegrasyonu yapacak personelin hata yapma olasiligina karsi bunu otomatiklestirebilirmiyiz diye sormustum. Bu konuyu 10 gün kadar ilgili bayimize ve Netsis online istek bildirimine de sordum. Bayimiz hala konuyu arastiriyor. Online yanit servisini geçmis yillarda edindigim tecrubelerden ötürü yaklasik 2 yildir kullanmiyordum, son çare olarak buraya da yazayim dedim.
Yardimlariniz için çok tesekkür ederim.
Bu yaptiginiz is bana biraz sakincali gibi geliyor ama hadi hayirlisi.Confused
Yukarı Dön
CemC Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı CemC Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mart 2009 Saat 11:53
Merhaba Conari Bey,
Daha önce de bahsettigim gibi
{..MUGT ‘ye göre 600 hesaplarda satis fatura tutarlari (net satislar) haricinde baska bir kayit girilmemelidir.Yani kur farki tahakkuk ettirilemez. Kur farki sadece dövizli stoklara yapilabilir, Stoklar Hesabi da 153 hesaptir. Dolayisiyle Kur /Parite farki giderinin stok degerinde azaltici bir etki yapacagindan 153 hesabin Alacagina kaydedilmelidir.....}
seklinde açiklamaya istinaden stokta duran ve hiç bir satis hareketi olmayan bir ürünün 600 hesaba gitmesi bizim açimizdan daha sakincali görülüyor.

Yapmak istedigimiz bu islemin ne tip bir sakinca olusturabilecegini açiklarsaniz bunlari muhasebe departmanimizla da paylasirim.

Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mart 2009 Saat 12:36

Stoklarinizin degerine göre gelir veya gider yazacaksiniz. Vergi döneminde de ya indereceksiniz yada vergisini ödeyeceksiniz.

Bu islem Stok Deger Düsüklügüne v.s. girmez.
Kambiyo Kari veya zarari da degildir açikçasi.
Net bir kaynak gösterebilirmisiniz bana.
Yukarı Dön
CemC Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı CemC Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mart 2009 Saat 13:34
Conari Bey Merhaba,
Muhasebe Detayini tam olarak bilemiyorum, bu konuyla dedigim gibi Muhasebe Departmani ilgileniyor. Ben sadece istediklerini söyledim, ilgili departmanda konularinda uzman malimusavir/muhasebeci arkadaslar varken uygulamalarini elestirmek bana düsmez.

Bu arada sorunun Aydin Beyin belirttigi sekilde entegrasyondan her seferinde manuel olarak düzeltirek çözüldü. Diger çözüm önerisi olan otomatik islem tipini ise tanimlayamadik çünkü satislarla islem gören stoklar 600 hesaba gidecek zaten bizim derdimiz satis hareketi olmadigi halde 600 hesaba giden kayitlar içindi . Ilgili mevzuat geregi satis hareketi görmeyen stoklarin 600 hesaba girmemesi gerektigi 153 e ters kayit olmasi gerektigini muhasebe servisimiz demisti (yanlis hatirlamiyorsam bu sekilde dediler). Simdilk entegrasyondan ilgili personel manuel düzeltiyor ancak ihtiyac halinde bu sorunu çözebilecek küçük bir sorgu yazabilirm. Benim amacim Netsis'de böyle bir özellik varsa onu kullanmak olmayan özelliklere de bir sekilde çözüm bulmaya çalisiyoruz zaten.

Yardim ve önerileriniz için çok tesekkür ederim.

Yukarı Dön
ERGEN Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ERGEN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2009 Saat 16:18
cemc sadece hesaplari ters kaydetmese, denemedim ama söyle bir cözüm yolu olabilirmi. özel kod parametresi acilarak bu tur islemlerde özel kod tanimlamasi girilir.entegrasyon kodlari tanimlamlarinda özel kod muhasebe kodu tanimlamasi yapilarak cözüm olabilirmi?
Nasrettin hoca eşşekten düşmüş.Bana eşşekten düşmüş birini bulun demiş.Ben düştüm eşşekten.Bildiğim kadar yardım ederim.
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2009 Saat 16:25

Conari Bey Merhaba,
Muhasebe Detayini tam olarak bilemiyorum, bu konuyla dedigim gibi Muhasebe Departmani ilgileniyor. Ben sadece istediklerini söyledim, ilgili departmanda konularinda uzman malimusavir/muhasebeci arkadaslar varken uygulamalarini elestirmek bana düsmez.

Bu arada sorunun Aydin Beyin belirttigi sekilde entegrasyondan her seferinde manuel olarak düzeltirek çözüldü. Diger çözüm önerisi olan otomatik islem tipini ise tanimlayamadik çünkü satislarla islem gören stoklar 600 hesaba gidecek zaten bizim derdimiz satis hareketi olmadigi halde 600 hesaba giden kayitlar içindi . Ilgili mevzuat geregi satis hareketi görmeyen stoklarin 600 hesaba girmemesi gerektigi 153 e ters kayit olmasi gerektigini muhasebe servisimiz demisti (yanlis hatirlamiyorsam bu sekilde dediler). Simdilk entegrasyondan ilgili personel manuel düzeltiyor ancak ihtiyac halinde bu sorunu çözebilecek küçük bir sorgu yazabilirm. Benim amacim Netsis'de böyle bir özellik varsa onu kullanmak olmayan özelliklere de bir sekilde çözüm bulmaya çalisiyoruz zaten.

Yardim ve önerileriniz için çok tesekkür ederim.

Yapmak istedigimiz bu islemin ne tip bir sakinca olusturabilecegini açiklarsaniz bunlari muhasebe departmanimizla da paylasirim.

Merhaba mesaj eskilerde kalmis ancak gördüm. Ben yalnistir demiyorum var ise böyle bir kaynak bizde ögrenelim istedim. çünkü böyle bir sey bilmiyorum.

Arkadasin dedigi Özel kod bu iste ise yaramaz. NDI ile böcek bir form hazirlanabilir.(açikçasi ben NDI e fazla girmedim)

Düzenleyen Conari - 26 Mart 2009 Saat 16:27
Yukarı Dön
CemC Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı CemC Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2009 Saat 16:54
Ben pratikte yapilan bir uygulamadan bahsettim ama malesef belirtigim çözüm haricinde hala bir çözüm bulamadim. Hala Netsis'den çözüm beklemekteyim (bayiye sorali 20 gün oldu onlarda Netsis'e sordular vs vs..)
Sn. Ergen: Dedigim gibi entegrasyon kodlari 600 içiin tanimlanirsa bu sefer gerçekten 600 e gitmesi gereken satislarla stokta atil durumda bekleyenler karisacak. O nedenle entegrasyonda manuel çözüyoruz. Vakit bulabilirsem bunu otomatiklestirebilirim aslinda ama su an çok ciddi zaman sorunu yasamaktayim.

Sn. Conari: Müsait bir zamanda ilgili departmanimizla görüsüp detayini ögrenebilirim. Ama dedigim gibi zaman konusunda bir takim sikintilarim var.

Her ikinize de tesekkür ederim. Sorunu belirttigimden farkli bir sekilde çözüme ulastirisam burada detayli açiklamasina girecegim. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,643 Saniyede Yüklendi.