ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.
Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz. Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur. Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz. |
BFORMU |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
mutlu
Üye Kayıt Tarihi: 09 Mart 2009 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2009 Saat 16:12 |
CREATE VIEW PBS_BFORMU
AS SELECT ISLETME_KODU, FTIRSIP, MAX( CARI_ISIM ) CARI_ISIM, MAX(ULKE_KODU) ULKE_KODU, BEYANULKEKODU, VERGI_NUMARASI, COUNT(*)SAYI, SUM(TUTAR) TUTAR, MAX( TCKIMLIKNO ) TCKIMLIKNO FROM (SELECT T2.ISLETME_KODU, T1.FTIRSIP, T3.CARI_ISIM,T3.ULKE_KODU, T4.BEYANULKEKODU, CASE WHEN T3.ULKE_KODU = 'TR' OR ISNULL( T3.ULKE_KODU, '' ) ='' THEN T3.VERGI_NUMARASI ELSE CASE WHEN T1.FTIRSIP = '1' THEN '2222222222' ELSE '1111111111' END END VERGI_NUMARASI, ( T1.GENELTOPLAM - T1.KDV ) TUTAR,T5.TCKIMLIKNO TCKIMLIKNO FROM TBLFATUIRS T1 JOIN TBLSUBELER T2 ON T1.SUBE_KODU = T2.SUBE_KODU JOIN TBLCASABIT T3 ON T1.CARI_KODU = T3.CARI_KOD JOIN NETSIS..ULKESABIT T4 ON T3.ULKE_KODU = T4.ULKEKODU JOIN TBLCASABITEK T5 ON T5.CARI_KOD = T3.CARI_KOD WHERE (T1.FTIRSIP = '1' OR T1.FTIRSIP = '2' ) AND TARIH BETWEEN (SELECT KULL1S FROM TBLCASABITEK WHERE CARI_KOD = '999') AND (SELECT KULL2S FROM TBLCASABITEK WHERE CARI_KOD = '999') AND T2.ISLETME_KODU = 1 AND ISNULL( T1. FTIRSIP, '' ) <> 'Y' UNION ALL SELECT M2.ISLETME_KODU,'2', M3.CARI_ISIM, M3.ULKE_KODU, M4.BEYANULKEKODU, CASE WHEN M3.ULKE_KODU = 'TR' OR ISNULL( M3.ULKE_KODU, '' ) ='' THEN M3.VERGI_NUMARASI ELSE'2222222222' END VERGI_NUMARASI, ( M1.BRUTTUTAR-M1.FON-M1.STOPAJ-M1.BORSA-M1.AVANS-M1.MERA-M1.BAGKURNO ) TUTAR, M5.TCKIMLIKNO TCKIMLIKNO FROM TBLMUSTAHSI M1 JOIN TBLSUBELER M2 ON M1.SUBE_KODU = M2.SUBE_KODU JOIN CASABIT M3 ON M1.CARI_KODU = M3.CARI_KOD JOIN NETSIS..ULKESABIT M4 ON M3.ULKE_KODU = M4.ULKEKODU JOIN CASABITEK M5 ON M5.CARI_KOD = M3.CARI_KOD WHERE TARIH BETWEEN (SELECT KULL1S FROM TBLCASABITEK WHERE CARI_KOD = '999') AND (SELECT KULL2S FROM TBLCASABITEK WHERE CARI_KOD = '999') AND M2.ISLETME_KODU = 1 UNION ALL SELECT T12.ISLETME_KODU, '2', T13.CARI_ISIM, T13.ULKE_KODU, T14.BEYANULKEKODU, CASE WHEN T13.ULKE_KODU = 'TR' OR ISNULL( T13.ULKE_KODU, '' ) ='' THEN T13.VERGI_NUMARASI ELSE '1111111111' END VERGI_NUMARASI, SUM( T11.TUTAR - V1.TUTAR ), T15.TCKIMLIKNO TCKIMLIKNO FROM TBLDEKOTRA T11 JOIN TBLSUBELER T12 ON T11.SUBE_KODU = T12.SUBE_KODU JOIN TBLCASABIT T13 ON T11.KOD = T13.CARI_KOD JOIN NETSIS..ULKESABIT T14 ON T13.ULKE_KODU = T14.ULKEKODU JOIN TBLCASABITEK T15 ON T15.CARI_KOD = T13.CARI_KOD JOIN ( SELECT SUM(T21.TUTAR) TUTAR,T21.DEKONT_NO, T21.SERI_NO,T21.SUBE_KODU FROM TBLDEKOTRA T21 JOIN TBLSUBELER T22 ON T21.SUBE_KODU = T22.SUBE_KODU WHERE T21.SERI_NO = 'FT' AND T21.C_M <> 'C' AND ( T21.KOD LIKE '191%' OR T21.KOD LIKE '192%') AND T21.TARIH BETWEEN (SELECT KULL1S FROM TBLCASABITEK WHERE CARI_KOD = '999') AND (SELECT KULL2S FROM TBLCASABITEK WHERE CARI_KOD = '999') AND T22.ISLETME_KODU = 1 GROUP BY T21.SUBE_KODU, T21.DEKONT_NO,T21.SERI_NO ) V1 ON ( T11.SUBE_KODU = V1.SUBE_KODU AND T11.SERI_NO = V1.SERI_NO AND T11.DEKONT_NO = V1.DEKONT_NO ) WHERE T11.SERI_NO = 'FT' AND T11.C_M = 'C' AND T11.TARIH BETWEEN (SELECT KULL1S FROM TBLCASABITEK WHERE CARI_KOD = '999') AND (SELECT KULL2S FROM TBLCASABITEK WHERE CARI_KOD = '999') AND T12.ISLETME_KODU = 1GROUP BY T12.ISLETME_KODU, T11.DEKONT_NO ,VERGI_NUMARASI,T13.CARI_ISIM, T13.ULKE_KODU,T14.BEYANULKEKODU ,T15.TCKIMLIKNO) V2 GROUP BY ISLETME_KODU,FTIRSIP,VERGI_NUMARASI, (CASE WHEN ( ( ULKE_KODU <> 'TR') AND ( ISNULL( ULKE_KODU, '' ) <> '' ) ) THEN CARI_ISIM END ), BEYANULKEKODU HAVING SUM(TUTAR) > (SELECT KULL1N FROM TBLCASABITEK WHERE CARI_KOD = '999') BEN BOLE BISI BULDUM NOTLARIMIN ARASINDA AMA BEN SQL BOLUMUNDEN FAZLA ANLAMADIGIMGAN DUZENLEME SANSIMIZ VARMI ACABA
|
|
Hakettiğimi alırım
|
|
Tufan
Üye Kayıt Tarihi: 01 Ağustos 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Slm Mutlu Bey,
Öncelikle Bu viewi nerden buldugunuzu merak ettim.
(Viewi kimin yazdigini biliyorumda o açidan)
Düzenlemek istediginiz yer neresi acaba yardimci olabilirim Düzenleyen Tufan - 11 Mart 2009 Saat 18:00 |
|
Netsis
|
|
mutlu
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
simdi bu vievde rapora donusturuldugunde
örnek:8 milyar ustunu almak istiyorum ama degerler sifir cikio bide cari kod+cari ismi eklenecek |
|
Hakettiğimi alırım
|
|
mutlu
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
EVET YARDIMCI OLACAK YOK MU
B FORMLARI ILE ILGILI
|
|
Hakettiğimi alırım
|
|
micromak
Üye Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2007 Durum: Aktif Değil Puanlar: 23 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
CREATE VIEW PDW_BS SELECT MONTH(T1.TARIH) AY,T2.ISLETME_KODU,T1.FTIRSIP,T3.CARI_ISIM,T3.ULKE_KODU,T4.BEYANULKEKODU,CASE WHEN T3.ULKE_KODU = 'TR' OR ISNULL( T3.ULKE_KODU, '' ) ='' THEN T3.VERGI_NUMARASI ELSE CASE WHEN T1.FTIRSIP = '1' THEN '2222222222' ELSE '1111111111' END END VERGI_NUMARASI,( ( CASE WHEN T1.FTIRSIP = '1' THEN ( CASE WHEN ( 1<>1 ) THEN ( T1.GENELTOPLAM - ( T1.KDV - |
|
micromak
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
ALTER FUNCTION [dbo].[BABS] () SELECT AY,ISLETME_KODU, FTIRSIP,MAX( CARI_ISIM ) CARI_ISIM,MAX(ULKE_KODU) ULKE_KODU,BEYANULKEKODU,VERGI_NUMARASI,COUNT(*)SAYI,FLOOR(SUM(TUTAR))TUTAR, TCKIMLIKNO,CARI_KOD FROM PDW_BS RETURN |
|
micromak
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
buda view
CREATE VIEW PDW_BABS
AS SELECT * FROM dbo.BABS() |
|
micromak
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
alter YERINE CREATE OLCAK FUNCTION DA
|
|
Conari
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2007 Konum: YSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 3513 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Kasa hareketleri alinmiyor mu? |
|
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
|
|
mutlu
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
conari kasa hareketlerinden alinmiyor b formu neden alinmiyor dersen kasada sadece odenenler alinabiliyor biz ay boyunca alinan faturalarin bedelleini ogrenmek istiyorun bizim firma aldigi an odeme yapmiyor yapsa bile cek veya kredi ile yapiyor genellikle cekle .durum bole olunca odenen paralarin cek verilenleri cekemiyoruz
bn burda sadece aralik verdigim miktar ve ustunu mal aldigimi bulmak istiyorum
|
|
Hakettiğimi alırım
|
|
mutlu
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
yardimci olan herse simdiden tesekkurler
|
|
Hakettiğimi alırım
|
|
Conari
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2007 Konum: YSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 3513 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Düzenleyen Conari - 30 Mart 2009 Saat 08:35 |
|
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
|
|
social
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 10 Ekim 2007 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 512 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
merhaba rapor çalisiyor fakat dekont haraketinde farkli kvk oranlari olan fatura girisinde çoklu hesap seçiliyor iste o zaman kdv dahil tutati getirmektedir.
|
|
bybarone
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 23 Temmuz 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 924 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
bu raporu nerden buldugunuzu gerçekten çok merak ettim mutlu bey..
Create View PozitifBilgiSayar |
|
Iyi çalismalar.
Barancan GENÇ barancan.genc@hotmail.com |
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |