ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Genel > ERP ve Excel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Iskonto Orani Belirleme
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

Iskonto Orani Belirleme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
Böcek Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Böcek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Iskonto Orani Belirleme
    Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2009 Saat 10:09
Merhaba arkadaslar
bir konuda yardimizina ihtiyacim var..ben netsis entegre6 yi kullaniyorum..yeni fiyat listesi belirledim satacagim mallar için..yalniz bapmak isyedgim bir yenilik var . kullanmak istedgim yeni bir oran var, mesela 1500 tl üstü siparisler için yüzde 38 iskonto orani kullanmak istiyorum ama bunu faturada bu rakam belirince netsisin otomatik olarak bu orani çikarmasini istiyorum ..
böyle bir sey mümkün olabilirmi? bilgilerinizi paylasirsaniz sevinirim..
saygilarimla
Yukarı Dön
(sa) Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 9
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı (sa) Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2009 Saat 10:32
selam
kosul uygulamasini kurcala bakalim
mutlaka isine yarar noktalar ortaya cikacaktir.

(sa)
Yukarı Dön
Böcek Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Böcek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2009 Saat 10:53
Kosu uygulamasina baktim ama bulamadim daha dogrusu orada gerçeklestiremedim..
tesekkür ederim ilginiz için
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 3513
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2009 Saat 11:44

Caride ki Kosul kayitlarinda

Kosul genel-2 de

iskonto araligi seçenegi ve alttaki 3 farkli iskonto uygulamasi ile olmasi lazim.

Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
Yukarı Dön
tayfax Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tayfax Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2009 Saat 16:23
yapacaginiz uygulamani detaylarini yazarsaniz yardimci olabilirim miktara goremi iskonto yapiyosunuz yoksa cariye gore mi farkli urun gruplari varmi bunun gibi detaysari yazarsanz yardimci olmaya calisayim 
Yukarı Dön
Böcek Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Böcek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2009 Saat 10:39
tesekkür ederim ilginiz için ..tayfax yapmak istedgim su..bazi özel müsteriliremiz var geneline uyguladigimiz iskonto yüzde oyuz ama bu özel müsteriler mesela 2500 limitini asinca onlara yüzde 38 iskonto yapmak istiyoruz ama benim yapmak istedgim 2500 faturada toplam belirince netsisin bu iskontoyu otomatik olarak çikarmasi.yani ben yazmiyayim iskonto oranini o limit belirince direk göstersin..bu isi çok yapmaya çalistik kosul bölümünden ama uygulayamadik
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 3513
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2009 Saat 11:38

Siz dedigimi denedinizmi?

---------------------------------------
Iskonto Araligi Var mi

Iskonto araligi kullanilacak ise isaretlenmesi gereken parametredir. Belli miktar veya tutar limitleri kontrol edilerek genel iskonto yapilacagi durumlarda isaretlenmesi gereken alandir. Örnegin; Bu seçenek ile A malindan bir siparisteki alis miktari 1000’in üzerinde olanlara, % 10 iskonto yapilsin gibi bir uygulama yapilabilmektedir.

Tutar/ Miktar

Yukaridaki “Iskonto Araligi Var Mi” parametresi isaretlendiginde aktif olan alandir. Iskontonun, miktarsal mi yoksa tutarsal mi yapilacagi bu sahada belirlenmektedir.

Eger bu bölümde miktar seçilir ise, kullanilacak stok kodlarinin birim agirlik sahalarina bir deger girmek gerekmektedir. Program faturalarda girilen miktar ile birim agirlik sahasinda girilen degeri çarparak, bulunan bu yeni miktara göre iskonto oranini bulmaktadir.

Deger–1,2,3

Tutar/ Miktar sahasinda yapilan seçime göre degerlerin girilecegi sahadir. Örnegin; A malindan 1000 ile 2000 tane alanlara %10 iskonto yapilmak istendiginde, Deger–1 sahasina 1000, Deger–2 sahasina 2000 girilmelidir.

Iskonto1,2,3

Yapilacak iskonto degerinin girilecegi sahadir. Deger–1,2,3 sahasinda verilen örnege göre Iskonto 1 sahasina 10 girmek gereklidir.

Miktar kontrolü yapildigi durumda iskonto oraninin nasil hesaplanacagini bir örnekle açiklayalim. Deger 1,2 ve 3 sahalarina 100,200 ve 300 girmis olalim. Buna karsilik iskonto 1,2,3 sahalari da 10,20,30 olsun. Islem yapilacak olan stok kodunun birim agirlik sahasina da 2 girelim. Bu durumda, faturada miktar sahasina 100 girilir ise bu deger, stok kartinda birim agirlik sahasina girilen 2 degeri ile çarpilarak 200 bulunacaktir. Bulunan 200 miktarina karsilik gelecek iskonto orani da 20 olacaktir.

Hangi Genel Iskonto

Yapilacak iskontonun fatura altinda hangi genel iskontoya atilacaginin belirlendigi sahadir. Bos geçilemez.

Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
Yukarı Dön
kıl_ark Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: -1
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıl_ark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2009 Saat 18:07
merhaba
bence imkansiz bir durum
çünkü;
bu durum 2 asamali
1-1500 tl üzerine %38 iskonto gelebilir.ama....
2-%38 iskonto geldiginde tutar 1500 tl altina düsebilecegi için (örn:1500*0,62=930) iskontoyu silmek zorunda kalacaktir. iskontoyu silince tekrar 1500 tl üzerine çikar ve kisir döngü içerisinde kararsiz kalir.

Yukarı Dön
ERGEN Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ERGEN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2009 Saat 15:42
SQL KOD YAZILARAK YAPILABILIR.AMA UYARI OLARAK.FATURA TUTARI VE ISTENE DEGERIN ÜZERINE GECINCE UYARI VERIR VE DÜZELTMEYI SIZ YAPARSINIZ.
BUNA BENZER BIR UYGULAMAYI ALIS FIYAT1 TANIMLANAN FIYATIN ALTINDA SATIS YAPILAMASI IÇIN KULLANIYORUM.
Yukarı Dön
tayfax Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tayfax Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2009 Saat 11:42
böcek arkadasim merhaba
yapmak istedigin uygulamayi detay kosulundaki grup kosul ile yapilmaktadir uygulama yaptigim database gonderebilirim erdal152@mynet.com msn eklersen yardimci olmaya calisayim
Yukarı Dön
Böcek Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Böcek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2009 Saat 11:51

arkadaslar çok tesekkür ederim ilgilinizden dolayi..ben kisaca yaptigim islemi size anlatayim..önce ödeme plani kayitlarindan 60 gün ve pesin 2ödeme tipi tanimladim..sonra kosul bilgileri 2 den tanimlar yaptim istedgim iskonto oranlarini ve yapmak istedgimi girdim..daha sonra satis parametrelerinden kosuliu tanimladim..bana islem yaptigimda kullandigim sadece 2 iskonto oranlarini verdi ..yani yine olmadi..saniyorum bu islemde SQL den bazi tanimlamalar yapmak gerekiyor..herneyse en azindan yapmak istegimi denemis oldum SQL konusunda fazla bir bilgim yok..o yüzden fazlaca kurcalamak istemiyorum geri dönüsümü olmayan bir hata yapmamak için..tayfax ekliycem ama isyerinde msn kullanmiyorum..evdeki pc ye ekliycem..böylelikle bilmediklerimde yardimci bana olabilrsin saniyorum..

hepinize çok tesekkür ediyorum ilginiz ve sabriniz için
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,531 Saniyede Yüklendi.