ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Temel Paketler > ERP Üretim Modülü
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - mrp siparis kontrolü
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

mrp siparis kontrolü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
Misafir Açılır Kutu İzle
Misafir
Misafir
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: mrp siparis kontrolü
    Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2009 Saat 18:50
S.a. Arkadaslar Mrp Çalistiriyorum. Ihtiyaçlari veriyor fakat zaten açik olan satin alma siparislerini sistem görmüyor. Baha ihtiyaç veriyor. Ama açik olan satin alma siparisini kontrol etse örnek veriyorum bana 300 degilde 50 tane eksik verecek ama yine 300 tane veriyor ben elle satin alma siparislerini kontrol etmek zorunda kaliyorum.

Bunu nasil asabilirim. Yardimlarinizi bekliyorum. Tesekkürler
Yukarı Dön
Misafir Açılır Kutu İzle
Misafir
Misafir
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2009 Saat 22:21
Cry Yaw arkadaslar. Bu konuda bilgisi olan bana yardim edecek yok mu satici siparislerini okumada neden problem yasiyorum ben. Lüften yardimlarinizi bekliyorum.

Saygilarimla
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3513
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2009 Saat 08:26

MRP de satici siparis kontrol isareleyince kontrol etmiyor mu?

Çalistimadim ben ama onun amacinin bu olmasi lazim.

Satici Siparisi Kontrol

Planin çalistirilmasi sirasinda, hammadde gereksinim miktarlari ve yarimamullerinin bir kismini fason olarak yaptirip,  fasona siparis geçen firmalar için yarimamul gereksinim miktarlarinin hesaplanmasinda, teslim edilmemis satici siparislerine bakilmasi isteniyorsa parametre isaretlenmeli, aksi takdirde isaretlenmemelidir.

Ayrica tanimlamalariniz eksik olabilir.

Malzeme Gereksinimi Hesaplanirken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

MRP modülünde, malzeme gereksinimi hesaplanirken, gereksinim miktarlarini, satici siparislerinin miktarini ve tarihini etkileyecek; temin süresi, asgari limit, siparis politikalari gibi bilgilerin girildigi bazi bölümler vardir.

• Stok Modülünde - Müsteri/Satici Stok Kayitlari
  • Cari Modülünde - Cari Planlama Kayitlari
  • Stok Modülünde - Stok Planlama Kayitlari

Müsteri/Satici Stok Kayitlari bölümünde hem satici hem de stok bazinda planlama bilgileri tanimlanabilmektedir. Böylece farkli saticilardan alinan ayni malzemeler için, farkli nakliye süreleri, siparis politikalari, min. siparis miktarlari girilebilcektir.

Cari Planlama Kayitlari bölümünde, sadece saticilar bazinda siparis politikasi, nakliye süresi, bildirim süresi gibi bilgiler girilebilmektedir.

Stok Planlama Kayitlarinda ise, sadece stok bazinda planlama bilgileri girilebilmektedir. Örnegin; bir stok ile ilgili Stok Planlama Kayitlarina nakliye süresi girildigi takdirde, Müsteri/Satici Stok Kayitlari bölümünde o stokla  ilgili bir bilgiye ulasilmazsa, bu nakliye süresi planlama sirasinda tüm saticilar için ayni gibi düsünülecektir.

Bu bilgiler program tarafindan yukaridaki siraya göre dikkate alinacaktir. Yani bir stok ile ilgili Müsteri/Satici Stok Kayitlari bölümünde bir tanimlama yapilmissa, öncelikle buraya bakilacaktir. Müsteri/Satici Stok Kayitlari bölümünde bir tanimlama bulunamazsa Stok Karti Kayitlari Cari/S kodu bölümünde yazilan satici ile ilgili Cari Planlama Kayitlarina bakilacaktir. Burada da bir bilgi bulunamazsa, Stok Planlama Kayitlarindaki tanimlamalara göre planlama yapilacaktir.

Düzenleyen Conari - 23 Ocak 2009 Saat 08:28
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
Yukarı Dön
Misafir Açılır Kutu İzle
Misafir
Misafir
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2009 Saat 09:20
Hayir hocam alakasi yok bununla :( olmuyor olmuyor olmuyor...
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 3513
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2009 Saat 08:33

Bir sey diyemeyecegim incelemek lazim. Vakit meselesi

Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
Yukarı Dön
NETSYS Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Puanlar: 3
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NETSYS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2009 Saat 17:09
Orjinalini yazan: medcail medcail Yazdı:

S.a. Arkadaslar Mrp Çalistiriyorum. Ihtiyaçlari veriyor fakat zaten açik olan satin alma siparislerini sistem görmüyor. Baha ihtiyaç veriyor. Ama açik olan satin alma siparisini kontrol etse örnek veriyorum bana 300 degilde 50 tane eksik verecek ama yine 300 tane veriyor ben elle satin alma siparislerini kontrol etmek zorunda kaliyorum.

Bunu nasil asabilirim. Yardimlarinizi bekliyorum. Tesekkürler

NORMAL SARTLARDA SATICI SIPARISLERINI KONTROL ET DENILDIGINDE ETMESI GEREKIR.SUNLARI YAPABILIRSIN:
1-GÜNCELLEME
2-TBLCARISTOK TABLOSUNDA ASGARI_STOK ALANI NULL OLAN KAYITLAR VARMI?SIFIR DEGIL NULL.NULL OLMAMALI.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,563 Saniyede Yüklendi.