ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Genel > ERP ve Excel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - MUSAR
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

MUSAR

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
kıl_ark Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: -1
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıl_ark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: MUSAR
    Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2008 Saat 11:36
arkadaslar ilginizi çeker mi bilemiyorum ismini MUSAR olarak belirledigim bir çalismam var.
ve bu çalisma hakkinda sizden yorum ve yardim istiyorum.
MUSAR = müsteri sayim raporu
konuyu biraz açalim biz toptan satis yapan bir firmayiz yani perekendecilere yönelik hizmet veriyoruz.
MUSAR'in amaclari :
1- müsteriye satilan malin ne kadarlik kismi rafta bekliyor 
2- bizim sattigimiz ürünlerden ne kadar satis yapmis
3- iade ederse elindeki ürün çesitliligi ve tutari ne kadar
4- tahsilata yön vermek
ilk asamada amaçlari bunlar üzerinde durulursa daha farkli amaçlar ortaya çikarilabilir.
raporun nasil olusacagina gelince
1- microsoft query kullanarak bir müsteriye satilmis tüm ürünleri stok kod, stok isim, tarih, miktar, fiyat ve tutar ayrimli olarak excel sayfasina aliyorum
2- ikinci sayfaya bu ürünleri sadece stok kodu ve ismi olmak kaydiyla aliyorum
3- ikinci sayfayi müsteri sayim girisi olarak kullaniyorum.(müsteride sayilan ürünleri buraya giris yapiyorum)
bundan sonrasinda problem yasiyorum.
ikinci sayfadaki sayim miktarlarini birinci sayfadaki rapora aktarmak istiyorum. ne sekilde aktarmam gerekiyor? tabiki ürünün en son çikan tarihinden baslayarak geriye dogru dagitmam gerekiyor. iste bu noktada takiliyorum.
örnek:
a ürün 05.10.2008 de 10 adet satilmis 20 ytl
          10.10.2008 de  7 adet satilmis 22 ytl
sayim miktari da 10 adet

sayimin 7 adedini 22 ytl üzerinden
           3 adedini 20 ytl üzrinden hesaplatmam gerekiyor
tekraren bu konuda sizlerin görüs öneri ve yardimlarinizi bekliyorum 

Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 3513
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2008 Saat 10:38
Sizin sorunuz Excel ile ilgili burasi tam yeri degil.
Raporun olusturduktan sonra ki kismi ile ilgili www.excel.web.tr yr sorarsan kesin cevap alirsin.

ama Kullanacagin Fonks.
MIN, SATIR, DÜSEYARA ibaretdir.
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
Yukarı Dön
kıl_ark Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıl_ark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2008 Saat 10:49
burada yazmamin tek amaci çözüm bulmak degil.
bu konuda sizlerinde fikrini almak.
ayrica sizden gelecek fikirlerle belkide raporlama yöntemi degisecek.
yani sizden katkilarinizi bekliyorum.
Yukarı Dön
alfozo Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Puanlar: 5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alfozo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2008 Saat 14:57
mrb bunlarla ilgili rapor programi var
Netsis Öğrenmek Bir Ayrıcalıktır...
Yukarı Dön
kıl_ark Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıl_ark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2008 Saat 15:51

nerede, nasil buluruz

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,579 Saniyede Yüklendi.