ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.
Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz. Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur. Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz. |
sql cümlesi düzenleme |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
denver
Üye Kayıt Tarihi: 13 Eylül 2007 Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2008 Saat 12:33 |
arkadaslar merhaba casabitdeki fax alaninda yazilan numaralari düzenlemek istiyorum sql'den topluca söyle bir kod çalistirdim
select fax from tblcasabit
where fax not like '0%' fax numarasinin basinda sifir olmayanlari select ettim ve bunlari basina topluca sifir eklemem gerekiyor ve arada bosluklari silmem gerekiyor bunun için nasil bir kod çalistirmaliyim cümleyi biri bana yazabilirmi rica etsem |
|
denver
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
arkadaslar bu cümle hakkinda bana biri yardimci olabilirmi fazla sql bilmiyorum...
|
|
Conari
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2007 Konum: YSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 3513 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
CREATE FUNCTION dbo.trim(@text varchar(8000))
RETURNS varchar(8000) BEGIN RETURN LTRIM(RTRIM(@text)) END bu sekilde bir fonksiyon create edilebilir. veya
UPDATE tblcasabit SET FAX= '0'+Replace(FAX' ','') where fax not like '0%'
olabilir.
Bu arada fonksiyona gerek yok dersen
RTRIM(str) sagdaki bosluklari keser LTRIM(str) soldakileri Düzenleyen Conari - 16 Eylül 2008 Saat 15:35 |
|
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
|
|
denver
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
conari hocam bu replace bosluklarimi düzeltiyor acaba... |
|
Conari
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2007 Konum: YSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 3513 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
replace bosluklari kapatiyor
FAX= '0'+Replace(FAX' ','') // Basa 0 koy, önceki fax bilgisindeki bosluklari sil ve birlestirerek geri yükle.
|
|
|
|
denver
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
söyle bir hata veriyor hocam
Msg 102, Level 15, State 1, Line 1
Incorrect syntax near ''- |
|
denver
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
UPDATE tblcasabit SET FAX= '0'+Replace(FAX' ','') where fax not like '0%'
bo kodu çalistirdim hata verdi
|
|
Conari
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
UPDATE tblcasabit SET FAX= '0'+Replace(FAX,' ','') where fax not like '0%'
vitgülü unutmusuz
Düzenleyen Conari - 17 Eylül 2008 Saat 08:04 |
|
|
|
AyGuMuS
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2007 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: -5 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Conari Hocam
UPDATE TBLCASABIT SET FAX = '0' + LTRIM(RTRIM(FAX)) WHERE LTRIM(FAX) NOT LIKE '0%' bu sekilde yapsak daha iyi olmaz mi? Çünkü 312 123 45 67 olan bir örnegi; senin verdigin kod 03121234567 yapar benim verdigim kod 0312 123 45 67 yapar... Aslinda bu kullanicinin keyfine göre karar verecegi bir durum... Her 2 örnekde dogru... |
|
SA
|
|
Conari
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
@Aygumus, Bosluklari atmanin amaci otomatik vt den numarayi alarak çeviriciye gönderen bir program v.s. oladugunu düsünürek öyle bir kod vermistim.
Bastaki ve sondaki içinde kolayliuk olsun diye fonksiyon verdim.
Dedigin gibi kullaniciya kalmis. Hangisi isine geliyor ise.
|
|
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |