ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Temel Paketler > ERP Stok Modülü
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - stok karlilik raporu!!!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

stok karlilik raporu!!!!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
mehmet_s Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mehmet_s Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: stok karlilik raporu!!!!
    Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2008 Saat 15:54
Arkadaslar merhaba netsisin hesapladigi karlilik raporunda bi gariplik var bu mantigi kendimiz düzenleyip bir rapor almak istiyoruz. Agirlikli ortalamaya göre stok karliligi raporunu almamda ban yardimci olursaniz sevinirim bu cümleyi nasil düzenleriz

yardimlariniz için simdiden tesekkür ederim!!!

Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 3513
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2008 Saat 16:50
Standart olarak Agirlikli ortalama hesabi sanirim bu sekildeydi.
Stok hareketlerinde Maliyet tipli(E), Muhtelif(M), Iade(L),depo transferi(B) girisleri degerlendirmeden
topla (Giris fiyati * miktar) /giren miktar ile Agirlikli ortalamayi bulur.
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mehmet_s Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2008 Saat 16:52
EVET AMA BIZDE dövizde isin içinde ve sanki hesaplar sapitiyor is basa düstü ama sql bilgim okadar iyi degil bunu hesapliyoacak kadar sorun orda basliyor
:(

Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2008 Saat 18:08
o zaman Döviz maliyetleri olusturuyor iseniz.
Yine bu yolla hesaplayabilirsiniz.
Yukarı Dön
SERHAT Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı SERHAT Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2008 Saat 12:27

Merhaba;

(Giris fiyati * miktar) /giren miktar FORMÜLÜ YANLIS.... Serbest maliyet çalistirdiktan sonra her stok kalemin TBLSTHAR.STHAR_IAF fieldina o ayin maliyetini yaziyor.Okumak yeterli. Maliyet isleminde devir ve iadelerde isin içinde...
Serhat ÜLKER, www.eston.com

Gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenince diğerleri de yanlış gider.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mehmet_s Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2008 Saat 18:17

bir functionla isimin birazini çözdüm verdiginiz bilgiler için sagolun

Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2008 Saat 10:39
Orjinalini yazan: SERHAT SERHAT Yazdı:

Merhaba;

(Giris fiyati * miktar) /giren miktar FORMÜLÜ YANLIS.... Serbest maliyet çalistirdiktan sonra her stok kalemin TBLSTHAR.STHAR_IAF fieldina o ayin maliyetini yaziyor.Okumak yeterli. Maliyet isleminde devir ve iadelerde isin içinde...
Yanlistan kastiniz formülmüdür. Maliyetmi?
Agirlikli ortalama hesabi bu sekilde yapilir.

TBLSTHAR.STHAR_IAF a program sonuçta kafasindan yazmiyor. Sizin verdiginiz maliyet tipine göre yaziyor. Lifo fifo veya baska bir sey seçerseniz o zaman IAFlarda farkli rakamlar yazar. Agirlik ortalama derseniz hepsi ayni tutar olarak olusur.
Sorulan soru Agirlikli ortalama hesabi oldugu için(aylikda degil) formül dogrudur.
Yukarı Dön
SERHAT Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı SERHAT Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2008 Saat 10:55

Merhaba;

Ortalama brim fiyat(STHAR_IAF ):((Devir tutar + Aylik Giris Tutar)- CariAyGirisIadeTutar) / ((DevirMiktar + AylikGirisMiktar) - CariAyGirisIadeMiktar)

Satis kari= TBLSTHAR.STHAR_nf - TBLSTHAR.STHAR_IAF 

Agirlikli ortalama benim yazdigim gibidir.STHAR_IAF fieldina kafasina göre kim yazdigini belirtiyorki....Arkadasasim, su an ben netsis sistemdeki 40dk. çekmeyi beklediginiz serbest maliyet ambar raporunu 1,5 dakika da yazdigim yazilimla almaktayim. Mehmet bey default serbest maliyet ambar raporunda  satis miktari, satis tutari(Fatura) Satis Tutari (maliyet) ,K/Z tutari olarak göremediginden böyle bir rapor almak istiyor.
Kullanici kafasina göre maliyet tipini de degistiremmez. En az 5 sene ayni maliyeti kullanmak zorunda..  Saygilarimla

Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2008 Saat 15:11

Arkadasim Sizin verdiginiz Aylik Agirlikli ortalamadir. Agirlikli ortalama degil. Buraya dikkat et çünkü burasi önemli.

Yukarida kendin dahi demissin  "O ayin maliyetini yaziyor.Okumak yeterli"
Satis illaki de dedigin gibi budur.
Satis kari= TBLSTHAR.STHAR_nf - TBLSTHAR.STHAR_IAF 
Ayrica iadelerin hesaba nasil dahil edilecegi kullaniciya sorulmaktadir.
Raporunu istersen 10 sn de al. Dogru olmadiktan sonra hiç bir anlami yok.
netsis fonksiyonunun bir kismi

SELECT @SONUC = (SELECT SUM((CASE WHEN

STHAR_GCKOD = 'G' AND

STHAR_TARIH <= @BITTAR

THEN STHAR_GCMIK ELSE 0 END) -

(CASE WHEN

STHAR_GCKOD = 'C' AND

STHAR_TARIH <= @BITTAR

THEN STHAR_GCMIK ELSE 0 END))

FROM STHAR WITH (NOLOCK) WHERE STOK_KODU = @STOKKODU

AND ((@STATE1= 'E' AND (SUBE_KODU = @SUBEKODU)) OR (@STATE1='H'))

AND ((@STATE2= 'E' AND (NOT (STHAR_HTUR = 'B' AND ISNULL(C_YEDEK6, '') = 'D'))) OR (@STATE2='H'))

AND ((@STATE3= 'E' AND (STHAR_HTUR <> 'B')) OR (@STATE3='H')))

END

Yukarı Dön
SERHAT Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı SERHAT Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2008 Saat 16:17

Arkadasim;Sizi sinirlendirdim herhalde;

Agirlikli ortalama maliyet

Bu ortalama maliyette, satin alinan mallarin miktarlari göz önünde bulundurulur. Satin alinan mal miktari ile birim fiyati çarpilarak miktarlara göre agirlik verilmistir. Mal miktarlari ile birim fiyatlari çarpimi olan mal alis degerleri toplaminin alinan toplam mal miktari­na bölünmesiyle agirlikli ortalama maliyet bulunmus olur.

Hareketli agirlikli ortalama maliyet

Devamli envanter uygulanmasi sirasinda, her yeni alis ve satis durumunda isletmede bulunan mal mevcutlarinin ortalama birim ma­liyeti hesaplanir. Böylece, her yeni islemde mevcut mal stoklarinin maliyet degeri ve her satis isleminde satilan malin ortalama birim maliyeti ve toplam maliyet degeri bulunmus olur.

Yukarida belirttigim formül dogrudur. Iadeler konusu(Cari ay'da alinan malzeme ayni fatura tutarindan  düser, önceki ay ise aldigin ay'in veya sattigin ay'in ortalamasindan hesaplanmalidir.Esasen iade islemlerinde hangi faturayi iade edildigi veya hangi ay'in iadesi diye sorulmalidir.)

Siz kidemli üyesiniz.Herzaman ögrenecegim çok sey olacak sizden.Saygilarimla...

Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2008 Saat 17:13
Yok sinirlenme olayi degil kimseye yanlis bilgi vermeyelim . Dedigin ve dedigim gibi Agirlikli ortalama farklidir, Aylik agirlikli ortalama farkli.
Yazmissin zaten.Thumbs%20Up Benim dedigim de zaten bu.
Orjinalini yazan: SERHAT SERHAT Yazdı:

Agirlikli ortalama maliyet

Bu ortalama maliyette, satin alinan mallarin miktarlari göz önünde bulundurulur. Satin alinan mal miktari ile birim fiyati çarpilarak miktarlara göre agirlik verilmistir. Mal miktarlari ile birim fiyatlari çarpimi olan mal alis degerleri toplaminin alinan toplam mal miktari­na bölünmesiyle agirlikli ortalama maliyet bulunmus olur.

Kidem le de alakasi yok bu olayin üyelik süren artarsa sende kidemli olursun.LOL
Yukarı Dön
DOGUKAN Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı DOGUKAN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2008 Saat 12:02
stok karlilik raporunda net satis tutarinda getirdigi veriyi sthar daki hangi hareket türlerini kapsiyor.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mehmet_s Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2008 Saat 18:08

stok / raporlar / stok karlilik raporundan bahsediyorsan orasi irsaliye ve lokal depo transferleri hariç bakar

sthar_nf hareketin net fiyatidir. bu alan sthar_htur, sthar_gckod ile beraber daha anlamli hale gelir. tabi hareketin dövizli olmasi durumunda hesaplar tamaman degisir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,579 Saniyede Yüklendi.