ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Genel > ERP Rapor Hazırlama
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - En Zor ve Karmasik Raporlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

En Zor ve Karmasik Raporlar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
NeTSiSFoReVeR Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge
ANKARA

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 821
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NeTSiSFoReVeR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: En Zor ve Karmasik Raporlar
    Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2008 Saat 11:26
Merhaba arkadaslar,
Netsis içinden alinamayan hatta sql de bile çok zor tasarlanip sonuç alinabilen raporlar ile ilgili bilgi verebilirmisiniz. En çok ihtiyaciniz olan ama Netsis içinden alinamayan raporlar nelerdir. Burda raporlarin içerigini paylasarak bu raporlara ihtiyaci olan diger arkadaslara da yardimci olabiliriz.Wink
Yukarı Dön
AyGuMuS Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: -5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı AyGuMuS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2008 Saat 11:30
NeTSiSFoReVeR bir proje yapmayi mi planliyorsun?
Aslinda MRP ile alakali raporlari bu baslik altina alabiliriz...
SA
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge
ANKARA

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NeTSiSFoReVeR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2008 Saat 11:38
Proje yapmaktan ziyade bir tez gibi düsünebiliriz. Aslinda çogu firmanin ihtiyaci olan raporlar var ama farkinda degiller. Bir sürü yerden rapor alip bunlari tekrar birlestiriyorlar. Kesin sonuçu bulmak için çok ugrasiyorlar. Bunun için ERPNe.org müdavimleri olarak bu ise bir el atmak lazim.
Yukarı Dön
AyGuMuS Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı AyGuMuS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2008 Saat 12:26
Ben rapor konusunda LIKIDITE ve MRP Raporlarinda bayaa kastim... Önceden dedigin gibi birden fazla yerden alinan ve birlestirilen raporlari bir rapor haline getirdim. Bayaa da iyi oldu...
Bakalim ne çikacak senin TEZ den..
SA
Yukarı Dön
SERHAT Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı SERHAT Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2008 Saat 12:42

Merhabalar;

Merkez ve 66 subesi olan bir firmayim. Yillara yaygin is yapiyoruz(insaat). Bir projem var ve bunun altinda etaplarim var. Her etap esasen bir sube... Çünkü sistem proje olarak maliyet verememektedir.  Bu sebeple esasen kirilim
Merkez
   Proje
     Etaplar
gibi olmasi gerekmektedir.
1) Çoklu yil destekli stok raporlari(Envanter,Ambar çikis,Ambar giris...) gibi raporlar
2) Sube-proje kirilimli mizan ve firma dövizli(anlik)
3) Tarih aralikli yaslandirma icmali (Proje kirilimli)
4) Müsteri senet veya borç senetlerinde proje kirilimli ve döviz cinsli ve geçmise yönelik raporlar.
5) Mizan,sorusturma-muavin olarak yukarida belirttigim kirilima göre proje bazinda döküm
6) Log sisteminde su ay'in bu tarihler arasinda ne degisiklik olmus.
7) Sube adina merkez alim(satinalma talep,satici siparis) TALEP-TEKLIF-SIPARIS-IRSALIYE-FATURA sirali takipli ve ayni zamanda is akisi durumlari ile ilgili raporlar.
8) Kdv iadesi raporu

Daha devami gelecek...

Belirttigim maddeler de önerileri olan arkadaslar ile paylasalim. Kolay Gelsin.
Yukarı Dön
mbaykan Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 1181
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mbaykan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2008 Saat 13:01
Merhaba
benim çalitigim sirketin muhasebesinden aylik ve kümülatif (yilbasindan geçtigimiz aya) gider raporlari isteniyor. 760-770 hesaplardaki giderler Bölge-Departman-tür detayiyla muavin olarak açilmis. Kisilerin giderleri, (seyahat, akaryakit, agirlama vs) gibi 760 ve 770 lerde muavin detayiyla açilmis. Hesap planimiz 3 seviyeli.
760/770 (Bölge)-(dept)-(Tür)-(Muavin) seklinde ya da
760/770 (Dept)-(Bölge)-(tür)-(Muavin) seklinde ya da daha farkli da açilabilirdi.
bizim hesap planimiz ilk söyledigim sekilde
Gelelim raporlarimiza
1. Personel Giderleri
2. Diger Giderler
3. Genel Giderler (Tüm 760/770 gider hesaplari yukaridaki Personel veya Diger gider olarak ayrilir. Genel gide raporu b 2 raporun toplamidir. )
bir bakima 3.rapor da 1. ve 2.raporun saglamasi yapiliyor
Genel gider ve Diger Giderler raporlarinin excel'deki görünümü söyle
1.sheet Bölgeler toplami
2.sheet 1.bölge
3.sheet 2.bölge
4.sheet 3.bölge

her sheet'te satirlarda Giderler, sütunlarda departmanlar var bunlarin kesistigi hücrelerde aylik/kümülatif mizan rakmlarinin toplami var
Ben tüm gider hesaplarinin kullanici tanimnli sahalarini 3 Alfasayisal alan kullanip kullanicilarin gider hesaplamalarini excel'e adres verecek sekilde stedim örnek olarak
IZM.P.BExxx     Personel Gideri (xxx sicil nolu) BE (akaryakit=TÜR)
P Personel departmani
IZM ise Izmir bölgesini gösteriyor (alfasayisal alan 1)

IZM.Pyy Izmir bölgesi Personel departmani yy. sira nolu Diger gider (alfasayisal alan-2)

IZM Pzz Izmir bölgesi Personel departmani zz sira nolu Genel Gider (alfasayisal alan-3)

bir gider hesabi (760/770) mutlaka 3. raporda (Genel giderde görünür) ya peronel gideri ya da diger giderdir. ve alfasayisal alanlardan 2 tanesi dolu olmalidir. 1 veya 3 tanesi degil
nasil uyguladigima gelince:
Genel gider isimleri ve bu giderlerin excel tablosundaki satir numalarini kullandigimiz Database'de bir tablo; Diger gider isimleri ve excel'deki satir nolarini gösterir 2. bir tablo olusturdum. bu tablolari MUHFIS,MUPLAN tablosuyla birlestiren bir view tanimladim.
Gider (genel/Diger) raporumun bir sheet'ine bunlari dis veri al yöntemi ile aldim
sütunlar (Hesap kodu,açiklama,tarih,tutar,Per.Gid,Dgr Gid,Gen.Gid (ve çalistigim ay ile sinirlandirilmis)
devami gelecek ...
Mehmet Baykan
Yukarı Dön
mbaykan Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mbaykan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2008 Saat 13:37
bu raporlar 6 adet 3 tanesi aylik 3 tanesi kümülatif
ben Netsis'te bu çalismayi yapmadan önce raporlari çekilen aylik ve kümülatif mizanlar üstünden Excel tablolarina degerleri manuel girerek yapiyorlardi. ben excel tablolarin biçimini hiç bozmadan Çalisma kitabinin bir sayfasina Netsis database'inden veri alarak, tablonun hücrelerini formülleyip ilgili gider'in(satir) ilgili departmanina (sütun) gelmesini sagladim daha sonra bu raporlarin detaylarini yazzcagim
Mehmet Baykan
Yukarı Dön
Muhterem Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Muhterem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2008 Saat 13:44
Merhaba, bizim sirket de insaat üzerine ve aynen yillara yaygin is yapiyoruz, subelerimiz de var. Bu bahsettigin raporlari nerden aliyorsun?
Yukarı Dön
SERHAT Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı SERHAT Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2008 Saat 14:45

Merhabalar;

Kendi yazilimimiz ile....

Yukarı Dön
SERHAT Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı SERHAT Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2008 Saat 14:46
Merhabalar;

Giderler ile bahsettiginiz konu esasen tüm sirketleri kapsamaktadir. Çogu firma hesap planini sisirmektedir.Ben REFERANS kodu ile bu islemi çözdüm. Benzin gibi giderleri referanslarda  plaka kodu açtim.  Yil sonlari gider hesaplari sonraki yila devir etmez ve ay içinde çogunlukla yansitma ile kapatilir bu sebeple bakiye o verir.
Ayrica temp bir dosya yaratip MUHASEBE(TBLMUPLAN) ile referanslari(TBLMUHAREF) iliskilendirip kullanicinin yanlis bir gider hesabina veya referans koduna girisini kasa,fatura,dekont modüllerine script yazarak engelledim.

Anlatmak istedigim sizin gibi masraf yeri islemlerini REFERANS'lardan getirmek daha pratik gibi... Kolay Gelsin.
Yukarı Dön
mbaykan Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mbaykan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2008 Saat 14:52

evet REFERANS bana göre de çözüm, fakat sirket hesap plani bir nebze gider raporlamasi gibi de düsüldügünden detayli yapilandirilmis. mevcut hesap plani (en azindan giderler) detayli ise raporlarin PIVOT temelli alinabilmesi için bu etiketleme ve rapor tablosunun bu etiketler yardimiyla formüllenmesi bana pratik geldi.

Not: bu raporlari yine excel tablolarini hiç degistirmeden EXTEND ile (etiketsiz) de yapmistim. sirket EXTEND'i pahali buldugu için almadi
Mehmet Baykan
Yukarı Dön
SERHAT Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı SERHAT Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2008 Saat 15:36

Merhaba;

Muhasebe kodu veya referans kodu fark etmez, benim anlamadigim ay sonu (sirkete göre degisir) yil sonu muhakkak gider hesaplari kapatilir yani bakiye sifir(0) verir, bu nedenle nasil bir uygulama yapiyorsunuz ki mizan alabiliyorsunuz. Excel için EXTEND kulanamiyorsaniz x sebepden dolayi, düzgün view ile excel-netsis connecti saglayabilirsiniz.

Kolay Gelsin.
Yukarı Dön
SERHAT Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı SERHAT Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2008 Saat 16:05
Tesekkür ederim,biliyorum... Ben yil sonu 9(kapanis),8%,7%,6% hesaplar için kullaniyorum. Çok subeli sirkette bunu kullanamazsin,her ay yansitma fisi için manuel fis no düzeltmesi yapilacak ve tekrar giris oldugunda ayni seriden baslayacagindan pratik degil,neyse sagol.kollay gelsin.
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 3513
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2008 Saat 16:07
Tarih Aralikli mizan da hariç fis maskesi verilebiliyor.
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge
ANKARA

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NeTSiSFoReVeR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2008 Saat 16:22
Orjinalini yazan: mbaykan mbaykan Yazdı:

Merhaba
benim çalitigim sirketin muhasebesinden aylik ve kümülatif (yilbasindan geçtigimiz aya) gider raporlari isteniyor. 760-770 hesaplardaki giderler Bölge-Departman-tür detayiyla muavin olarak açilmis. Kisilerin giderleri, (seyahat, akaryakit, agirlama vs) gibi 760 ve 770 lerde muavin detayiyla açilmis. Hesap planimiz 3 seviyeli.
760/770 (Bölge)-(dept)-(Tür)-(Muavin) seklinde ya da
760/770 (Dept)-(Bölge)-(tür)-(Muavin) seklinde ya da daha farkli da açilabilirdi.
bizim hesap planimiz ilk söyledigim sekilde
Gelelim raporlarimiza
1. Personel Giderleri
2. Diger Giderler
3. Genel Giderler (Tüm 760/770 gider hesaplari yukaridaki Personel veya Diger gider olarak ayrilir. Genel gide raporu b 2 raporun toplamidir. )
bir bakima 3.rapor da 1. ve 2.raporun saglamasi yapiliyor
Genel gider ve Diger Giderler raporlarinin excel'deki görünümü söyle
1.sheet Bölgeler toplami
2.sheet 1.bölge
3.sheet 2.bölge
4.sheet 3.bölge

her sheet'te satirlarda Giderler, sütunlarda departmanlar var bunlarin kesistigi hücrelerde aylik/kümülatif mizan rakmlarinin toplami var
Ben tüm gider hesaplarinin kullanici tanimnli sahalarini 3 Alfasayisal alan kullanip kullanicilarin gider hesaplamalarini excel'e adres verecek sekilde stedim örnek olarak
IZM.P.BExxx     Personel Gideri (xxx sicil nolu) BE (akaryakit=TÜR)
P Personel departmani
IZM ise Izmir bölgesini gösteriyor (alfasayisal alan 1)

IZM.Pyy Izmir bölgesi Personel departmani yy. sira nolu Diger gider (alfasayisal alan-2)

IZM Pzz Izmir bölgesi Personel departmani zz sira nolu Genel Gider (alfasayisal alan-3)

bir gider hesabi (760/770) mutlaka 3. raporda (Genel giderde görünür) ya peronel gideri ya da diger giderdir. ve alfasayisal alanlardan 2 tanesi dolu olmalidir. 1 veya 3 tanesi degil
nasil uyguladigima gelince:
Genel gider isimleri ve bu giderlerin excel tablosundaki satir numalarini kullandigimiz Database'de bir tablo; Diger gider isimleri ve excel'deki satir nolarini gösterir 2. bir tablo olusturdum. bu tablolari MUHFIS,MUPLAN tablosuyla birlestiren bir view tanimladim.
Gider (genel/Diger) raporumun bir sheet'ine bunlari dis veri al yöntemi ile aldim
sütunlar (Hesap kodu,açiklama,tarih,tutar,Per.Gid,Dgr Gid,Gen.Gid (ve çalistigim ay ile sinirlandirilmis)
devami gelecek ...
Merhaba, aslinda bu yapiya en uygun sistem referans kodlarinin kullanimi diye düsünüyorum. Portal ana sayfada http://erpne.org/Makaleoku.asp?Makale=28 bu linkten makaleye ulasabilirsiniz. Onun disinda baska raporlar neler olabilir. Bu baslik altina yazilan mesajlardan yola çikarak demek ki ciddi bir rapor sorunu var. Bakalim daha ne kadar karmasik raporlar çikacak.
Yukarı Dön
SERHAT Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı SERHAT Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2008 Saat 16:53
Arkadaslar,paylasmak istedigim konulardan yine bir kaçi....

Satinalma departmani için,

1) X malzemeyi en son kaça alindi.(net fiyat)
2) X malzemeyi kimler satiyor.
3) Satici performans degerlendirmesi

Is akisi onayi;

Çoklu subeniz var ve satinalma talep ve satici siparisi is akisi kullaniliyor ise

1) 1-10 arasi subelerde ayni kullanicilar onay yetkisi varsa, subeler arasinda gezdirerekmi
onay verdiriyorsunuz.?

2) Onayliyici, ilgili stok kaleminden simdiye kadar ne kadar alindi,ne kadar talep verildi,ne kadari siparise dönüstü gibi sorularin cevabini onay esnasinda görmek istediginde ne yapiyorsunuz..?

3) Sube için merkez alimi ise (Belli tutara kadar subeler kendi alimini yapabilir,diger alimlar için merkez talebi gerekmekte olunca) nasil ve hangi subeden talep girdiriyor,teklif,siparis,irsaliye,fatura islemlerini nasil çözüyorsunuz. 

Belirttigim konularda bilgisi olanlarla paylasmak istiyorum.

Kolay gelsin..

Yukarı Dön
micromak Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 23
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı micromak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2008 Saat 23:30

netsis veya baska bir program sap dahil paket program olduklari için raporlamalar bence bir noktaya kadar hitap eder view hazirlama filan bir noktaya kadar cevap verir.Ek yazilimlar ile bunlar çözülebilir ancak sap ta bunu bu sekilde yapiyor projeye özel ilaveler yapiyor.Netsis bunu abalioglunda uyguluyor.Abalioglunun kurulum seti 4,5 gb filan.extend ile kümüledegerli olanraporlar için uygun fakat o da bir noktaya kadar cvp veriyor.Benim düsüncem bu sekilde

Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge
ANKARA

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NeTSiSFoReVeR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2008 Saat 13:56
Orjinalini yazan: micromak micromak Yazdı:

netsis veya baska bir program sap dahil paket program olduklari için raporlamalar bence bir noktaya kadar hitap eder view hazirlama filan bir noktaya kadar cevap verir.Ek yazilimlar ile bunlar çözülebilir ancak sap ta bunu bu sekilde yapiyor projeye özel ilaveler yapiyor.Netsis bunu abalioglunda uyguluyor.Abalioglunun kurulum seti 4,5 gb filan.extend ile kümüledegerli olanraporlar için uygun fakat o da bir noktaya kadar cvp veriyor.Benim düsüncem bu sekilde

Extend kullanim olarak pratik fakat büyük ve karmasik raporlar da malesef sonuç alinamiyor. Bir de hiz meselesi var. Bütün hücrelerde formül çalistigi için hem makinayi kasiyor hemde excel yanit vermiyor. Bu nedenle en güzeli eger bilginiz varsa excel dis veri al yöntemi ile ve excel özet tablo yardimi ile raporlarinizi almak. Hem süper hizli hemde özet tablo sayesinde çok esnek.
Yukarı Dön
SERHAT Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı SERHAT Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2008 Saat 15:48
Merhaba arkadaslar,
'En zor ve karmasik rapor' basligi altinda benim anladigim ihtiyacimiz olan fakat sistem içinden alinamayan(herseyi almamizda beklenemez) raporlarin detayini belirtip ihtiyaci olan sistemci arkadaslar ile paylasmak olarak algilamistim. Ben çok subeli ve yillara yaygin raporlama konusunda iyi oldugumu düsünerek bu çesit isleyisi olan sistemciler ile tüm konularda paylasimci olmayi düsünmekteyim.
Kolay gelsin.Saygilarimla

Netsis içinden alinamayan hatta sql de bile çok zor tasarlanip sonuç alinabilen raporlar ile ilgili bilgi verebilirmisiniz. En çok ihtiyaciniz olan ama Netsis içinden alinamayan raporlar nelerdir. Burda raporlarin içerigini paylasarak bu raporlara ihtiyaci olan diger arkadaslara da yardimci olabiliriz.

Yukarida belirtilen
Yukarı Dön
gullpasha Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gullpasha Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2008 Saat 09:18
Merhabalar.

Ben bir rapor almak istiyorum fakat bir türlü bu raporu sql ile halledemedim.

6 ile baslayan stoklarin dönemler bazinda satis rakamlarina ulasmam gerekiyor.

ancak dönemler ve stogu gruplandirmasi biraz zor.

Örnek ile istedigim raporu daha ayrintili anlatayim.

Stok kodu 6 ile baslayan bütün ürünlerin belirli araliklarla satis degerlerine ulasmak istiyorum.
Son 365 günlük satislari , son 350 günlük, son 335 günlük, son 320, diye son 20 gün ve son 15 güne kadar olan bütün satis degerlerini ayri ayri sütunlarda istiyorum.

Bu degerleri verirken stok kodunun ilk 6 hanesindeki kodlara göre satis rakamlarini kümüle gruplandirmasini istiyorum. yani

61 444001 
61 444002
61 444005
61 774001
61 774002
61 778001

burada 61 444 ile baslayanlari gruplandirarak 61 444 satislari diyecek
burada 61 774 ile baslayanlari gruplandirarak 61 774 satislari diyecek
burada 61 778 ile baslayanlari gruplandirarak 61 778 satislari diyecek

Bu rapordaki amacim agirlikli hareketli ortalamayi çikararak satis tahminlemesi yapabilmek.
böyle bir rapora benzer, elinde view mevcut olan ya da bu raporu yapmam güzel olur diyen arkadaslari bekliyoruz Big%20smile

Iyi Çalismalar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 1,391 Saniyede Yüklendi.