![]() |
ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.
Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz. Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur. Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz. |
Satis Faturasi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
erdal_sert ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ocak 2008 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erdal_sert
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2008 Saat 12:41 |
|
Selamlar,
Netsis için Sql Server 'a disaridan satis faturasi yazmak için hazir bir stored Procedure varmi ?
Yada bildiginiz hazir bir kod ?
Tesekkürler...
|
||
![]() |
||
Conari ![]() Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2007 Konum: YSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 3513 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
NetopenX.dll |
||
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
|
||
![]() |
||
erdal_sert ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ocak 2008 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erdal_sert
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Selam,
NetOpenx.dll kullanmadan, direkt veritabanina yazmam gerekiyor. Zira islem yapacak makinede netsis clientkurulu olmasi gerekiyor sanirim NetOpenx.dll kullanmak için. Firmaya uzak baglanti ile fatura yazmamiz gerekli, ama yazacak lokalsyonda netsis yok. O yüzden NetOpenx.dll kullanmadan, direkt sql server'a yazmamiz gerekiyor faturalari.. |
||
![]() |
||
Conari ![]() Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2007 Konum: YSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 3513 |
|
tblcahar yada kasa
tblsthar
tblfatuirs
tblmuhagec
opsiyonlu bir kaç tablo daha var.
|
||
|
||
![]() |
||
leoali ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Mayıs 2008 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
|
|
||
Hayata Bağlan Netsisle.....
|
||
![]() |
||
AyGuMuS ![]() Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2007 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: -5 |
|
Bana kalirsa bir tablo olustur (TBLSTHAR kulnarak gerekli Fieldleri al.)... Bu tabloya gerekli bilgileri ADO vb... baglanti kullanarak bilgileri yazan client programi yaz... NETSIS olan servera da bu tabloyu kontrol edip girilen bilgilere göre NetOpenX kullanan ara bir program yaz... Fatura girisi hallollur... Fatura olusturulan datalara FLAG koymayi unutma...
NetOpenX haricinde baska birsey sakin kullanma basina bela alirsin...
Iyi Çalisamalar... |
||
SA
|
||
![]() |
||
|
bela derken? veritabani bozuklugu yönündemi Üstad?
|
||
|
||
![]() |
||
mehmet_s ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mayıs 2008 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
|
netsis de fatura parametresi olarak 255 adet parametre var bunlarin konbinasyonlarini düsünürsen iliskilendirecegi okadar çok nesne ve tablo çikiyorki bunlarin herbirini senin kontrol etmen çok zor bu yüzden netopenx bunlari senin için yapar ve sorunsuz bir sekilde bilgi atarsin.
|
||
![]() |
||
NeTSiSFoReVeR ![]() Kidemli Üye ![]() ![]() ANKARA Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2006 Konum: Aydın Durum: Aktif Değil Puanlar: 821 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı NeTSiSFoReVeR
|
|
||
![]() |
||
AyGuMuS ![]() Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2007 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: -5 |
|
Bela derken arkadaslar az çok bilgi vermisler...
ZAten bu kadar karmasik bir yapinin bu sekilde de devam edecegini kimse garanti edemez. DAha fazla özellik ve parametreler gelir. Zaten su haliyle içinden çikagi süpheli bir projenin ilerdeki degisikliklerle ne hal alacagini düsünemiyorum... Ancak NetOpenX de ise durum farkli Netsis bu özelligi her yenilikde ve hatada güncellemek ve desteklemek zorunda... NetOpenX le Olusan hatada NETSIS destegi alirsin ama diger yöntemde Hata ile basbasa kalirsin...
Bu durumda NETSIS i arka planda iyi bilen biri geri dönebilir ama ya bilmeyen biri ne yapacak... Elbetteki basina bela alacak..
|
||
SA
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erdal_sert
|
Arkadaslar Selam,
Daha iyi anlasilmasi için sorunlarimi asagiya maddeledim.
Yoksa illaki Netsis kurulu bir makinedemi kullanabiliyoruz bu NetOpenX ? NetOpenX üzerinden fatura okuma ve yazma islemi yapacak olan makinede Netsis'in de kurulu olmasini gerekmesi durumunda, bu islemi sinirli sayida ve sadece merkezden yapabilecek olmak iyi degil Yani subelerdeki makinelerde yada 3. bir merkezde bu islemi Netsis kurulu olamadigi için yapamamak zorunda olmak rahatsiz edici olabilir. Ama macbur kalinirsa öyle yapacagiz artik ne yapalim.. Birde bu NetOpenX in lisanslamasi hakkinda nerden bilgi alabilirim ? Yani ben bunu c# ile yazacagim arayüzde kullanmak için nasil temin edebilirim ? Lisanslama modeli firmamizda bulunan Netsis lisanslarindan ayrimidir acaba ? sql server lar arasi replikasyon seçenegi içinde Netsis'deki tablolari tam ve sorunsuz kullanmak lazim. Bir arkadasinda dedigi gibi birkaç eksik parametre bayagi sorun çikarabilir daha sonra.. Cevaplariniz ve yorumlariniz için simdiden tesekkürler... |
||
![]() |
||
|
Netopenx lisansi sanirim 120 ila 160 $ arasiydi.
Netopenx için kullanabilmek için Netsis kurulu olmali. http://ndn.netsis.com.tr/Forerunner/NetOpenX/default.aspx
buradaki kaynaklardan belki bir seyler yakalayabilirsiniz.
|
||
|
||
![]() |
||
|
NetOpenX kullanirken uzak bilgisayarda Performans problemi ile karsilasirsan Uzak Subendeki SQL Servera Sabitleri (Stok - Cari) bulunduran bir database koyup bunu bi sekilde güncel tutman ve arayüzde sabitleri buradan okuman daha iyi olacaktir. NetOpenX'i sadece FAtura - Siparisi tamamladigin anda tetiklemen performans açisindan daha rahat olacaktir... |
||
SA
|
||
![]() |
||
mehmet_s ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mayıs 2008 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
|
Eger c# ile yazabiliyorsan iss ile uzaktaki sql servere ulasip bilhi alabilir ve yazabilirsin ama teknik detayini çok fazla bilmiyorum umarim bu sana bir isik verir
![]() |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |