ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Temel Paketler > ERP Rapor Modülü
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Talep Teklif Raporu
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

Talep Teklif Raporu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
gullpasha Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: -5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gullpasha Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Talep Teklif Raporu
    Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2008 Saat 11:09

Merhaba Arkadaslar,

Talep teklif raporu alirken Stok kodu kaitli olmayan mallarin raporlamasinda sorun yasiyorum. Stok Karti kaydi olmayan urunlerin talepleri ve teklifleri açilirken, bu ürünler için kullanilan HIZ-ADET, HIZ-LITRE, HIZ-KG, gibi stok kartlarimiz var ve stogun adini dogal olarak ekalan-1 kismina yaziyoruz.

malzeme kodu malzeme adi teklif tarihi teklif nosu birim        birim fiyat  para tipi isk orani 1 isk orani 2 isk.fiyat kdv ödeme nakliye ek alan 2 açiklama 7  açiklama 8
aaaaa kirtasiye % %
hiz-ad kalem 14.02.2008  T000000010 adet 2 ytl 10 0 1,8 hariç 60 gün tedarikçiye ait herhangi bir bilgi için herhangi bir bilgi için herhangi bir bilgi için
31 0060002 poset dosya 14.02.2008  T000000010 pk 1,8 ytl 0 0 1,8 hariç 60 gün tedarikçiye ait herhangi bir bilgi için herhangi bir bilgi için herhangi bir bilgi için
bbbbbb kirtasiye
hiz-ad kalem 14.02.2008  T000000015 adet 1 euro 0 0 1 hariç 30 gün tedarikçiye ait herhangi bir bilgi için herhangi bir bilgi için herhangi bir bilgi için
31 0060002 poset dosya 14.02.2008  T000000015 pk 0,7 euro 0 0 0,7 hariç 30 gün tedarikçiye ait herhangi bir bilgi için herhangi bir bilgi için herhangi bir bilgi için

malzeme adikismina stok adi egerki HIZ- ile baslayan bir stok varsa ekala-1 dekidegerin gelmesini istiyorum.
Bu sekilde bir view yazabilecek olan varsa çok mütesekkir olurum arkadaslarEmbarrassed

iyi çalismalar..
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 3513
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2008 Saat 15:48
Where kosulu ile sthar_gckod a kisit koyarsaniz talep ve teklif olarak ayirabilirsiniz.

CREATE VIEW [dbo].[TALEP_TEKLIF] (

KULLANICI,

BELGE_NO,

TARIH,

TESLIM_TARIHI,

STOK_KODU,

MALZEME,

MIKTAR,

NET_FIYAT,

TUTAR,

DOVIZ_TIP,

DOVIZ_FIYAT,

DOVTUTAR,

ODEME_GUNU

)

AS SELECT TBLKULLANP.ISIM_SOYAD,FISNO,STHAR_TARIH,STHAR_TESTAR,TBLSTSABIT.STOK_KODU,

ISNULL(EKALAN,TBLSTSABIT.STOK_ADI),STHAR_GCMIK,STHAR_NF,TUTAR=(STHAR_GCMIK *STHAR_NF),

STHAR_DOVTIP,STHAR_DOVFIAT,DOVTUTAR=(STHAR_GCMIK * STHAR_DOVFIAT),STHAR_ODEGUN FROM TBLTEKLIFTRA

INNER JOIN TBLSTSABIT ON (TBLSTSABIT.STOK_KODU=TBLTEKLIFTRA.STOK_KODU)

INNER JOIN TBLTEKLIFMAS ON (TBLTEKLIFMAS.FATIRS_NO=TBLTEKLIFTRA.FISNO)

INNER JOIN TBLKULLANP ON (TBLKULLANP.KULLANICI_NO=TBLTEKLIFMAS.I_YEDEK8)

Yukarı Dön
burakerdemir Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı burakerdemir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2008 Saat 17:48
bu gibi stok kodu açilmayacak malzemeler için ben söyle bir çözüm buldum. esnek yapilandirmayi açtim. isletme malzemesi adi altinda bir stok tanimladim. özellik tanimlama ekraninda Malzeme türü adi altinda bir özellik tanimladim ve degerleri de dinamik olarak tanimladim. bir talep açildigi zaman kullanicilar isletme malzemesi stogunu seçiyorlar. önce rehberden önceden açilmis yapilandirmalari kontrol ediyorlar. eger istedikleri yoksa yapilandirilabilir ürün girisi ekranindan adedi yazip istedikleri malzemeyi yaziyorlar örnegin kartvizit. bu sekilde siparis irsaliye fatura seklinde isleyis devam ediyor. ürünler ihtiyaci olan birimler tarafindan depodan teslim alindiginda gider kodlarina atiyorum. bu sekilde hem talepleri geçmis tarihli takip edebiliyorum hemde malzemelerin geçmis tarihli fiyatlarini görebiliyorum. ayrica maliyetleri yansitabiliyorum.  

Burak Erdemir
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 3513
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Şubat 2008 Saat 08:51

Bu gibi durumlar için, 730,760,770 muhasebe hesaplarindaki muavinler için hesap açtim. Kullanici talep açarken degerlendiriyor. Kirtasiye gideri ve bu stogu seçiyor. stok ismine istedigi malzemeyi yaziyor. Raporlarimizi Talep ve Siparis takibimizi bu sekilde yapiyoruz.

Yukarı Dön
gullpasha Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: -5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gullpasha Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mart 2008 Saat 15:40

Bizde stok karti tanimli olmayan ürünler için HIZ-AD, HIZ-KG, HIZ-PK gibi kartlarimiz var.

-Egerki stok kodu bunlarin disinda ise normal stok adi, stok kodu HIZ ile basliyorsa ekalan da yazan ismin gelmesini istiyorum.

-Döviz tipi 0 ise tl, 1 ise usd, 2 ise euro yazmasini istiyorum.

SELECT     dbo.TBLTEKLIFTRA.STHAR_GCMIK AS MIKTAR, dbo.TBLTEKLIFTRA.STHAR_NF AS NET_FIYAT,

dbo.TBLTEKLIFTRA.STHAR_GCMIK * dbo.TBLTEKLIFTRA.STHAR_NF AS TUTAR, dbo.TBLTEKLIFTRA.STHAR_DOVTIP AS DOVIZ_TIP,

dbo.TBLTEKLIFTRA.STHAR_DOVFIAT AS DOVIZ_FIYAT, dbo.TBLTEKLIFTRA.STHAR_GCMIK * dbo.TBLTEKLIFTRA.STHAR_DOVFIAT AS DOVTUTAR,

dbo.TBLTEKLIFMAS.FATIRS_NO, dbo.TBLFATUEK.ACIK1, dbo.TBLFATUEK.ACIK2, dbo.TBLFATUEK.ACIK3, dbo.TBLFATUEK.ACIK4,

dbo.TBLFATUEK.ACIK5, dbo.TBLFATUEK.ACIK6, dbo.TBLFATUEK.ACIK7, dbo.TBLFATUEK.ACIK8, dbo.TBLCASABIT.CARI_ISIM,

dbo.TBLTEKLIFTRA.STOK_KODU, dbo.TBLTEKLIFTRA.EKALAN, dbo.TBLTEKLIFTRA.OLCUBR, dbo.TBLTEKLIFTRA.STHAR_SATISK * 1000 AS Iskonto1,

dbo.TBLTEKLIFTRA.STHAR_SATISK2 * 1000 AS Iskonto2, dbo.TBLTEKLIFTRA.STRA_SATISK3 * 1000 AS Iskonto3, dbo.TBLTEKLIFTRA.EKALAN1,

dbo.TBLTEKLIFTRA.EKALAN_NEDEN, dbo.TBLTEKLIFTRA.STHAR_TARIH

FROM         dbo.TBLTEKLIFTRA INNER JOIN

dbo.TBLTEKLIFMAS ON dbo.TBLTEKLIFMAS.FATIRS_NO = dbo.TBLTEKLIFTRA.FISNO INNER JOIN

dbo.TBLFATUEK ON dbo.TBLTEKLIFMAS.FATIRS_NO = dbo.TBLFATUEK.FATIRSNO INNER JOIN

dbo.TBLCASABIT ON dbo.TBLTEKLIFMAS.CARI_KODU = dbo.TBLCASABIT.CARI_KOD

yukaridaki istekleri bu viewe uyarlayabilir misiniz üstadlarim.

iyi çalismalar diliyorum..

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,484 Saniyede Yüklendi.