ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Genel > ERP Entegrasyonları
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - NetOpenX Genel
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

NetOpenX Genel

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
alper Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alper Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: NetOpenX Genel
    Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2008 Saat 10:33
NetOpenX FatUst ve FatKalem property'lerinin açiklamalari ve baglantili oldugu tablo sahalari konusunda elinde döküman olan arkadas var mi acaba. Bana bu konuda bilgi gönderebilirmisiniz?

Tesekkürler.
Yukarı Dön
AyGuMuS Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: -5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı AyGuMuS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2008 Saat 16:04
Propertyleri Field adlari ile nerdeyse ayni
FatUst.ABC       aslinda (TBLFATUIRS.ABC)
FatKalem.ABC   aslinda (TBLSTHAR.ABC) ye karsilik gelir ancak bagli oldugu bir çok tablo mevcuttur. TBLFATUIRS,TBLSTHAR,TBLFATUEK,TBLSIPTRA,TBLMUHAGEC...

Bu konuda döküman bulman çok zor. Sadece NetOpenX sayfasi vede sagda solda dolasan örnekler var. Baskada bir sey yok. Zaten NETSIS'i ve NETSIS tablo yapisini biliyorsan PROPERTY ler için dökümana gerek de yok zaten...
SA
Yukarı Dön
alper Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alper Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2008 Saat 16:43
Yanitiniz için tesekkür ederim.

Aslinda ben tablo yapilarini bilmiyorum. Sadece yorum yaparak birseyler çikarmaya çalisiyorum.

Yapmak istedigim, alis siparisine istinaden Alis irsaliyesi ile giris yapmak. Bunu NetOpenX ile yapiyorum ve siparis baglantisini da sagliyorum. Fakat, Irsaliye Üst sahalarindan Ör. ExpRefNo ve Açiklama alanina yazilmasi gereken bilgileri nereden alacagimi bilmiyorum.

Bu islemi Siparis2Fatura methodu ile yaptigimda oluyor. Fakat bu method, siparisin bütün kalemlerini ve açik kalan bütün miktarlari giriyor.Ben bazi siparis kalemleri için, gelen miktar kadar (siparis2fatura'yi kullanmadan) giris yaptigimda ise, Üst bilgilerinde benim atamam gereken (yukarida belirttigim) ve atamadigim bilgiler oluyor.Kalem lerde ise; kur, fiyat gibi bazi bilgiler, Islemi fusion'dan manuel olarak yaptigimdan farkli olusuyor.

Benim atamadigim bilgileri nereden okuyabilirim ve bunu hangi property'lere yazmam lazim? Siparise bagli parçali mal girisi, siparis2fatura ile olabiliyorsa, nasil oluyor? Bu konuda (netopenx sayfasi haricinde) örnek program varmidir?

Tesekkür ederim.
Yukarı Dön
AyGuMuS Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı AyGuMuS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2008 Saat 17:02
Tablo yapisini bilmiyorsan...
Simple Deneme firmasi açip onda sadece 1 tane istedigin kaydi gir. Sonra bilgileri yavas yavas ekleyerek yada degistirerek nereye gittigini görbilirsin. Yada PROFILER kullanarak gittikleri yerleri bulabilirsin ancak önemli olan zorunlu alanlari atlamaman gerekmektedir.

Zaten NETSIS data yapisi nerdeyse (%80) alan isimleri mantikli bir kisim bilgiler YEDEK alanlarda oldugundan onlarda zorlanirsin onlari da dedigim gibi UPDATE ederek daha kolay yakalarsin.

Hangi ortamda örnek istiyorsun.
SA
Yukarı Dön
alper Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alper Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2008 Saat 17:18

Aslinda en büyük problemlerden birisi, test datasinda (sirketinde); gerçek datada olan hersey olmuyor, parametreler farkli oluyor, girilmesi gereken alanlar farkli oluyor vb. Hazirim diye gidiyorsun, birsürü problem müsteri verisinde seni bekliyor. O nedenle gerçek datanin kopyasini aldim, orada çalisiyorum. Fakat veritabani Oracle. Bu da beni zorlayan noktalardan biri. Oracle da profiler benzeri birsey vardir mutlaka ama ben pek bilmiyorum.

Örnek program delphi de olursa tercih ederim. Fakat farkli bir dil de de olur.

Tesekkürler.

Yukarı Dön
AyGuMuS Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı AyGuMuS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2008 Saat 08:25
O zaman örnek datanin Parametrelerini disari al. Sonra SQL olan Serverinda 0 bir sirkette Parametreleri içeri al. PROFILLER kullanarak alanlari belirle hatta programini o ortamda yaz... Sonra NetOpenX de sadece VT bilgisini degistirmen. Delphide ADO falan Kullaniyorsan onunda Connectionunu degistirmen yeterli olacaktir. Sonuçta DATA ayni degisen . bile yok...
Sana delphi örnek program gönderebilirim. ama biraz zaman ver. Bu siralar doluyum. Bana bi mail at.
SA
Yukarı Dön
rduzgun89 Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı rduzgun89 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2009 Saat 10:19
s.a beyler cok guzel yazmissiniz elinize saglik
size sorum bu netopenx nasil bseydir böle kütüphane falan diye ögrendim ama vb ve c# da nasil kullanicaz hani bu hazir böle içinde bi kaç programmi var hani fatura,cari falan filan diye bunlarimi cagriyoruz yada nasil bsey sifirdan program yazarken hani bazi özelliklerini kullanarak yardimicmi oluyor bize nasil bsey solerseniz cok sevinirim arkadaslar:(
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,695 Saniyede Yüklendi.