ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Genel > ERP Rapor Hazırlama
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - ERP Fusion'u > @6
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

ERP Fusion'u > @6

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
c1982 Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: -2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı c1982 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ERP Fusion'u > @6
    Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2008 Saat 13:18
Sirkette bir netsis standart birde netsis Fusion var . NEtsis standart'i 15 kullanicisi ile @6 ya upgrade ettigimiz zaman netsis Fusion MSSQL 2005 database'i ile çalisirmi aynen?
Yukarı Dön
AyGuMuS Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: -5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı AyGuMuS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2008 Saat 13:59
FusionST@6 - Fusion@6  ayni database'i kullanmaktadir. Upgrade yaptiginizda sadece Fusion@6 ya ait kullanmak istediginiz özellikler de Kullanici arayüzünde aktif olacak (script destegi - is akis ... gibi) ve kulanmak isediginiz özelliklerin ayarlarini yapmaniz yeterli olacaktir. Database tarafinda hiç bir sey yapmaniza gerek yoktur...
SA
Yukarı Dön
c1982 Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı c1982 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2008 Saat 14:04
Merhaba Aygumus,
Bilgiler için tesekkürler. Yalniz bir mesele var sanirim yazmamisim ben onu.
Fusion ST'in sürümü bende 3.0.8 ve Upgrade edilcek Netsis Standart'in versionu da 3.0.8, Yani Netsis Standart 3.0.8 den Netsis Fusion@6 ya upgrade edilcek.

Düzenleyen c1982 - 04 Ocak 2008 Saat 14:06
Yukarı Dön
(sa) Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 9
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı (sa) Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2008 Saat 14:32
selam
dbupdateye gerek varmi acaba ?
neden 3.0.8 update ediyorsunuz.
3.0.14 yada versiyon sözlesmeniz varsa 4.0.10'a geçmiyorsunuz. Daha faydali olacaktir
(sa)
Yukarı Dön
c1982 Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı c1982 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2008 Saat 14:40
Selam (sa),
Bilmem ki. Bu @6 MsSql 2005de çalismiyor mu? Eger @6 MsSql 2000'de çalisabiliyorsa database'i upgrade etmeye gerek yok o zaman.

Version sözlesmesi varmi bilmiyorum. Bu 4.0 ile @6 arasinda çok fark yok mu ki?
Yukarı Dön
(sa) Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı (sa) Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2008 Saat 14:46
selam
sql 2005 de calisir.upgrade dememistim.sadece yenilik oldu ise dbupdate gerekebilir diye dusunmustum.
4.0    @6 programinin sürümüdür bu arada.
(sa)
Yukarı Dön
c1982 Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı c1982 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2008 Saat 14:54
hehe :) ben @6 diyince sürümüde 6 dir diye düsünmüstürm. Ögrenmis olduk ;)
O zaman yeni bilgilerle toparlarsak...

Bendeki MSSQL 2000 üzerinde çalisan Netsis 3.0.8'i, Netsis 4.0 a yükselttikten sonra. ayni veritabanini kullanan Netsis Standart'im 4.0 a upgrade ediltikten sonra veritabani 2005 olacagi için çalismasinda bir problem olurmu?

Bu arada 4.0 sürümünde BDE yokkmus diye duydum dogrumudur?

Yukarı Dön
AyGuMuS Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: -5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı AyGuMuS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2008 Saat 14:58
Netsis Standart 3.0.8 daki (SQL2000 de de kurulu) bir datayi FusionST@6 (4.0.XX)için SQL 2005'e ATTACH edip sirketler listesine ekleyip DBUPDATE çalistirman yeterli olacaktir...
SA
Yukarı Dön
(sa) Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı (sa) Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2008 Saat 14:59
aygumus ustad gerekli aciklamayi yapmis.
evet 4.0 serisinde bde yok
ado kullaniyor.

(sa)
Yukarı Dön
c1982 Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı c1982 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2008 Saat 15:07
Tesekkürler.

Peki 3.0 veritabanini 2005'e attacht ettik, dbupdate yaptik ve sorunsuz çalisti.
Benim birde 3.0 olan baska bir paketim daha var bu paketimi 2005 üzerinde çalistirabilirmiyim?
Yukarı Dön
(sa) Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı (sa) Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2008 Saat 15:08
ayri bir servermi ?
(sa)
Yukarı Dön
c1982 Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı c1982 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2008 Saat 15:11
2 Paketi ayni sql server üzerinde kullaniyoruz. Simdi birini upgrade edince server 2005 olunca ötekisini upgrade etmicez dolayisiyla elimizde 3.0 ve 4.0 sürümleri olucak bunlari sql2005 de kullanabilmiyim oluyor soru ..Ermm
Yukarı Dön
(sa) Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı (sa) Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2008 Saat 15:44
selam
bir ara denemistik
sql 2000 ve sql 2005 ayni server uzerinde çalisiyordu.
ama sql 2005 olacaksa iki pakette sql 2005 olsun.
sql 2000 de birakmanin bir anlami olmayacaktir diye dusunuyorum.
(sa)
Yukarı Dön
c1982 Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı c1982 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2008 Saat 15:49
(sa) dedigin dogru, fakat olabilirligi varsa tek SQL server (2005) ve 2 paket (3.0 ve 4.0) kullanmak istiyorum.
Yukarı Dön
(sa) Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı (sa) Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2008 Saat 16:00
selam
ikisini ayni anda denemedim.
ama bana gore calismaz. netsifrele felan yapmak gerekir surekli diye dusunuyorum. oda programda calisan tum insanlarin girip cikmalarina neden olur.
yani bana gore riskli olur. iyice arastir derim.
(3.0 - 4.0 geçisleri yaparken 3.0'lar calismazdi 4.0'a geçtikten sonra)
(sa)
Yukarı Dön
c1982 Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı c1982 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2008 Saat 16:04
Bencede riskli ve çalismaz geliyor ama bir sorayim dedim oluru varsa çok güzel olacak da. Bu arada netsifrele olayini dbkey ile hallediyorum ama neyse olacak gibi durmuyor. Denemek lazim.
Yukarı Dön
(sa) Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı (sa) Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2008 Saat 17:11
bana gore riskli olur mudurum.
kasma hic kendini derim
(sa)
Yukarı Dön
Ex3lance Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ex3lance Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mart 2008 Saat 11:00
?
Uni_TS
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,680 Saniyede Yüklendi.