ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Temel Paketler > ERP Yardımcı Programlar Modülü
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - NetJob
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

NetJob

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
gullpasha Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: -5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gullpasha Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: NetJob
    Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2007 Saat 11:09

Merhaba Arkadaslar.

Netjob.exe' yi detayli bir sekilde kullanan var mi?

Ben siparisler, çekler, muhasebe kodu girilmemis stoklar için kullaniyorum. farkli uygulama alanlari ile isleri daha kolaylastiracagini ve verimlilige faydasi olacagini düsündügüm bir eklenti olarak görüyorum.

Bu konu da fikir ve önerilerini bekliyorum.

Isteyene Netjobda yazilan SQL sorgularini excelde ayrintili bir sekilde gönderebilirim.

Netjob'i, yukarida belirttigim alanlar disinda kullananlar varsa, ben de onlardan bekliyorum. Saygilarimla.

Sira No Bilgisayar Adi PC Kullanicisi Bilgi Tipi Nesne Adi Pencere Basligi Alt Limit Gösterme Sekli Çalisma Sekli Süre Adi Kullanici SQL
3,00 AAA 2,00 BU AY TAHSIL EDILECEK ÇEKLER 1,00 0,00 0,00 1,00 KORMETAL07 SELECT * FROM KOR_NJ_BEHICE ORDER BY VADETAR
16,00 BBB   3,00   SIPARISLESECEK TALEPLER 0,00 0,00 0,00 1,00 KORMETAL07   SELECT DISTINCT  * FROM KOR_SA_OZANTAKIP ORDER BY TARIH DESC
17,00 BBB 3,00 ONAYI BEKLENENLER 0,00 0,00 0,00 0,00 KORMETAL07 SELECT TALEPNO,SUBE_KODU,KAYITTARIHI,TALEP_ACAN,GIRISZAMANI,ONAYIBEKLENEN FROM KOR_SA_ONAYBKLYNLR ORDER BY KAYITTARIHI
18,00 BBB   3,00   TESLIMATI BEKLENEN SIPARISLER 0,00 0,00 0,00 0,00 KORMETAL07   SELECT * FROM  KOR_SSTESLIMTAKIP ORDER BY TIPI DESC,SIPARIS_TARIHI DESC
20,00 BBB 2,00 ONAY 0,00 0,00 1,00 1,00 KORMETAL07 SELECT CASE SUBE_KODU WHEN 10 THEN 'KORMETAL A.S.' WHEN 20 THEN 'PAZARLAMA' WHEN 30 THEN 'DIS TICARET' WHEN 10 THEN 'KORMAG' END AS SIRKET, ILKACIKLAMA AS AÇIKLAMA ,KAYITYAPANKUL AS [ONCEKI ONAYLAYAN],KAYITTARIHI FROM TBLWORKFLOWTRA WITH(NOLOCK)

WHERE  (KULLANICINO=503

AND DURUMU='B')

ORDER BY INCKEYNO ASC
12,00 CCC   3,00   TESLIMATI YAPILACAK SIPARISLER 0,00 0,00 0,00 0,00 KORMETAL07   SELECT * FROM  KOR_SSTESLIMTAKIP WHERE TIPI='YURTDISI'  AND LEFT(STHAR_CARIKOD,2)='SY' ORDER BY TIPI DESC,SIPARIS_TARIHI DESC
5,00 DDD 3,00 TAHSIL EDILECEK ÇEK LISTESI 0,00 0,00 0,00 0,00 KORMETAL07 SELECT * FROM KOR_NJ_HATICE  ORDER BY VADETAR
21,00 EEE   3,00   ONAYI BEKLENENLER 0,00 0,00 0,00 0,00 KORMETAL07   SELECT TALEPNO,SUBE_KODU,KAYITTARIHI,TALEP_ACAN,GIRISZAMANI,ONAYIBEKLENEN FROM KOR_SA_ONAYBKLYNLR ORDER BY KAYITTARIHI
22,00 EEE 3,00 SIPARISLESECEK TALEPLER 0,00 0,00 0,00 0,00 KORMETAL07 SELECT DISTINCT  * FROM KOR_SA_OZANTAKIP ORDER BY TARIH DESC
23,00 EEE   3,00   TESLIMATI BEKLENEN SIPARISLER 0,00 0,00 0,00 0,00 KORMETAL07   SELECT * FROM  KOR_SSTESLIMTAKIP ORDER BY TIPI DESC,SIPARIS_TARIHI DESC
8,00 FFF 3,00 SIPARISLESECEK TALEPLER 0,00 0,00 0,00 0,00 KORMETAL07 SELECT DISTINCT  * FROM KOR_SA_OZANTAKIP ORDER BY TARIH DESC
10,00 FFF   3,00   ONAYI BEKLENENLER 0,00 0,00 0,00 0,00 KORMETAL07   SELECT TALEPNO,SUBE_KODU,KAYITTARIHI,TALEP_ACAN,GIRISZAMANI,ONAYIBEKLENEN FROM KOR_SA_ONAYBKLYNLR ORDER BY KAYITTARIHI
11,00 FFF 3,00 TESLIMATI BEKLEYEN SIPARISLER 0,00 0,00 0,00 0,00 KORMETAL07 SELECT * FROM  KOR_SSTESLIMTAKIP ORDER BY TIPI DESC,SIPARIS_TARIHI DESC
14,00 GGG   3,00   ONAYLANMIS TALEPLER 0,00 0,00 0,00 60,00 KORMETAL07   SELECT DISTINCT  * FROM KOR_SA_OZANTAKIP ORDER BY TARIH DESC
15,00 GGG 2,00 ONAY BEKLEYEN TALEPLER 0,00 0,00 0,00 0,00 KORMETAL07 SELECT  SUBE_KODU,KAYITTARIHI,KAYITYAPANKUL,ILKACIKLAMA FROM TBLWORKFLOWTRA WITH(NOLOCK)

WHERE  (

KULLANICINO=602

AND DURUMU='B'

)

ORDER BY INCKEYNO ASC
7,00 HHH   2,00   Muhasebe Detay Kodu Girilmemis Olanlar 1,00 0,00 0,00 120,00 KORMETAL07   select

s.muh_detaykodu,s.sube_kodu,s.stok_kodu,s.grup_kodu,e.kayittarihi,e.kayityapankul

from tblstsabit s with(nolock) inner join tblstsabitek e with(nolock) on

e.stok_kodu=s.stok_kodu

where s.muh_detaykodu='0' and s.grup_kodu<> 'KALIP'
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gullpasha Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2007 Saat 11:11

Biraz karisik çikmisConfused  ama isteyene excelde düzgün halini göndrebilirimLOL

Yukarı Dön
emiray Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 39
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı emiray Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2007 Saat 11:36
http://www.aslantepe.biz/ temeli de attik en sonunda; bi tek dursun kaldi atilacak,...

sirada usagum cemal var.
netsis bir tutkudur.Yaşamak Lazım
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gullpasha Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2007 Saat 11:42
yok usagum, dursun cemalden önceLOL
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 3513
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2007 Saat 11:42

Muhasebe kodu girilmeyenler için ben bunu kullanmam açikçasi stok karti açtiginda aninda girdiriyorum zorunlu alan yaptim yani :) ayni sekilde KDV oranlari içinde .

Talep ve siparisler için  yazdigin viewleri burda yayinlarsan faydasi olabilir. Onaylama islemini ben Siparis asamasinda yaptiriyorum çünkü Talep edilen ürünün fiyatlandirilmasi lazim diye düsündügümüz ayrica malin veya giderin alinacagi yeri satinalmanin belirlemesi gerektigini düsünerek bu sekilde yaptik.

Çekler için Ek rehber olusturdum ordan hemen Bakiyorum.
Sistemde Açik irsaliye kalmamasi için JOB ta Bir rapor yaptim 10 dakka da bir ilgili makinada 0 dan büyük deger dönüyosa çalistiriyorum.

Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gullpasha Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2007 Saat 11:52
evet viewleri açiklamayinca yukarida verdiklerimin hiçbir anlami olmadigini gördümClap
Ben onlari bi hazirlayayim o zamn txt halinde yayinlayayim viewleriApprove
Yukarı Dön
kingston Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kingston Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2008 Saat 17:55

Selam arkadaslar.Star

Netsis bilgilendirme servisini kullanarak vadesi gelmis alacaklarimi günlük olarak ekranda görmek istiyorum.Ancak bununla ilgili view'i olusturamadim.

Bana yardimci olursaniz çok sevinirim.
Simdiden tesekkürler...
Yukarı Dön
AyGuMuS Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı AyGuMuS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2008 Saat 12:02
Orjinalini yazan: kingston kingston Yazdı:

Selam arkadaslar.Star

Netsis bilgilendirme servisini kullanarak vadesi gelmis alacaklarimi günlük olarak ekranda görmek istiyorum.Ancak bununla ilgili view'i olusturamadim.

Bana yardimci olursaniz çok sevinirim.
Simdiden tesekkürler...
Ozel Hesap Kapatma kullaniyor musun?
SA
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2008 Saat 15:27
:) veya Senet modülü?
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
Yukarı Dön
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kingston Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2008 Saat 16:25
hayir özel hesap kapatma ile çalismiyorum .
Yukarı Dön
AyGuMuS Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı AyGuMuS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2008 Saat 17:04
Orjinalini yazan: kingston kingston Yazdı:

hayir özel hesap kapatma ile çalismiyorum .

Özel Hesap Kapatma yoksa vadesi gelmis ve geçmis bakiyesi kapanmamis ödemelerine ait NetJop yazilamamaz...
Ancak vadesi yarin gelecek, bugün gelen, 1 hafta öncekiler .... gibi kondisyonlarda cümle yazilabilir...
Bunun için bir çok kondisyonda bir çok fonksiyon kullanarak degisik cümleler yazilabilir ama ben sana sadece birini yollayim...

VADESI BUGUN GELEN CARI HAREKETLERI... Buna borç, alacak ... gibi ek kisitti da artik kendin koyarsin

SELECT * FROM TBLCAHAR

WHERE Convert(CHAR (10), VADE_TARIHI, 102) = Convert(CHAR (10), GETDATE (), 102)

Düzenleyen AyGuMuS - 23 Mayıs 2008 Saat 17:19
SA
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2008 Saat 17:43

Bende Saticilarimi Takip için söle bir view olusturmustum. Vade ye göre islem yapar Kümüledir. Tip kisitinda S vererek sadece saticilari gösteriyorum. Ödemelerde vade tarihini degerlendirmiyorum çek versem de vermesemde ödeme kapanmistir benim için.

CREATE VIEW [dbo].[GUNODEME]

AS SELECT TBLCAHAR.CARI_KOD AS KOD ,TBLCASABIT.CARI_ISIM AS ISIM, TBLCASABIT.CARI_TIP AS TIPI,  sum(borc)as BORC, sum(alacak) as ALACAK, sum(alacak-borc) as BAKIYE, (SUM(CASE WHEN ALACAK>0 AND VADE_TARIHI<=GETDATE() THEN ALACAK ELSE 0 END)-SUM(CASE WHEN BORC>0 THEN BORC ELSE 0 END)) AS GUN_ODEME  from tblcahar INNER JOIN TBLCASABIT ON(TBLCASABIT.CARI_KOD=TBLCAHAR.CARI_KOD) group by TBLCAHAR.CARI_KOD,TBLCASABIT.CARI_ISIM,TBLCASABIT.CARI_TIP HAVING sum(alacak-borc)<> 0

Yukarı Dön
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kingston Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2008 Saat 10:02
Arkadaslar çok tesekkür ediyorum size çok yardimci oldunuz.Smile
Yukarı Dön
yunal Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yunal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2008 Saat 16:40
merhaba,

bu çalismayi göndermeniz mümkün mü acaba.

tesekkürler.

Yukarı Dön
kıl_ark Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: -1
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıl_ark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2008 Saat 19:01
arkadaslar merhaba

netsis bilgilendirme servisi ile yeni açilan cari kartlari bir sonraki gün açilista görmek istiyorum. yalniz ben bu gün açilmis olanlari simdi alabiliyorum fakat tarih bugünü gösterdigi için yarinda bugüne ait kartlar karsima çikacaktir. dolayisiyle hergün tarihin degismesi gerekiyor.

kullandigim cümle : SELECT DISTINCT TBLCASABIT.CARI_ISIM, TBLCASABIT.KAYITTARIHI
FROM DAT1052008.dbo.TBLCASABIT TBLCASABIT
GROUP BY TBLCASABIT.CARI_ISIM, TBLCASABIT.KAYITTARIHI
HAVING (TBLCASABIT.KAYITTARIHI={ts '2008-08-26 00:00:00'})
Yukarı Dön
AyGuMuS Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı AyGuMuS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2008 Saat 08:47
Aslinda bu is için bir çok cümle yazilabilir ancak ben basit olsun diye

SELECT DISTINCT TBLCASABIT.CARI_ISIM, TBLCASABIT.KAYITTARIHI
FROM TBLCASABIT TBLCASABIT
WHERE TBLCASABIT.KAYITTARIHI > GETDATE () - 2

cümlesini gönderiyorum. Son 2 gün açilan kayitlarin listesi... Aslinda tarih CONVERT edilerek daha net sonuç alinir ancak TBLCASABIT'de o kadar kayit girisi olmadigindan daha komplex bir cümleye gerek yok diye dsünüyorum...
SA
Yukarı Dön
kıl_ark Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıl_ark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2008 Saat 10:41

tesekkür ederim kontrol ediyorum

Yukarı Dön
kıl_ark Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıl_ark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2008 Saat 10:54
asagidaki hata raporunu aliyorum

Veri tabani isleminde hata!
[DBQuery : xqData
SQL : SELECT DISTINCT TBLCASABIT.CARI_ISIM, TBLCASABIT.KAYITTARIHI
FROM TBLCASABIT TBLCASABIT
WHERE TBLCASABIT.KAYITTARIHI > GETDATE () - 2

Login failed for user 'NACI'.(NetsisMS-42000,18456)

Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2008 Saat 12:19
User VE Password leri kontrol edin. NACI diye bir kullanici varmi
v.s.
Yukarı Dön
kıl_ark Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıl_ark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2008 Saat 12:40
var
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,539 Saniyede Yüklendi.