ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.
Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz. Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur. Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz. |
Türkçe Karakter Sorunu |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
ErdalSert
Üye Kayıt Tarihi: 03 Aralık 2007 Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ErdalSert
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2007 Saat 21:12 |
Selamlar,
Disardan Netsis datasi okurken Türkçe karakterleri bozuk aliyorum, netsis database'in collation'u "SQL_Latin1_General_CP1_CI_AS" olarak set edilmis. Fakat bu datayi serve eden Sql Server 2005'in collation'u kurulurken "Turkish_CI_AS" olarak set edilmis. Simdi acaba benim bu Türkçe karakterleri bozuk almam bu server- database karakter set uyumsuzlugu olabilirmi ? Yoksa baska bir sorundan mi süphelenmek lazim, ne dersiniz ? Önerilerinizi bekliyorum ... Erdal |
|
(sa)
Üye Kayıt Tarihi: 24 Mart 2007 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 9 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
selamlar
disardan derken hangi arayuzu kastediyorsunuz?
çogu arayüzde autotranslate var diye biliyorum.
sql ile ilgili oldugunu düsünmüyorum.
|
|
(sa)
|
|
NETSYS
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 30 Ekim 2007 Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
SQL SERVER "Turkish_CI_AS" KESINLIKLE OLMAMALI.
|
|
Conari
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2007 Konum: YSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 3513 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Adoconnetion kullaniyor iseniz, ayarlarda auto translate kismini false yapmaniz lazim.. BDE ile baglaniyorsan problem yok.
|
|
emiray
Üye Kayıt Tarihi: 11 Nisan 2007 Durum: Aktif Değil Puanlar: 39 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Dis veri al yöntemini anladigim kadariyla excelle yapiyorsunuz. Excel de tr karakter sorunu var. bu sorun ilgili excel sayfaya bir kod yazilarak çözümlenebiliyor. Düzenleyen emiray - 10 Aralık 2007 Saat 11:16 |
|
netsis bir tutkudur.Yaşamak Lazım
|
|
NeTSiSFoReVeR
Kidemli Üye ANKARA Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2006 Konum: Aydın Durum: Aktif Değil Puanlar: 821 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı NeTSiSFoReVeR
|
|
|
(sa)
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
selam
DTS ile ilgili olarak sunu ekleyeyim.
yonetimsel araclardaki veri kaynaklari'ndan(odbc) yeni bir odbc tanimlarken en son onay ekranindaki
karakter verilerde çeviri gerçeklestir
tikini kaldirdigimiz zaman türkçe karakterler sorunsuz olarak geliyor.
bulana kadar çok ugrasmistim bende
|
|
(sa)
|
|
ErdalSert
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ErdalSert
|
Tekrar Selam,
DTS kullanmiyorum, direkt C# de (ADO 2.0 ile) DataSet ile çekip grid nesnesine dataset'i bind ediyorum. kullandigim connection string söyle: "Server=Srv1;Database=XXXX01;Uid=User1;Pwd=pass" acaba SqlConnection nesnesi için kullandigim bu ConnectionString de mi bir parametre olmali butür durumlar için ? Düzenleyen ErdalSert - 10 Aralık 2007 Saat 14:27 |
|
(sa)
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
selam
con.ConnectionString = "Provider=SQLOLEDB.1;Persist Security Info=False;User ID=sa;PASSWORD=99999999;auto translate=false;" + "Initial Catalog='" + SIRKET;Data Source=SERVER_NAME"
boyle deneyin bakalim
|
|
(sa)
|
|
ErdalSert
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ErdalSert
|
Keyword not supported: 'provider'.
Hatasi dönüyor, gönderdigin bu ConnectionString, ADO 2.0'da mi kullaniliyor ? |
|
ErdalSert
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ErdalSert
|
(sa),
using System.Data.OleDb; bu namespace ile sorun çözüldü ama ADO 2.0 native kullanmamis olduk ... |
|
(sa)
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
hayirlisi olsun kolay gelsin
|
|
(sa)
|
|
Conari
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2007 Konum: YSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 3513 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Ben Delphi 7 ile baglanirken ADo Connection kullaniyorum.
Dedigim gibi bu nesnenin özelliklerinde auto translate = false çevirmem yeterli oluyor.
|
|
NeTSiSFoReVeR
Kidemli Üye ANKARA Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2006 Konum: Aydın Durum: Aktif Değil Puanlar: 821 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı NeTSiSFoReVeR
|
|
|
(sa)
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
günaydin
rica ederim üstad'im
ne demek
|
|
(sa)
|
|
c1982
Üye Kayıt Tarihi: 11 Temmuz 2007 Durum: Aktif Değil Puanlar: -2 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
ADO.NET te eski ADO daki oldugu gibi auto translate özelligi bulunmuyor. Bunu biraz farkli bir yöntemle su sekilde çözebilirsin.
Böylelikle SqlConnection classini kullanabilirsin. |
|
erdal_sert
Üye Kayıt Tarihi: 14 Ocak 2008 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı erdal_sert
|
selam,
Bu sorun sadece kod da degil sql server üstünde de sorun oldu. berber çalismasi gereken database'in Netsis olmayani Turkish_CI_AI , netsis bu database'e trigger la yazarken de Türkçe fontlari bozuk yaziyor. Yani bir yeri kapasak biryer açiliyor, bu senin verdigine benzer bir parse islemi yaptiriyorum zaten ama, bu durumda da datayi direkt bind etmeden, dönen degerleri bu selilde isleme tutunca perfomans dan keybediyoruz. Müsait bir zaman dbfactory ile oynayip custom bir baglanti ve isleme classi yapmak lazim ... Bu arada ilgine de tesekkür ederim. Düzenleyen erdal_sert - 22 Ocak 2008 Saat 17:05 |
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |