ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Temel Paketler > ERP Cari Modülü
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Cari Hareket
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

Cari Hareket

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
gullpasha Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: -5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gullpasha Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Cari Hareket
    Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2007 Saat 14:06
Merhabalar.

Cari Kayitlarimda vade günü olarak 75 gün girdim, fakat bu degeri ilgili cariye fatura olustururken toplamlar sayfasindaki vade hücresine atmasini istiyorum ancak atamiyorum. bu vade günü degeri ilgili cariye ait dekontlarima yansimakta ve ben dekontlara yansimasini da istemiyorum. Dekontlari Ayni gün islememiz gerektigi için dekontlara yansimamasini istiyorum.

Yardimlarinizi bekliyorum.

Saygilarimla...
Yukarı Dön
kelebek Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 136
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kelebek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2007 Saat 15:58
Selam,
Cari kart-2 ekraninda vade günü sahasina girilen deger sadece fatura toplam bilgileri bölümüne otomatik olarak yansir.Dekont modülünde veya diger modüllerde vade tarihi vardir ve bunlarla entegre çalismaz.Bahsettiginiz vade degerleri cari karttaki vadeden degilde kosuldan geliyor olabilir mi?
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gullpasha Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2007 Saat 16:02
Iste, isin garibi Cari kart-2 de vade günü sahasinda 75 yazili fakat bu vade günü degeri Fatura toplam bilgilerine yansimamakta. Cari karttaki kosulu açiklayabilir misiniz bi de üstadim..
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gullpasha Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2007 Saat 16:08

Bu arada Cari Kartta girilen vade günü degeri, dekont kaydinda valör günü olarak yansitilmakta. Sanirim ikiinde bi entegresyon kokusu aliyorum benWacko

Yukarı Dön
kelebek Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kelebek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2007 Saat 16:14

Cari modülü/Kayit/Kosul kayitlari altindan yapilan tanimlamalar var.Bu tanimlamalar yardimi ile durum bazinda Fatura belgelerinde vade, fiyat, ölçü birimi, iskonto gibi bilgilerin kosul tanimlamalarindan getirilmesi saglayabiliyorsunuz.Örnek olarak vade 120 seçilirse liste fiyati 1 gelsin yada grup kodu x olan ürünlerde miktar 10 dan fazla girilirse %3 iskonto yapilsin gibi.Eger sizdede sabit bir tanimalama varsa bu cari karttaki ile çalisiyor olabilir diye düsündüm.Bu bir kontrol edin isterseniz.CAri kartta girilen vade dekontta valöre yansir(düzeltmek isterim.).

Yukarı Dön
kelebek Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kelebek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2007 Saat 16:20
benden önce düzeltmissiniz:)entegrasyonla ilgili oldugunu sanmiyorum.Faturada kalem bazinda vade tarihi sprduruyor ve kalemde gelen tarihi günün tarihi oalrak geçiyorsaniz vade günü sifirlanir buda ayri bir durum.
Yukarı Dön
kelebek Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kelebek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2007 Saat 16:26
parça parça söylüyorum kusura bakmayin ama vade günüde ayni sonucu dogurur.SAtis Parametreleri/Genel-4/Kayitlarda her satirda vade günü sorulsun? parametresi isaretli oldugunda cari karttaki vade günü faturaya yansimaz.Iki uygulama birarada ancak dinamik kodlama ile disaridan müdahale edilerek çalistirilabilir.
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gullpasha Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2007 Saat 16:29

kosul kayitlari bu zamana kadar kullanilmamis ve herhangi bir kosul sabit tanimlamasi da yapilmamis. Bu arada bu Ksul kayitlari bölümü yeni dikkatimi çekti. hiç incelemedim.

bi bakiyim ne ise yarar, ne yapar.

Bu Dekontta valör günü degerini 0 gelmesini nasil saglarim?
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gullpasha Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2007 Saat 16:31
SAtis Parametreleri/Genel-4/Kayitlarda her satirda vade günü sorulsun? parametresi bende isaretli degil fakat yine de yansitmiyor.
Yukarı Dön
emiray Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 39
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı emiray Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2007 Saat 16:44
Orjinalini yazan: kelebek kelebek Yazdı:

parça parça söylüyorum kusura bakmayin ama vade günüde ayni sonucu dogurur.SAtis Parametreleri/Genel-4/Kayitlarda her satirda vade günü sorulsun? parametresi isaretli oldugunda cari karttaki vade günü faturaya yansimaz.Iki uygulama birarada ancak dinamik kodlama ile disaridan müdahale edilerek çalistirilabilir.

tebrikler kelebek,

firmada satirbazinda vade uygulamasi varsa cari kart daki vade çalismaz. alis fat. veya irs'lerde vade otomatik gelmesi isteniyor ise fatura alis parametrelerindeki satir bazi vade günü çentigi kaldirildigi zaman carideki vade çalisir.
satis faturasinda satir bazi vade bozulmamis olur.
yani alislarda otomatik satislarda satir bazi manuel
netsis bir tutkudur.Yaşamak Lazım
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gullpasha Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2007 Saat 16:53
Satis ve alis parametrileri kayitlarda her satirda vade günü sorulsun seçenegi isaretli degil, fakat yinede fatura toplamlara vade günü bilgisini yansitmamakta.

kelebek üstadin dedigi gibi;
Faturada kalem bazinda vade tarihi sorduruyor ve kalemde gelen tarihi günün tarihi oalrak geçiyorsaniz vade günü sifirlanir buda ayri bir durum.

sanirim bu sebepten olsa gerek.
Yukarı Dön
kelebek Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kelebek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2007 Saat 17:00
Satir bazinda vade günü ve vade tarihi sorgusu alis ve satis parametrelerinde isaretli olmadigini yazmissiniz.Ama sanki fatura kalem girisinde vade soruyormus gibi anladim ben.Eger böyle ise veri tabaninda o parametre onayli kalmis anlamina gelir.Kalem girislerinizde vade tarihi yada vade günü sorgusu varmi?
Yukarı Dön
emiray Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı emiray Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2007 Saat 17:04
parametrelerde satir bazi vade günü ve vade tarihi sorulsun mu isaretli degilse ve hala satir bazi vade geliyorsa sorun:
1.kosul vardir. kosulu durdurun.
2.fat.sat.parametreleri genel 3 de faturada vade baz tarihi sorulsunmu isaretlimi kontrol edin.
3.kosul yoksa dbupdate yapin.
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gullpasha Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2007 Saat 17:09
kosul yok ve genel 3 te de vade baz tarihi sorulsunmu isaretli degil
o zaman ben bi dbupdate çalistirayim üstadBig%20smile
Yukarı Dön
emiray Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı emiray Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2007 Saat 17:19
Orjinalini yazan: gullpasha gullpasha Yazdı:

kosul yok ve genel 3 te de vade baz tarihi sorulsunmu isaretli degil
o zaman ben bi dbupdate çalistirayim üstad[IMG]http://www.erpne.org/smileys/smiley4.gif" height="17" width="17" align="absmiddle" alt="Big%20smile" />

genel 3 deki vade baz tarihini isaretleyin. faturadan çikip tekrar girin
Yukarı Dön
erdoganerdem_14 Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı erdoganerdem_14 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2008 Saat 21:20
selamlar
cari sabit kayirlari / cari kart-2 alaninda girmis oldugun vade günü sadece Fatura modülüne yansimaktadir. Dekont ile bir ilgisi yoktur. Fakat fatura modülü parametrelerinde genel - 4 sekmesindeki her satirda vade günü sorulsun parametren açik ise fatura modülüne ilgili vade günü yansimayacaktir.
tüm bunlara ragmen sikintin devam ediyor ise, kesinlikle dll dosyalarini kontrol edip yenilemeni tavsiye edebilirim

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 3,387 Saniyede Yüklendi.