ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Temel Paketler > ERP Stok Modülü
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - stok hareket garipligi ?
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

stok hareket garipligi ?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
Schizophrenic Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 163
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Schizophrenic Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: stok hareket garipligi ?
    Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2007 Saat 21:36
stok hareketlerinde bir gariplik gözüme çarpti
fatura ile çikis yapilmis stoklarda bilindigi gibi stok harekette kdv hariç fiyat görünüyor ama ayni ürünü ayni fiyattan Depolar arasi transfer yaptiginizda stok harekette kdv dahil görünüyor garip degil mi yada ben mi biisey atliyorum Ermm
Yukarı Dön
emiray Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 39
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı emiray Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2007 Saat 09:16
satis fatura parametrelernde DAT maliyet tipini kontrol edermisiniz.
netsis bir tutkudur.Yaşamak Lazım
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Schizophrenic Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2007 Saat 11:39
manuel veriyorum fiyati, parametrenin bi önemi var mi manuel verince
problem su ki DAT a girdiginde ordaki kdv dahil mi check ini hiç iplemiyor program problemde bundan kaynaklaniyor sanirim
Saygilarimla.

Düzenleyen Schizophrenic - 30 Ekim 2007 Saat 11:40
Yukarı Dön
emiray Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı emiray Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2007 Saat 14:03
DAT I kendimde kullaniyorum ancak sizin bahsettiginize benzer herhangi bir sorunla karsilasmadim, dogrudan alis fiyatlariyla dat islemi gerçeklesiyor.dbupdate yaparmisiniz.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Schizophrenic Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2007 Saat 17:03
Orjinalini yazan: emiray emiray Yazdı:

DAT I kendimde kullaniyorum ancak sizin bahsettiginize benzer herhangi bir sorunla karsilasmadim, dogrudan alis fiyatlariyla dat islemi gerçeklesiyor.dbupdate yaparmisiniz.

alis fiyati ile bir alis faturasi giriniz sonra ayni fiyat ile birde DAT yapin daha sonra gidip stok hareketten o stoga bakin iki fiyatta ayni mi ikisinde de kdv yi ayirmis mi kontrol edermisiniz ?
Yukarı Dön
(sa) Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 9
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı (sa) Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2007 Saat 17:26
selam
bende testini yaptim ama
kdv hesaplamadi.
ornekteki gibi yaptim ama fiyat normal girdigim fiyat.
(+ / -) kdv hesaplama yapmamis.

set kac ?

(sa)
Yukarı Dön
emiray Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı emiray Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2007 Saat 17:34
Orjinalini yazan: Schizophrenic Schizophrenic Yazdı:

Orjinalini yazan: emiray emiray Yazdı:

alis fiyati ile bir alis faturasi giriniz sonra ayni fiyat ile birde DAT yapin daha sonra gidip stok hareketten o stoga bakin iki fiyatta ayni mi ikisinde de kdv yi ayirmis mi kontrol edermisiniz ?

kullandigim set 4.0.6 ve stok hareket kayitlarina alis net fiyatlarini görerek kdvsiz fiyatla islem yapiyor.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Schizophrenic Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2007 Saat 17:54
Orjinalini yazan: (sa) (sa) Yazdı:

selam
bende testini yaptim ama
kdv hesaplamadi.
ornekteki gibi yaptim ama fiyat normal girdigim fiyat.
(+ / -) kdv hesaplama yapmamis.

set kac ?

nasil yani , problemsiz mi çalisiyor yoksa bendeki gibi problem mi var sizde de ?
set : 8 ve 6 da ikisinde de ayni problemi yasadim

Düzenleyen Schizophrenic - 30 Ekim 2007 Saat 17:58
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Schizophrenic Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2007 Saat 23:54
topic i hortlatayim dedim çünkü hala bi sonuç alamadim maalesef Smile
arkadaslar olayi ben tam olarak anlatamadim galiba ama tekrar anlatmaya çalisayim
islem 1 :
A ürününden satis faturasi giriyoruz, faturayi girerken Kdv dahil mi check box ini isaretliyoruz ve birim fiyata 118 yaziyoruz. ve faturamizi kaydediyoruz sonra stok hareketlere gidip baktigimizda gridde fiyati 100 görüyoruz. buraya kadar hersey normal.
islem 2 :
yine ayni A ürününden bir dat giriyoruz gene faturada oldugu gibi kdv dail check box unu isaretliyoiz 118 yaziyoruz fiyata ve dat imizi kaydediyoruz sonra gidip stok harekete baktigimizda aynen fatura hareketi gibi 100 göstermesi gerekirken 118 yani kdv dahil fiyati gösteriyor.
Satis faturasinda ve dat da fiyatlar ayni, kdv dahil parametresi ayni, ama stok hareketlerinden baktigmizda satis faturasi hareketi kdv hariç iken dat kdv dahil gelmekte
bilmem sorunu anlatabilldim mi Smile
umarim anlatmisimdir baska nasi anlatilir bilmiyorum artik Ouch

Yukarı Dön
emiray Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı emiray Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2007 Saat 08:48
bahsetmis oldugunuz problem tahminim sizin setinizle ilgili olmasi gerekiyor. çünkü dat da kdv dahil olsada hariç olsada kdv çalismiyor. dat yapilmaya baslandigi zaman maliyet olarak alis fiyati geliyor.alis fiyati ise kdv düsülmüs haliyle geliyor.
kullanmis oldugum set 4.0.6 eski versiyonlarda da hiç böylr bir sorunla karsilasmadim.
dosyalari güncellemenizi önerecegim.
Yukarı Dön
(sa) Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı (sa) Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2007 Saat 09:04
günaydin
ben 4.0.8 set kullaniyorum.
kdv dahil/haric parametresi geliyor. ama hicbir sekilde fiyata etki etmiyor.
girdigim fiyat 120 ise harekettede 120 görüyorum.

(sa)
Yukarı Dön
taner Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Puanlar: 4
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı taner Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2007 Saat 18:13
oda bi sey mi müdürüm stok hareket kontrolu yaptirdim hata verdi arastirdim  tblstokph  baktim ki bom bos  simdi ne yapacagim o kadar stogu oraya nasil aktarcam ?
netsis ayna gibidir kim uyarlıyorsa o kadar cevap verir
Yukarı Dön
(sa) Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı (sa) Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2007 Saat 23:05
selam
ne hatasi verdi ?
stok harekette olupta stok karti olmayan kodlar olabilir.
onun kontrolunu yaparmisiniz rica etsem.
(sa)
Yukarı Dön
taner Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı taner Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2007 Saat 11:29
SELAM MÜDÜRÜM ASAGIDAKI HATIYI VERIYOR
STOKLARA TEK  TEK HAREKET KONTROL YAPICA SORUN YOK STOK KODU ARALIGI VERMEDIGIMIZDE YAPIYOR ATRICA TEK TEK YAPINCADA BIR SURE SONRA YINE STOKPH DA KAYITLAR O LANIYOR 

Foreign Key : TBLSTOKPH_FKEY
Islem Tipi : Kayit
Iliskili Tablolar : TBLSTOKPH <-> TBLSTSABIT

DBQuery : Stok_Query
SQL : UPDATE STHAR SET F_YEDEK5=F_YEDEK5+1 WHERE  (Sube_Kodu = 0)

Yukarı Dön
(sa) Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı (sa) Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2007 Saat 11:57
selam müdür.
bu stok harekette olupta karti olmayan urunler oldugunu gosteriyor
onlari stok hareketlerinden temizlersen hareket kontrolun duzelir.
SELECT STOK_KODU FROM TBLSTHAR WHERE STOK_KODU NOT IN (SELECT STOK_KODU FROM TBLSTSABIT)   cumlesini calistir. o kayitlari kontrol et ya kartlarini ac yada sil. sonra hareket kontrolun duzelecek.
sql ne kullaniyorsun ?
ornek icin stok karti ac bir adet ona hareket gir ve karti silmeyi dene. siliyorsa Foreign Key'lerinde hatalar var demektir.kucuk tanimlamalar yapmak gerekebilir.

(sa)
Yukarı Dön
taner Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı taner Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2007 Saat 12:55
SELAM MÜDÜRÜM
SQL KOMUTUNU YAZDIM 2 TANE STOK VERDI
BU STOKLARI INCELEDIMM SATOK HAREKETTEDE STOK KARTTADA VAR IKISI
ZATEN STOGU SILMEYEYE IZIN VERMIYOR HAREKET OLDUGU IÇIN
BI STOK KART AÇTIM HAREKET GIRDIM SILMEDI HATA VERDI
BASKA NE OLABILIR KI
Yukarı Dön
taner Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı taner Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2007 Saat 13:01
SQL DEN O STOK HAREKETLERINI SILMEK ISTEDIM

The INSERT statement conflicted with the FOREIGN KEY constraint "TBLSTOKPH_FKEY". The conflict occurred in database "TEM2007", table "dbo.TBLSTSABIT", column 'STOK_KODU'.

The statement has been terminated.

DIYE HATA VERDI SANIRIM FOREIGN KEY LERINDE HATA VAR
Yukarı Dön
taner Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı taner Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2007 Saat 13:02
NASIL DÜZELTEBILIRIM MÜDÜRÜM
Yukarı Dön
(sa) Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı (sa) Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2007 Saat 13:04
selam mudurum
eger 2 tane verdiyse problem var demektir.nedeni bu cumleye gore hic getirmemesi gerekli.cunku cumle stok harekette olupta stok kartinda olmayanlari dokuyor.
delete from tblstokph yapipta dene bakalim.
birde aynisini tblsipatra icin dene bakalim. hareket kontrolunde siparisleride kontrol eder cunku.
SELECT STOK_KODU FROM TBLSIPATRA WHERE STOK_KODU NOT IN (SELECT STOK_KODU FROM TBLSTSABIT)

Düzenleyen (sa) - 14 Kasım 2007 Saat 13:06
(sa)
Yukarı Dön
(sa) Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı (sa) Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2007 Saat 13:12
selam
oncelikle delete from tblstokph yapip sonra verdigim cumleleri calistirirmisin.
kolay gelsin

(sa)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,434 Saniyede Yüklendi.