ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Temel Paketler > ERP Şikayetleri ve Diğer Sorular
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - netsisde logout etme
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

netsisde logout etme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
denver Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı denver Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: netsisde logout etme
    Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2007 Saat 13:52
merhaba arkadaslar konuyu dogru yerdemi açtim biliyorum sorum su ben netsisde login olan bir kullanici mesala 10 dk hiç bir islem yapmamissa sistemin onu düsürmesini istiyorum bunu yapabiliyormuyum acaba netsiste ayrica bide bir kullanicinin birden fazla bilgisayarda ayni kull adiyla baglanmasini engellemek istiyorum simdiden çok tesekkürler...
Yukarı Dön
denver Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı denver Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2007 Saat 14:28

arkadaslar yokmu bana yardim edecek

Yukarı Dön
AyGuMuS Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: -5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı AyGuMuS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2007 Saat 15:55

Bu özellikler NETSIS de yok. Sadece Net Monitörde izleyebiliyorsun... Ancak bütün kullanicilari kill etmenin bir yolu var. da Servislerden Netsis Kullanici Servisi 4.0 i restart yapmalisin... Ancak bu yöntem aktif kullanicilarin LOGIN lerini de sonlniracaktir... Sadece askida fazla kullanici kalirsa yaparsin...

SA
Yukarı Dön
(sa) Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 9
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı (sa) Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2007 Saat 16:11

selam

netsise bir donem bununla ilgili istekte bulunmustuk. netsis bu istegi reddetmisti.ve assagidaki cevabi vermisti.
Kullanici sayisi ve lisans kontrolüne dogrudan etki edebilecegi ve amaci disinda kullanima açik olabilecegi için konu ile ilgili gelistirme düsünülmemektedir.

Düzenleyen (sa) - 04 Ekim 2007 Saat 16:12
(sa)
Yukarı Dön
AyGuMuS Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı AyGuMuS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2007 Saat 16:48
Aslinda gerçekten gerekli bir istek... Benim kullanicilarim Hem Uzak hemde Local kullandiklari olabiliyor... Uzaktaki kullanicilar askida kalabiliyor... denver arkadasimizin problemi hepimizde var... Aslinda NETSIS adam akilli bir User Kill edecek (Korktuklari Hem Lisans kontrolü hemde kullanici sayisini dikkat edecek) bir fonksiyon yazip hepimizi bu izdiraptan kurtarsa... AMA ZOR...
SA
Yukarı Dön
(sa) Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı (sa) Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2007 Saat 18:14

selam

o donem bende cok istemistim ama yapmadilar. ama bir arkadasimizin kullanici servisini otomatik restart eden bir programcigi var. bu programciga sadece saat verip calistirabiliyorsun.
isteyene gonderebilirim

(sa)
Yukarı Dön
denver Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı denver Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2007 Saat 21:18
sayin sa bana bu programi gönderebilirmisin rica etsem

Düzenleyen denver - 04 Ocak 2008 Saat 22:03
Yukarı Dön
fanatiknetsisli Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 592
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı fanatiknetsisli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2007 Saat 21:45
NETSIS DE GENEL/KULLANICI ISLEMLERI MENUSUNDE
KULLANICI PARAMETRELERINE GIRDIGINDE MAX.KULLANICI SAYISI DIE BIR SEÇENEK GÖRECEKSIN BURADAKI DEGER DEFAULT OLARAK 0 DIR.

ORAYI 1 YAPARSAN BUNUN ANLAMI HER BIR KULLANICI SISTEMDE ANCAK BIR NETSIS AÇABILIR DEMEKTIR. YANI AHMET DIE BIR KULLANICI VARSA BU OTURUM 1 KEZ AÇTIGINDA KENDI BILGISAYARI DAHIL BASKA HIÇ BIR  BILGISAYARDAN OTURUM AÇAMAZ. SANIRIM SORUNLARINDAN BIRINI BU SEKILDE ÇÖZEBILIRSIN...
burda verilecek bir cevap vardi, onuda ben yazdim...
Yukarı Dön
denver Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı denver Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2007 Saat 21:52
sayin fanatiknetsisli çok tesekkür ederim yalniz bunu bende biliyorum fakat bu çözüm olmuyor çünkü kendi bilgisayarindan dahi çiktiginda serverda askida kaliyorsun ve bir daha giremiyorsun ancak service'si resetlemek zorunda kaliyorum...
Yukarı Dön
(sa) Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı (sa) Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2007 Saat 09:31
selam
servisi resetlesen bile o kullanicilar netmonitorde askida kalmis halde gorundugu icin cok fazla isine yaramayacaktir.
en makulu serveri acip kapatmak. yada ayni kullanicilari ayni kondisyonlarda netsise sokup cikartmak. eger bunu yapabilirsen askida kalma durumundan kurtarabilirsin kullanicilari.
(sa)
Yukarı Dön
Schizophrenic Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 163
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Schizophrenic Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2007 Saat 12:01
Orjinalini yazan: AyGuMuS AyGuMuS Yazdı:

Aslinda gerçekten gerekli bir istek... Benim kullanicilarim Hem Uzak hemde Local kullandiklari olabiliyor... Uzaktaki kullanicilar askida kalabiliyor...

terminal servisten ayarlayip su kadar süre islem yapmayanlari atarsan sistemden sanirim terminal tarafini halledip bi nebze sisteminizi rahatlatabilirsiniz

Orjinalini yazan: (sa) (sa) Yazdı:

servisi resetlesen bile o kullanicilar netmonitorde askida kalmis halde gorundugu icin cok fazla isine yaramayacaktir.

ben servisi resetledim bi kaç kez ama sizin dediginiz gibi askida kalmadi kullanicilar.
Yukarı Dön
(sa) Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı (sa) Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2007 Saat 12:51
selam
peki sen resetledikten sonra netmonitorden inceledinmi ?
set nedir?

(sa)
Yukarı Dön
Schizophrenic Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 163
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Schizophrenic Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2007 Saat 12:57
inceledim netmonitorden hiç kullanici yoktu resetten sonra
set : 4.0.6
Yukarı Dön
(sa) Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı (sa) Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2007 Saat 13:19
selam
ben 4.0.8 kullaniyorum.servisi resetlemem durumunda netmonitorde askida kalan kullanicilari gorebiliyorum.
terminal server'in etkisi olabilir. daha dogrusu uzak kullanicilar.

(sa)
Yukarı Dön
AyGuMuS Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı AyGuMuS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2007 Saat 14:15
Servisi RESART yapinca askida kalan kullanicilar temizleniyor biliyorum.. Acaba yanlis mi biliyorum....
SA
Yukarı Dön
(sa) Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı (sa) Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2007 Saat 14:29
selam
o zaman benim setimde abukluk olabilirmi.
ben geceleri servisi restart ediyorum.
hatta bir arkadasimin yazdigi kucuk bir exe ile.
ama sabah baktigimda netmonitor aynen kaliyor.
belkinde 4.0.8 de bisey olabilir.

(sa)
Yukarı Dön
AyGuMuS Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı AyGuMuS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2007 Saat 15:17
Bende 4.0.8 kullaniyorum... Windows 2003 Servislerden Netsis Kullanici servisi 4.0 i restart edince bütün kullanicilar. Temizleniyor. O an aktif olan kullanicilar da gidiyor islem yapmak istediklerinde bir hata mesaji veriyor onlara. Tekrar LOGIN oluyorlar. Problem kalmiyor... Bence Sette degil Windows'unda abukluk olabilir... Ama sanmam ayni islevi exe ile degil elle manuel yap düzgün oldugunu göreceksin. Geriye tek birsey kaliyor oda kullandigin EXE...
Bu is için bende bir exe yaziyorum çalistirdim ama küçük bir problemle karsilastim. Bitince sana veririm. Tabi yazabilirsem... Smile
SA
Yukarı Dön
(sa) Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı (sa) Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2007 Saat 15:25
dogrudur ustadim
belki su olabilir. calistirdigim exe servisi restartlamiyor olabilir. bende boyle bir yanilgiya dusmus olabilirim.
exe'yi bir inceleyelim baklim.

tesekkurler
kolay gelsin

(sa)
Yukarı Dön
AyGuMuS Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı AyGuMuS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2007 Saat 15:44
Restartlama problemi oldugunu zannetmem Durdurup Restartlamazsa Netsis Çalismaz...
SA
Yukarı Dön
(sa) Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı (sa) Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2007 Saat 15:52
selam
problemi cozduk ustad.
exe'cik servise hiç birsey yapmiyor.
3.0 4.0 farki.
gerci o kadar onemi kalmamisti kullanici sayisini 30'dan 40'a yukseltmistik.
onun icin onem vermemistik.

saygilar

(sa)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,641 Saniyede Yüklendi.