ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP İnsan Kaynakları > ERP Personel Bordro Modülü
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - PERSONEL KAYDI
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

PERSONEL KAYDI

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
eminedmrl Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı eminedmrl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: PERSONEL KAYDI
    Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2007 Saat 19:39

Personel sabir kaydi yaparken OPERATIAN ABORTED hatasi veriyor.

Daha önce böyle bir hatayla karsilasan ve çözümü bulan arkadas varsa yardimlarini bekliyorum.
Yardimlar için simdiden tesekkürler.
Yukarı Dön
(sa) Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 9
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı (sa) Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2007 Saat 08:25
günaydin
detay olarak yazarmisin. (kartin tam olarak neresinde,hangi safhasinda)
hatanin devaminda ne yaziyor ileri veya geri diye gittiginde.

(sa)
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı eminedmrl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2007 Saat 08:34
günaydin
bordro modülünde personel sabit bilgilerinde bilgileri girip kayit dedigim zaman hata mesaji geliyo ok dedigimde baska hata vermiyo hesab kodu kisminda kaliyo imleç.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı eminedmrl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2007 Saat 08:37
Güncellemeden kaynakli olabilecegini söyledi bir arkadas ama güncelleme yaptim yeni ve hala ayni hatayi aliyorum.
Yukarı Dön
(sa) Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı (sa) Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2007 Saat 08:44
selam
o zaman dbupdate yaparmisin rica etsem.

(calistirilan dosyalar tekrar calistirilarak)
(sa)
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı eminedmrl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2007 Saat 08:47
SLM
DBUPDATE YAPTIM ZATEN
Yukarı Dön
AyGuMuS Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: -5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı AyGuMuS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2007 Saat 08:53

Bu hatayi günceleme yaptiktan sonra karsilastiysan;

(sa) arkadasimin dedigi gibi (DELETE FROM NETSIS..CUMLEUPDATE30) yaparak tekrar DBUpdate yap düzelmezse muhtemelen DLL lerde bir problem vardir. Güncel dosyalari indirerek tekrar dene...
SA
Yukarı Dön
emiray Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 39
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı emiray Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2007 Saat 09:48
aygumus üstada katiliyorum, güncelemeden sonra olusan bir hataya benziyor. NETSIS database nin altindaki CUMLEUPDATE30 un silip tekrar dbupdate ile olusturulmasi saglanabilir.
netsis bir tutkudur.Yaşamak Lazım
Yukarı Dön
kelebek Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 136
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kelebek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2007 Saat 17:31
Arkadaslar karismak gibi olmasin ama Cumleupdate30 u silmek çok tehlikeli bir is.Sonuna bir where close koyarsaniz (istekno ile ilgili)sorun yok fakat direk sildiginizde istekle gelen yenilik kayitlari gidiyor.Örnegin;caristok tablosu malum sonradan oldu önceden casabitteydi  siz cumleupdate silip dbupdate çalistirdiginizda planlama kayitlarinin tamami gider.Yani set güncelledik planlama kayitlarimiz gittinin sebebi cumleupdate30 un silinip dbupdate çalistirilmasidir.
Yukarı Dön
emiray Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı emiray Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2007 Saat 17:40
Orjinalini yazan: kelebek kelebek Yazdı:

Arkadaslar karismak gibi olmasin ama Cumleupdate30 u silmek çok tehlikeli bir is.Sonuna bir where close koyarsaniz (istekno ile ilgili)sorun yok fakat direk sildiginizde istekle gelen yenilik kayitlari gidiyor.Örnegin;caristok tablosu malum sonradan oldu önceden casabitteydi  siz cumleupdate silip dbupdate çalistirdiginizda planlama kayitlarinin tamami gider.Yani set güncelledik planlama kayitlarimiz gittinin sebebi cumleupdate30 un silinip dbupdate çalistirilmasidir.

merhaba kelebek,
4,0,8 deki personelde gerçekten güncellemeden kaynaklanan bir sorun var ve örnegin personel çikisi yapilamiyor. netsis kasim 15 deki çikaracagi güncelleme ile bunu çözecegini bildirdi. bu tür sorunlari 3,0 da cümleupdatenin silip dbupdate ile tekrar olusturulmasi ile asabiliyorduk.
Yukarı Dön
AyGuMuS Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı AyGuMuS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2007 Saat 17:50
Orjinalini yazan: kelebek kelebek Yazdı:

Kelebek arkadasima katiliyorum... Son SET te Cumleupdate30 u silip DBUPDATE yapinca TBLCARISTOK daki bilgilerim sifirlandi ancak ihtiyacim oldugundan yinede yaptim ve YEDEK sirketten UPDATE yaparak DATA mi eski haline çevirdim... Ama bazi durumlarda Cumleupdate30 silinmesi gerekiyor... Eskiden bu sorun yoktu insallah EMIRAY senin dedigin gibi en kisa zamanda çözerler....
SA
Yukarı Dön
kelebek Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kelebek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2007 Saat 18:02
benim testlerimi yaptigim sette perseonlee çikis yada sabit kartta sorun yok aslinda.408.datasal olabilir mi?bence 408 dbupdate klasörünü ve personel dll i degistirip dbupdate çalistirabilirsiniz.Hernekadar tablo kendini sildirmeye zorlasada içerigini incelerseniz sayisiz istegi içinde tutuyor.SAdece caristok degil.Kesinlikle silmemek gerekiyor.Bende benzer durumla karsilasmis ve saka gibi ama 20 yi askin update sonrasinda çözüme ulasmistim.LOL
Yukarı Dön
emiray Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı emiray Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2007 Saat 18:09
Personelde personel giris-çikis isleminde tablo read edilemiyor seklinde hata veryor. 4,0,6 da bu hata yoktu.
Müsterim kendisi online güncelleme yapmis simdi bu hatayi veriyor. Netsis ile görüsmede bu tür bir hata olabilecegini söyledigi için bende fazla üstüne düsmedim.
Yukarı Dön
AyGuMuS Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı AyGuMuS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2007 Saat 09:17
Ben yinede gerektiginde Cumleupdate30'un gerektiginde silinmesi kanaatindeyim... Çünkü NETSIS 4.0.8 seti hariç defalarca DBUPDATE mevcut kayitlariniza etki etmez diye söylüyorlardi... Ne olduysa bu sette oldu ve benim bildigim tek sorun TBLCARISTOK da, onun haricinde silinmesine ait baska bir problem yok biliyorum....

Bence NETSIS bir an önce yeni bir versiyona geçip Bazi cümleleri artik Database'e gömmeli ve DBAUPDATE i sadelestirmeliler... Eski sette kalanlar içinde "VTCevir.exe" yi kullanmasini saglamalilar diye düsünüyorum...
SA
Yukarı Dön
kelebek Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kelebek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2007 Saat 09:59
dbupdate mevcut kayitlara zarar vermez ama cumleupdate i sildiginizde maalesef verir.Yinede siz bilirsiniz tabiiki.Ben sadece çok emin oldugum bi konuda bilgi vermek istedim.
Iyi Çalismalar.
Yukarı Dön
(sa) Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı (sa) Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2007 Saat 10:07
selam
bende cumleupdate30 tablosunu silme taraftariyim sayin kelebelek.
bana gore daha hizli cozumler yaratabiliyor.

(sa)
Yukarı Dön
AyGuMuS Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı AyGuMuS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2007 Saat 10:08
Eger bu konuda eminseniz ... Benim bilmedigim yada yanlis bilgilendigim birsey olabilir diyor... Bu konuda KELEBEK arkadasima katiliyorum... Clap
SA
Yukarı Dön
kelebek Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kelebek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2007 Saat 10:11
Sayin sa sizin hizli çözüm dediginiz biraz kökten çözüm oluyor sankiSmile
Aygümüs bana katildiginiz için tesekkürler.Kaynagim saglam olmasa bu kadar net konusmaya cesaret etmezdim:)
Yukarı Dön
(sa) Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı (sa) Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2007 Saat 10:18
peki cok sayin ve muhterem uyemiz kelebelek.

su andan itibaren bende size dinliyor ve cumleupdate'yi silmiyorum.
vede israrla dbupdate yapiyorum.

olmazsa eski yonteme devam ederiz. Wink

Düzenleyen (sa) - 25 Ekim 2007 Saat 12:58
(sa)
Yukarı Dön
AyGuMuS Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı AyGuMuS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2007 Saat 10:27

Bu konuda egitim aldigim dönemleri ve destek aldigim konusmalari hatirliyorum... Zor bir problemde DBUPDATE yapin olmazsa Cumleupdate30 tablosunu silip tekrar deneyin konusmalari çooook geçti.... O yüzden bu konunun sadece 4.0.8 setine has bir problem oldugunu düsünüyor... Netsis 4.0.10 da da meydana gelen o hatanin düzelecegine ve NETSIS den destek alinip zorda kalinca Cumleupdate30 silerek DBUPDATE çalistirin diyeceklerine inaniyorum...

Istek ve Cevap servisinde bu konuda Cumleupdate30 silerek DBUPDATE çalistirca o problemin olustuguna dair 1-2 istek gördüm. Ancak (sa) ve diger arkadaslarin uzun süreden beri böyle bir cevaba ilk defa sahit oldugumuzu da unutmamak gerekir...

Sayin KELEBEK bu konuda size katilmam sadece gördügüm 1-2 istekde NETSIS'in cevabini gördügümdendir... Ancak 4.0.10 seti çikinca NETSIS den bu konuda tekrar bilgi alip eski huyuma devam edecegim... Smile
SA
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 1,191 Saniyede Yüklendi.