ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Genel > ERP ve Excel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - sql'den, excele veri aktaramıyorum
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

sql'den, excele veri aktaramıyorum

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
mucahit Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mucahit Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: sql'den, excele veri aktaramıyorum
    Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2014 Saat 16:39
Öncelikle iyi günler;
sql veri tabanyndan örne?in "cahar" tablosunu excele aktardy?ymda hiç sorun olmadan verileri alabiliyorum ancak"stokcarianaliz" tablosda ayny ?eyi yapty?ymda satyr ba?lyklary geliyor ama veriler gelmiyor.
Forumu ara?tyrdym ama do?rudan bu durumla alakaly bir ?ey göremedim. yardymcy olabilecek, yönlendirme yapabilecek biri olursa sevinirim. te?ekkürler ?imdiden.
...
Yukarı Dön
mbaykan Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 1181
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mbaykan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2014 Saat 16:52
Mehmet Baykan
Yukarı Dön
mucahit Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 12
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mucahit Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2014 Saat 16:59
çok te?ekkürler, umarym becerebilirim :)
...
Yukarı Dön
suleyman3535 Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 11
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı suleyman3535 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2016 Saat 09:37
becerebilen var mi
Yukarı Dön
mbaykan Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mbaykan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2016 Saat 11:11
forum'a 5 mesaj birden yazmissiniz. siz istediginizi detaylandirmayi düsünmüyor musunuz?
bazi sorulara ben yanit verdigim için. soru sorma geregini hissettim.
Forumda ki amaç, genele (herkese) yardimci olabilmek

Mehmet Baykan
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı suleyman3535 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2016 Saat 11:18
BANA LAZIM OLANLAR:ALIS-SATIS FATURAASI ..STOKSABIT BILGI... CARI SABIT BILGI.. BANKA HAREKTERINI EXCELDEN ATMAK....

BU KONULARDA EXCELDEN NETSIS ÖN MUHASEBEYE VERI ATMAYAYI ÇÖZUMLEMEM GEREKIYOR KONU HK YARDIMCI OLURSANIZ COK SEVINIRIM
Yukarı Dön
mbaykan Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mbaykan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2016 Saat 11:59
Netsis veritabani yapilarini bilmeniz gerekir
ADODB nesneleri ile VBA kullanarak yapabilirsiniz
Alis-Satis ft.si diye tek bir tablo yok bildiginiz gibi, ft en karmasik belgedir.
Siparis var mi?
ondan önce talep-teklif var mi?
bunlardan biri dahi varsa belgeler ft.'ya gelene kadar iliskili olmali(zorlayici mi?)
Excel'de bir ft. bilgisi var diyelim.
Stok kodu diye gördügüm Veritabaninda TBLSTSABIT 'te var mi? (yoksa açilacak mi? ne olacak?)
Cari kod diye gördügüm TBLCASABIT'te var mi? (yoksa nasil açilacak? plasiyeri? vadesi? vs. vs.)
uygulayacaginiz firmanin kurallari yada özel uygulamalari (Karma koli, Seri, kosul v.s.) 
sorular uzar gider..

Mehmet Baykan
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı suleyman3535 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2016 Saat 13:31
Netsis veritabani yapilarini bilmeniz gerekir= az biliyorum
ADODB nesneleri ile VBA kullanarak yapabilirsiniz=vbz kod yazbilecek kadar bilgim yok
Alis-Satis ft.si diye tek bir tablo yok bildiginiz gibi, ft en karmasik belgedir.
Siparis var mi?=yok
ondan önce talep-teklif var mi?= yok
bunlardan biri dahi varsa belgeler ft.'ya gelene kadar iliskili olmali(zorlayici mi?)
Excel'de bir ft. bilgisi var diyelim.
Stok kodu diye gördügüm Veritabaninda TBLSTSABIT 'te var mi? (yoksa açilacak mi? ne olacak?)=bazilari var + yeni acilacak
Cari kod diye gördügüm TBLCASABIT'te var mi? (yoksa nasil açilacak? plasiyeri? vadesi? vs. vs.)=pls vb gibi hic özellik yok duz cari var +carilerin hepsi acik
uygulayacaginiz firmanin kurallari yada özel uygulamalari (Karma koli, Seri, kosul v.s.) = yok

basit ft aktarimi stok kodu miktari tutari bellei lokal depo ssube vb hic bir uygulama yok.

elinizde kullnadigini basit bir excel sayfasi varsa o bile isimi göruru
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,766 Saniyede Yüklendi.