ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Genel > Kurulum İşlemleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - EXCEPTION uyarisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

EXCEPTION uyarisi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
haluks Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 15
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı haluks Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: EXCEPTION uyarisi
    Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2012 Saat 11:22
Ana bilgisayari görüyorum, içinde islem yapabiliyorum fakat masaüstündeki kullandigim Fusion Std. i tikladigimda  

Exception
F:/Netsis/RCStandard/NetTLB/RCFRBridge.tlb file could not loaded (Version 5.0) Tür kitapligi/DLL yükleme hatasi

Internet kisitlamalari için kullandigimiz forticlient in cihazinda problem olustu. Devre disi birakildi ve internet baglantisi direkt modemden yapildi. Sonrasinda belirttigim gibi ana bilgisayara erisimim var ama netsisi kullanamiyorum tekrardan Istemci kurulumu yapmaya çalisirken de hata veriyor. Bir önceki mailimde belirttim: ( 
Yardimci olursaniz sevinirim.

Düzenleyen haluks - 15 Kasım 2012 Saat 11:23
Yukarı Dön
rhan Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 590
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı rhan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2012 Saat 22:02
komut satirinda yönetici olarak
regsvr32 F:/Netsis/RCStandard/NetTLB/RCFRBridge.tlb
çalistirin.

İnnova Antalya Proje Danışmanlık
Orhan ÇÖPÜROĞLU

0544 241 45 55
0242 311 45 56
Yukarı Dön
haluks Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 15
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı haluks Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2013 Saat 11:12
Agda kisitlamalar yaptigimiz cihazdaki problem dolayi imis. Cihaz bakima gitti geldi. Problem çözüldü. Tesekkür ederim.
Yukarı Dön
YUNUSTOKEULGER Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye

Puanlar: 9
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı YUNUSTOKEULGER Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2016 Saat 12:56
Selamunaleykum iyi günler arkadaslar
 benim sizin yardiminiza ihtiyacim var ilgilenirseniz sevinirim...
simdi patronumun pc sinde kurulu olan netsisi agyoluyla paylastim ve kendi bilgisayarimda da çalistirmaya çalisiyorum. temel set klasörü içindeki Ephesusa tikladigimda nettlb\rcfrbridge.tlb file could not loaded (version 5.0)
kitaplik kaydedilmemis diye hata veriyor.  nettlb klasörüne girip baktim ve hatada yazan dosyayi da orada göremedim. ne yapmaliyim bana bir akil verir misiniz

Yukarı Dön
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı YUNUSTOKEULGER Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2016 Saat 13:25
Selamunaleykum iyi günler
 benim sizin yardiminiza ihtiyacim var ilgilenirseniz sevinirim...
simdi patronumun pc sinde kurulu olan netsisi agyoluyla paylastim ve kendi bilgisayarimda da çalistirmaya çalisiyorum. temel set klasörü içindeki Ephesusa tikladigimda nettlb\rcfrbridge.tlb file could not loaded (version 5.0)
kitaplik kaydedilmemis diye hata veriyor.  nettlb klasörüne girip baktim ve hatada yazan dosyayi da orada göremedim. ne yapmaliyim bana bir akil verir misiniz
Yukarı Dön
mbaykan Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 1181
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mbaykan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2016 Saat 15:39
çalistirdiginiz bilgiasayar da Netsis (Istemci) kurulu degil mi?
Netsis'in kurulu oldugu bilgisayari
\\<SUNUCU_ADI/IP>\Netsis\<Enteg_Std_ENT_Sürüm> örnegin
\\BENIMSRV\Netsis\Standard8
seklinde istemci kurulumunu yapmis olmaniz gerekir

Mehmet Baykan
Yukarı Dön
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı YUNUSTOKEULGER Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2016 Saat 15:50
Orjinalini yazan: mbaykan mbaykan Yazdı:

çalistirdiginiz bilgiasayar da Netsis (Istemci) kurulu degil mi?
Netsis'in kurulu oldugu bilgisayari
\\<SUNUCU_ADI/IP>\Netsis\<Enteg_Std_ENT_Sürüm> örnegin
\\BENIMSRV\Netsis\Standard8
seklinde istemci kurulumunu yapmis olmaniz gerekir

kardesim ben pek anlamiyorum bunlardan ama istemci kurulumunu yapayim olmazsa tekrar size yazayim

cevabin için tesekkürler
Yukarı Dön
mbaykan Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mbaykan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2016 Saat 16:51
istemci kurulumu'nu yaparken Netsis80.exe/Netsis70.exe/netsis90.exe'yi Yönetici olarak çalistirmalisiniz

Mehmet Baykan
Yukarı Dön
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı YUNUSTOKEULGER Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2016 Saat 17:10

istemci kurulumu'nu yaparken Netsis80.exe/Netsis70.exe/netsis90.exe'yi Yönetici olarak çalistirmalisiniz

slm kardesim dediginiz gibi yaptim netsis80 var bende. Onu yönetici olarak çalistirip istemci kurulumu yaptim. herseyi halloldu program açilirken  Enetsis license security baslikli bir hata veriyor ve cancel diyorum program kapaniyor açmiyor. sizce simdi ne yapmaliyim 
Yukarı Dön
mbaykan Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mbaykan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2016 Saat 20:16
suucuda'da regasm çalistirin. Servis klasörü altinda (Yönetici olarak tabii)
Mehmet Baykan
Yukarı Dön
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı YUNUSTOKEULGER Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2016 Saat 08:30

suucuda'da regasm çalistirin. Servis klasörü altinda (Yönetici olarak tabii)
kardesim ne demek istedigini biraz daha açabilir misin lütfen ?
bide benim pc windows 7, sunucunun ki windows 10. bu falan bir sorun yapiyor olabilir mi
Yukarı Dön
mbaykan Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mbaykan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2016 Saat 12:20
windows larin versiyonu sorun olmaz
sunucu'nuz windows10 ise
Komut istemi'ni Yönetici olarak açip
asagidaki satirlari çalistirin

c:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v4.0.30319\RegAsm.exe /codebase  Netsis.Framework.SsoService.InstallCom.dll
c:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v4.0.30319\RegAsm.exe /codebase  Netsis.Framework.SsoService.SsoCom.dll

Mehmet Baykan
Yukarı Dön
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı YUNUSTOKEULGER Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2016 Saat 14:12

sunucu'nuz windows10 ise

c:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v4.0.30319\RegAsm.exe /codebase  Netsis.Framework.SsoService.InstallCom.dll
c:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v4.0.30319\RegAsm.exe /codebase  Netsis.Framework.SsoService.SsoCom.dll

Tamam kardesim sunucu pc müsait oldugunda yapicam
Yukarı Dön
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı YUNUSTOKEULGER Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2016 Saat 15:10
kardesim dedigini yaptim sunucudan dedigin iki seyi de çalistirdim ama istemciden açtigimda hala bu hatayi veriyor...
aynen su yaziyor

" ENetsisLicenseSecurity
----------------------------------------
Güvenlik dosyasini okuyacak nesne yaratilamadi
Access violation at adress 09DD741A in module 
'NETINFO.DLL'. Read of adress 00000000    "
Yukarı Dön
mbaykan Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mbaykan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2016 Saat 16:13
istemcide (windows 7') dot Net Framework 4.0 kurulu mu?
kurulmamis ise Kurulum setinde Kurulum\Utilities\Microsoft .Net Framework 4.0 klasöründe var

Mehmet Baykan
Yukarı Dön
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı YUNUSTOKEULGER Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2016 Saat 11:51
KARDESIM DEDIGINI YAPTIM KURDUM AMA YINE HATA VERIYOR... VE AYNI ZAMANDA REG KONTROL ÇALISTIRDIGIMDA WARNING RA0000 HATASI VERIYOR ORDADA

Yukarı Dön
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı YUNUSTOKEULGER Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2016 Saat 11:52
acaba baska ne yapabilirim bi fikrin var mi
Yukarı Dön
mbaykan Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mbaykan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2016 Saat 15:48

sunucu'nuz windows10 ise

ugrastigin hata kurulumla ilgili.
düzgün olmayan kurulumdan dolayi aldgin hatalar.

yukaridakileri uyguladiginda Success (Basarim) mesajini aliyor musun?
uzak baglanti bilgilerini özel mesaj olarak verir isen yardimci olabilirim

Düzenleyen mbaykan - 16 Mayıs 2016 Saat 15:49
Mehmet Baykan
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,570 Saniyede Yüklendi.