ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Temel Paketler > ERP Dizayn Modülü
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Görsel Dizayn Önizle hk.
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

Görsel Dizayn Önizle hk.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
Abdullah.emektup Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 29
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Abdullah.emektup Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Görsel Dizayn Önizle hk.
    Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2016 Saat 16:15
   Görsel dizayn sirasinda yaptigim dizayni önizle yapamiyorum. Önizleyi nerden nasil yapabilirim ?

Yukarı Dön
mbaykan Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 1181
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mbaykan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2016 Saat 17:10
Ben de bu bug'tan çok çektim
TBLDIZAYNGENEL tablosuna, TBLDIZAYNSABIT tablosundan (DIZAYNNO) 'yu SABITID olarak manuel
girin ve BASKIONIZLEME kolonunu 'E' yapin

Mehmet Baykan
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Abdullah.emektup Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2016 Saat 18:25
malesef ..
birakin dizayn sirasinda önizlemeyi , modülde verileri ekrana bile bastiramadim...
  isemri için çikti alacak bir dizayn yapmaya çalisiyorum, dizayn da kullandigim "dizayn data : isemri"  seklindedir .
  ne hikmetse dzn .. ile baslayanlar çikti veriyor da normal view ve tablolar çikti vermiyor...
anlayamadim ...  zaten netsisin yayinladigi yardim dökümanlarinda da konudan pek bahsedilmemis.
    ariyorsun tariyorsun bi yardim bulmak çok zor ...
Yukarı Dön
mbaykan Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mbaykan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2016 Saat 18:50
View'inizda belirli kolon isimleri araniyor
fatura'yi (DZNFATUIRS) örnek olarak verir isek
FTIRSIP (belge tipi)
CARI_KODU (cari kod)
FATIRS_NO (Belge no)

siz ister siparis, ister teklif ,isterseniz isemri basmak isteyin Kolon isimlerinizi yukaridaki gibi tanimlarsaniz
basabilirsiniz
Not:ben bu zorunluluga alistim. Mecbur olmadikça da DZN.. ile baslayan view'larla dizayn yapiyorum
bu view'larda olmayan alanlar için Netsis'in SonucDeger() isimli fonksiyonunu kullaniyorum

Dökümantasyon ve ornekler için fastreport'un sitesinden Demo'yu indirin yaklasik 1.8Mb bunu bilgisayariniza kurun

Düzenleyen mbaykan - 01 Şubat 2016 Saat 18:57
Mehmet Baykan
Yukarı Dön
mbaykan Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mbaykan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2016 Saat 19:04
FTIRSIP/CARI_KODU/FATIRS_NO alanlarini, kendi rapor view'iniza ekleyin

ben satis talep Evragi için kendi özel view'imi su sekilde iliskilendirip raporu görsel hale getirdim

SELECT FTIRSIP,CARI_KODU,FATIRS_NO,MYVIEW.*
FROM TBLTEKLIFMAS
CROSS JOIN MYVIEW
WHERE FTIRSIP='G' 
/*  
Satis Talep G
Satis Teklif H
Satinalma Talep C
Satinalma Teklif D
*/

Mehmet Baykan
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Abdullah.emektup Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2016 Saat 11:17
    Evet dediginiz gibi, kullanilan tablo, view için dizayna konu data veya bilgi ile ilgili önceden bilinmesi gereken bazi kolonlarin (ör: isemri için dizaynda kullanilan datalar içinde "isemrino" kolonunun ) dizaynda kullanilan tablo, view'larda bulunmasi gerekiyor .

tabi burada ayrica bir çikmaz söz konusu olabiliyor söyle ki; bi siparis dizayni yapmak için sipamas ve sipatra viewlarini dizayna eklediginizde ikisini birden kullanamiyorsunuz çünkü çikti almaya çalistiginiz sirada tasarladiginiz dizayn, kullandiginiz data, tablo, viewlarda su kolonlarin;FATIRS_NO, CARI_KODU, FTIRSIP varligini istiyor , bu bilgi SIPAMAS viewinde varken SIPATRA viewinde bulunmuyor, ve tasarladiginiz dizayn bu kolonlar üzerinden sorgulama yapmaya çalistigi sirada ilgili alanlari SIPATRA'da bulamadigindan ekrana bisey basmiyor.
Bu nedenle netsis DZN ile baslayan ve içinde ilgili herseyin oldugu viewlar tasarlamis dizayn için.

Ayrica bunun disinda netsisin sorguladigi kolonda ör: isemri için; isemri vievini kullandi iseniz ve bu view üzerindeki isemrino kolonuna netsis programindan TÜRKÇE KARAKTERLE giris yapti iseniz malesef bu TÜRKÇE KARAKTERLI VERILERI GÖRÜNTÜLEMIYOR...   saçma, çok saçma , ama gerçek...

Netsis.. ömür törpüsü netsis.... yordun yordun... bi yetkilisi yok detayli bi açiklamasi yok ... yeni bir bulus bulur gibi , yeni bisey icat eder gibi kullanilan acayip program ....

Düzenleyen Abdullah.emektup - 02 Şubat 2016 Saat 11:27
Yukarı Dön
mbaykan Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mbaykan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2016 Saat 11:36
TÜRKÇE karakterle ilgili sorun yasamadim.
Database collate'i SQL_Latin1_CP_CI_AS ise.
belge numarasi niteligindeki kolonlarda Türkçe harflerden (SGI) kullanmadim belki ondandir. 

yukaridaki harfleri noktali yazmama ragmen çikmadi Smile

Düzenleyen mbaykan - 02 Şubat 2016 Saat 11:37
Mehmet Baykan
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Abdullah.emektup Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2016 Saat 11:51
database collation : SQL_Latin1_General_CP1_CI_AS ...  ekrana basmadigi veriler asagidaki gibidir.
bahsettigim verinin database de ki hali : SAÐIM2015765-14
netsis program ekraninda gördügüm hali : SAGIM2015765-14

Yukarı Dön
mbaykan Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mbaykan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2016 Saat 12:05
belge numaralari 15 karakter nümerik
1 karakter harf + 14 karakter numerik yapidadir
e-fatura/e-arsiv ile birlikte tek harf olan baslangiç 3 karaktere çikti numerik alanlar 2 karakter azaldi

belge no 'yu resmi evrak no olarak degerlendirmek genel egilim olmakla birlikte
netsis Resmi Evrak No adinda ayri bir alan açti. (16 karakter)
özetle belge numaralarini
000000000000000
X00000000000000
ABC000000000000
sablonu disinda kullanmamali sizde türkçe harf + özel karakter (- / +., vs) de var

Mehmet Baykan
Yukarı Dön
mbaykan Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mbaykan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2016 Saat 12:15
özel mesaj attim size
Mehmet Baykan
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 4,191 Saniyede Yüklendi.