ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Genel > Kurulum İşlemleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Kurulum Sonrası Database Problemi
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

Kurulum Sonrası Database Problemi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
Erdem5150 Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 61
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Erdem5150 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kurulum Sonrası Database Problemi
    Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2016 Saat 10:24
Arkada?lar merhaba,

Dün netsis 5.0 kurulumunu gerçekle?tirdim.
kurulum ekranynda 'Isletmerc' databasei görünüyordu. ben de normal kurulumu gerçekle?tirdim.
ama eski netsis olan pcyi kontrol etti?imde i?letme defteri modülü 'ISL30' kullanyyor. 

sistemde temelset, i.k., sabit kyymet ve i?letme defteri var. ve bir tek temelset düzgün çaly?yyor. geri kalan 3 modülde bahsetti?im gibi netsisin kurulumunda otomatik seçti?i ve benim de?i?tirmedi?im farkly database isimleri kullanmaya çaly?yyor. regeditin altyny üstüne getirdim ama nafile. bana mysyn demiyor.
eski makinada sql 2005 vardy. ben sql 2008 r2 kurdum bu databaseleri 2008 e eklerken de full text library diye bi?ey sordu uyary verdi ama ekledi.

yaryn netsise tekrar yükleme açtyraca?ym. bu sefer kurarken netsis kurulum ekranyndan eski makinedeki kullanylan database isimlerini girece?im. in?allah sorun çykmaz.

regeditten databaseleri kurcaladym.sqle ISLETME - ISL30,DEMIRBAS-DEMRC, olarak e?itledim. sysadmin yaptym ama bana mysyn demedi.

netsis kurulumundan sonra kullandy?y databaseleri nasyl ba?ka bir database olarak gösterebilirim.
yardymlarynyzy bekliyorum.
Yukarı Dön
mbaykan Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 1181
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mbaykan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2016 Saat 12:02
gösteremezsin.
Temelset ve Y?letme database'leri farkly yapyda
Mehmet Baykan
Yukarı Dön
rhan Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 590
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı rhan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2016 Saat 13:12
regeditte netsis olarak aratyn.
database isimlerini ordan okur.

http://i.hizliresim.com/rZEAo7.png
İnnova Antalya Proje Danışmanlık
Orhan ÇÖPÜROĞLU

0544 241 45 55
0242 311 45 56
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Erdem5150 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2016 Saat 14:55
ilgin için çok te?ekkür ederim ama bu dediklerini yaptym. sistem bir türlü kurulumda gösterdi?i database lerden ba?ka bir dataya ba?lanmyyor. mesajymda dedi?im gibi yeniden kurulum yapaca?ym için kurulum yaparken paketlerin datalaryny olmasyny istedi?im datalara yönlendirece?im.
in?alalh olur, çok canymy sykty bu i?.  5 saat u?ra?tym dün. CryCryCryCry

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Erdem5150 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2016 Saat 15:00
temelset düzgün çaly?yyor, i?letme datasy ISLETMERC, ama bizim verilerin durdu?u data ISL30. ben netsis i?letmenin ISL30 u kullanmasyny istiyorum. yani onda çaly?yyorlar. ilgin için te?ekkür ederim, sa?olasyn SmileSmile
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Erdem5150 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2016 Saat 15:30
Orjinalini yazan: rhan rhan Yazdı:

Bu gösterdi?in pathi deniyece?im yaryn. 
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 3513
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2016 Saat 15:47
Orjinalini yazan: rhan rhan Yazdı:

Ohaaa, upss pardon 9,0 da my çykty...
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Erdem5150 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2016 Saat 11:57
rhan Çok sa?olasyn bu yoldaki netsis kaydyny bulamamy?ym, sayende hallettim sorunu çok te?ekkür ederim SmileSmile
Yukarı Dön
ETopcuoglu Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 17
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ETopcuoglu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2016 Saat 10:20
Yeni konu açmamak adyna sorunumu burada yazmak istedim.

Yeni kurulmu? bir windows üzerine Entegre 7 kurarken hata alyyorum bu di?er sürümlerde de geçerli. Sql, Sso kuruyorum lisansy ba?aryly ?ekilde kaydediyorum, Netsis kurulumuna geçiyorum Kurulum hatasyz ilerlerken son database olu?turma a?amasynda kilitleniyor/donuyor/ ephesus.exe çaly?mayy durdurdu vb hatalar vererek kurulumu sonlandyryyor . sonrasynda olu?turmaya çaly?ty?y Databaselerin sadece isimleri görünüyor ve içleri bo?. Netsis i açmaya çaly?ty?ymda ise TEMELSET kullanycy hatasy alyyorum. 
Bu durum kendi kurdu?um windowslarda ba?yma gelmiyor. Bir ba?kasynyn kurdu?u windowslarda mutlaka ba?yma geliyor. Nerede eksik/hata var anlayamadym. Yardymlarynyzy rica ediyorum

Yukarı Dön
mbaykan Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 1181
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mbaykan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2016 Saat 11:28
sqlde TEMELSET,NETSIS,PERSONEL,DEMIRBAS,NETFILE isimli kullanycylaryn ?ifre (password)
Enforce password policy i?aretlerini kaldyryn
NETSIFRELE.exe 'yi çaly?tyryn

Mehmet Baykan
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Erdem5150 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2016 Saat 11:32
sql tarafynda security tabynyn altynda logins var, oraya TEMELSET kullanycysyny olu?tur. ?ifresini 1 yap. ve bu kullanycyya server roles den sysadmin yetkisi vermeyi unutma.

sonra regedit altynda resimde gösterdi?im adresteki yerlere kullanycy adyny(TEMELSET) ve ?ifresini '1' gir.

netsifrele.exe çaly?tyr

Düzenleyen Erdem5150 - 18 Ocak 2016 Saat 11:33
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ETopcuoglu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2016 Saat 13:49
Netsis databaseinin ici de bombos geliyor. Sirketler30 vb. Hic bir table olu?turulmamis olarak geliyor.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Erdem5150 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2016 Saat 14:03
Ba?ka bir netsis databaseini attach et, queryde netsis seçili iken 'delete from netsisinfo' çaly?tyr, tekrar kurulum açtyr bayiye, ssoyu kurarken de bu attach etti?in netsis databaseini göster. sykynty kalmaz. Smile

ama dikkat et o netsis db içerisinde kayytly kullanycylar varsa onlaryn ayarlary da gelir.

yeniden kurulum açtyrman gerekli unutma. 
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ETopcuoglu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2016 Saat 18:36
Cevaplarynyz için tek tek te?ekkür ederim. 
Windows kurulumunda ki eksik kalan nokta hakkynda bir tahmininiz var my ? Benim kurdu?um windowsta herhangi bir sorun olmuyor çünkü. Bu soruna ne sebep oluyor olabilir.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Erdem5150 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2016 Saat 13:35
windows tarafynda .net framework sorun yaratabilir, güvenlik duvary sorun yaratabilir, bilgisayar ismi sorun yaratabilir(türkçe karakter), pcde virus, istenmeyen uygulamalar olabilir. her?ey olabilir Big smile
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ETopcuoglu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2016 Saat 00:09
Tesekkur ederim
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ETopcuoglu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2016 Saat 17:42
Kroniklesmis bir kurulum problemim var. 22082015 tarihli set ile kurulum yaptigimda herhangi bir problem çikmiyor suanki güncel SETLER ile kurulum yaptigimda su hatayi aliyorum. ve NEtsis database tam olarak olusturulamiyor. sonrasi malum hatalar vs. ne kadar eski database den tablolari dönsekte bir yerlerde bu eksik yapilan kurulum mutlaka yari yolda birakabiliyor. bu hatanin sebebini çözemedim. framework, güvenlik duvari , sifirdan windows kurulum, türkçe karakter olmayan pc ismi, sql + service pack kurulum, hersey olmasi gerektigi gibi. ama güncel set ile problem meydana geliyor. eski set ile sorun yasamiyorum !!! SQL 2005 + sp3 kuruyorum. gerçi 2008de de ayni sorunu yasadim. 

Yukarı Dön
vildan Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 46
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı vildan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2016 Saat 14:49
Bu sorun için Bilgisayar üzerinde sag click Özellikler----Gelismis Sistem Ayarlarindan Gelismis sekmesinden Performans bölümünde Ayarlara tiklamaniz lazim Veri Yüretme Engellemesi sekmesinde Ekle den netsisi veya Ephesusu eklemeniz lazim.
vildan akta?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,422 Saniyede Yüklendi.