ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.
Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz. Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur. Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz. |
Fatura İçeri Aktarım |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
hcolak
Üye Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2015 Konum: gebze Durum: Aktif Değil Puanlar: 27 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2015 Saat 20:13 |
Merhaba
sql kullanarak netsise fatura aktarmak istiyorum. TBLFATURAIRS , TBLFATURAEK , TBLSTHAR tablolaryna gerekli verileri yazyp veritabanyna kayd edebiliyorum. Ancak faturanyn ba?ly?y gözüküyor ancak içerik gözükmüyor. Faturada satyr çykmyyor. Neden olabilir? Gerekli ba?ka tablo varda onu mu doldurmuyorum bilemedim. Yardymcy olursanyz sevinirim. Te?ekkürler.
|
|
HALYL ÇOLAK
|
|
mbaykan
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 06 Nisan 2007 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 1181 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
TBLFATUIRS-TBLFATUEK-TBLSTHAR FTIRSIP-FKOD-STHAR_FTIRSIPCARI_KODU-CARI_KODU-STHAR_ACIKLAMA FATIRS_NO-FATIRSNO-FISNO alanlary ayny olmal TBLSTHAR için belge stokta arty?a neden oluyor ise STHAR_GCKOD = 'G' tersi durumda STHAR_GCKOD='C' olmaly tarih alanlarynda Evrak tarihi, Teslim Tarihi, vade tarihi, fiili tarih alanlaryny ilgili tablolarda do?ru dolmasy evrak tipi alaynda Kapaly,Açyk,Yade,Ythalat/Yhracat hangi bilgi var? ithalat/Yhracat tiplide EXPORTTYPE ve EXPORTTARIHI alanlary dolu mu?, parametresi varsayylan ise/de?il ise EXPORTMIK (buna ba?ly olarak STHAR_GCMIK) do?ru mu? aklyma gelenleri yazdym tablolarydan aklymda kaldy?y kadar eksik byrakty?ym alanlarda olabilir. Netsis'e kaydetti?iniz (aktarmady?ynyz) bir belgenin alanlaryny aktarylan bir belgeyle SQL'den kar?yla?tyrarak problemi çözebilirsiniz |
|
Mehmet Baykan
|
|
hcolak
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Üç tablo içinde gerekli key ler ayny tutarsyzlyk yok,
veritabanyndaki FATIRSNO 15 karakterli benim verdi?im numara 10 veya 11 karakterli yani veri tabanyndaki syraya uygun vermiyorum. Bundan dolayy sykynty çykar my?
STHAR_GCKOD için aly? faturasy içeri aktardy?ym için 'G' olarak doldurdum, tarihlerde yalnyz fatura tarihini kullandym fatura tipi ise iade faturalary için iade di?er faturalar için acik ,ithalat ihracat faturasy yok. veriler de yanly?lyk olsa da FTIRSIP-FKOD-STHAR_FTIRSIP CARI_KODU-CARI_KODU-STHAR_ACIKLAMA FATIRS_NO-FATIRSNO-FISNO alanlary ayny oldu?u için faturanyn satyr bilgiler gözükmesi lazym de?ilmi, aktardygym fatura, faturalar içinde ba?lyk bilgileri gözüküyor. ama faturayy açtygymda satyrlar gözükmüyor. |
|
HALYL ÇOLAK
|
|
mbaykan
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 06 Nisan 2007 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 1181 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
syraly olmamasy önemli de?il ama 15 karakter olmaly 10 veya 11 olan numarayy tamamlamalysynyz
manuel (netsis içinden) kayyt edip SQL'den farkly olan alanlara baktynyz my? ek olarak son belge no'laryny TBLFATUNO tablosunda tutar saty? tarafynda numarayy kolaylykla takip edeilmek için bunun doldurulmasy iyi olur
Düzenleyen mbaykan - 18 Kasım 2015 Saat 10:29 |
|
Mehmet Baykan
|
|
Conari
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2007 Konum: YSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 3513 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Numara alanlaryny 15e tamamlayyn..
|
|
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
|
|
hcolak
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
EK OLARAK TBLCAHAR TABLOSUNUDA DOLDURDUM AMA SONUC AYNI FATURANIN BA?LI?I GÖZÜKÜYOR AMA SATIRLAR GÖZÜKMÜYOR.
|
|
HALYL ÇOLAK
|
|
hcolak
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
TE?EKKURLER
Fatura numarasyny 15 tamalady?ym zaman satyr bilgilerini alabiliyorm.
|
|
HALYL ÇOLAK
|
|
hcolak
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Merhaba
TBLSTHAR tablosunda DEPO_KODU alany var zorunlu bir alan de?il ama netsis de depo kodlary hangi tabloya kaydediliyor. O tablodan alyp TBLSTHAR toblosuna girece?im. Yardymlarynyz için ?imdiden te?ekkür ederim, saygylar. |
|
HALYL ÇOLAK
|
|
mbaykan
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
TBLSTOKDP
|
|
Mehmet Baykan
|
|
hcolak
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Merhaba,
Netsiste nasyl tevkifat faturasy kesebilirim. bazy yorumlar okudum ama ba?aryly olamadym , izledi?im yol; Aly? faturasy kesice?im için, aly? parametrelerinde ekalanlar tabynyn içinde altmaliyet2 alanynyn ismini TEVKIFAT olrak de?i?tirdim, tevkifat pay ve payda orany girdim (9/10) faturada toplamlar alanynda tevkifat alanyna -1 de?eri girdim olmady, tevkifat turaryny (-) de?er girdim olmady fatura kaydet dedi?im zaman hata veriyor, altmaliyet yanly?, muhasebele?tirmede hata var gibi. Yardymcy olursanyz sevinirim. T?k.
|
|
HALYL ÇOLAK
|
|
rhan
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 05 Temmuz 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 590 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
TEVKYFAT olacak.
|
|
İnnova Antalya Proje Danışmanlık
Orhan ÇÖPÜROĞLU 0544 241 45 55 0242 311 45 56 |
|
hcolak
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Gerçekten tek hata buysa çok üzülürüm baya u?ra?tym. t?k. deniyece?im
|
|
HALYL ÇOLAK
|
|
hcolak
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Merhabalar
TEVKYFAT alanyna -1 yazynca tevkifat tutaryny hem kdv den hemde ara toplamda dü?ürüyor. Dolayysyyla genel toplamda iki kere tevkifat tutary dü?ülüyor Yalnyz kdv den dü?mesi için ne yapmam lazym Te?ekkürler. |
|
HALYL ÇOLAK
|
|
hcolak
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Ayryyetten tevkifatly faturayy kayt edemiyorum.
Hatalar, fatura ek maliyet2 kaydy ent. yapylamady muhasebele?tirmede hata var, kayyt entegreye i?lenemedi hata. Operation aborted. yardymlarynyz için ?imdiden te?ekkürler.
|
|
HALYL ÇOLAK
|
|
rhan
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 05 Temmuz 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 590 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
entegrasyon modülü - ent. kayytlary - alt maliyet kodlary kysmyndan belirlemeniz veya özel kod2 , çoklu tevkifat tanymlama ekranyndan yazman lazym.
|
|
İnnova Antalya Proje Danışmanlık
Orhan ÇÖPÜROĞLU 0544 241 45 55 0242 311 45 56 |
|
hcolak
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Netsis hakkynda fazla bilgim yok,
daha detayly anlatyr mysynyz? neyi , nasyl tanymcylaya?ym. Te?ekkürler.
|
|
HALYL ÇOLAK
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |