ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.
Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz. Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur. Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz. |
Satıcı Siparişi Belge Bulunamadı Hatası |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Excessive
Üye Kayıt Tarihi: 29 Kasım 2014 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Puanlar: 16 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Excessive
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2015 Saat 09:09 |
Merhaba,
Ba?ynyzy çok ?i?iriyorum ama, lütfen mazur görün. Sipari?ten irsaliye kaydy yapmak istedi?imde, a?a?ydaki hatayy alyyorum: Additional information: Hata Kodu : 401 Detay : Arady?ynyz kriterlere uygun ba?lyk belgesi bulunamady. Ancak TBLSIPATRA'da 000000000000005 numaraly ve S01443 cari kodlu tedarikçiye ait sipari? mevcut. Kodum a?a?yda: protected void Page_Load(object sender, EventArgs e) { Kernel kernel = new Kernel(); Sirket sirket = default(Sirket); Fatura irsaliye = default(Fatura); FatUst irsaliyeUst = default(FatUst); try { sirket = sirket = kernel.yeniSirket(TVTTipi.vtMSSQL, "TEST14", "TEMELSET", "", "NETSIS", "net1", 0); irsaliye = kernel.yeniFatura(sirket, TFaturaTip.ftSSip); irsaliye.OkuUst("000000000000005", "S01443"); irsaliye.OkuKalem(); irsaliye = kernel.yeniFatura(sirket, TFaturaTip.ftSAIrs); irsaliyeUst = irsaliye.Ust(); irsaliyeUst.FATIRS_NO = irsaliye.YeniNumara("A"); irsaliye.Siparis2IrsFat(irsaliye); } finally { Marshal.ReleaseComObject(irsaliyeUst); Marshal.ReleaseComObject(irsaliye); Marshal.ReleaseComObject(sirket); kernel.FreeNetsisLibrary(); Marshal.ReleaseComObject(kernel); } } Nerede hata yapyyorum? Te?ekkürler!
|
|
Excessive
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Excessive
|
Belirtmeyi unutmu?um, hatayy aldy?ym satyr:
irsaliye.OkuUst("000000000000005", "S01443"); Tekrar te?ekkürler..
|
|
Conari
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2007 Konum: YSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 3513 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
TBLSIPAMAS ta mevcut mu?
|
|
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
|
|
Excessive
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Excessive
|
Evet mevcut, ancak bu sipari? satycy sipari?i olarak kaydediliyor.
tip olarak ftSSip girmek getirilecek olan kaydy satycy sipari?i yapyyor de?il mi?
|
|
Conari
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2007 Konum: YSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 3513 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
ftSSip: kaydedilecek belgenin Mü?teri Sipari? oldu?unu gösterir,
Fatura için ; fatura = kernel.yeniFatura(sirket, TFaturaTip.ftSFat) irsaliye, fatura = kernel.yeniFatura(sirket, TFaturaTip.ftSIrs); sipari?ten irsaliye, Kernel kernel = new Kernel(); Sirket sirket = default(Sirket); Fatura fatura = default(Fatura); Fatura irsaliye = default(Fatura); FatUst irsaliyeUst = default(FatUst); try { sirket = kernel.yeniSirket(TVTTipi.vtMSSQL, "vt adi", "vt kull adi", "vt kull sifre", "netsis kull adi", "netsis sifre", 0); fatura = kernel.yeniFatura(sirket, TFaturaTip.ftSSip); fatura.OkuUst("M00000000000006", "00002"); fatura.OkuKalem(); irsaliye = kernel.yeniFatura(sirket, TFaturaTip.ftSIrs); irsaliyeUst = irsaliye.Ust(); irsaliyeUst.FATIRS_NO = irsaliye.YeniNumara("A"); fatura.Siparis2IrsFat(irsaliye); } finally Düzenleyen Conari - 18 Şubat 2015 Saat 14:28 |
|
|
|
Excessive
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Excessive
|
Yanytynyz ve örnek kod için çok te?ekkür ederim. Mü?teri sipari?i yerine satycy sipari?i yapmak istedi?imizde, hangi parametreyi kullanmamyz gerekiyor?
Te?ekkürler..
|
|
mbaykan
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 06 Nisan 2007 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 1181 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Tahminime göre parametre olmadan kalemi (G)iri? veya (C)yky?
olarak seçiminize göre Satycy veya Mü?teri sipari?i olarak almaly. NetopenX kullanmadym hiç |
|
Mehmet Baykan
|
|
Conari
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(1)
|
Alym sipari?i anlamynda, ftASip yapmalysynyz.
Fatura Tip Açyklamalary Fatura •ftSFat : Saty? Faturasy •ftAfat : Aly? Faturasy •ftSIrs : Saty? Yrsaliyesi •ftAIrs : Aly? Yrsaliyesi •ftDepo : ?ubeler Arasy Transfer •ftLokalDepo : LokalDepolar Arasy Transfer •ftASip : Satycy Sipari?i •ftSSip : Mü?teri Sipari?i •ftAmbarG : Ambar Giri? Fi?i •ftAmbarC : Ambar Çyky? Fi?i •ftSSIrs : Saklanmy? Saty? Yrsaliyesi •ftSAIrs : Saklanmy? Aly? Yrsaliyesi •ftAlTalep : Satyn Alma Talep •ftAlTeklif : Satyn Alma Teklif •ftSatTalep : Saty? Talep •ftSatTeklif : Saty? Teklif |
|
|
|
Excessive
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Excessive
|
Çok te?ekkürler.. Hemen deneyip dönece?im.
|
|
Excessive
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Excessive
|
Çok te?ekkür ederim, dedi?iniz ?ekilde de?i?tirince çaly?ty.
Son bir ?ey daha sormak istiyorum. Bir satycyya sipari? geçtik, ve teslim tarihi ve gelecek miktar belli. Örne?in bu ayyn 20'sine 100 tane X ürün gelecek. Fakat o tarihte bu ürün eksik veya fazla geldi. Bunun giri?ini nasyl yapaca?yz? Mesela 20 ürün beklerken 13 tane geldi. Bunun giri?ini yaparsak adet olarak, bu sipari? kapanyr my? Kalan 7 tane ürünün giri?i nasyl yapylyyor?
|
|
Conari
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Sipari? kapanmaz, 7 taneyi sonraki sefer de sevk edebilirsiniz,
Fakat stra_sipnum ve stra_sipkont alanlaryny irsaliye ye ta?ymazsanyz sonrakinde tekrar sipari? kadar da sevk edebilirsiniz buda tutarsyzly?a yol açar. bu alanlary da ta?ymayy unutmayyn. |
|
|
|
Excessive
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Excessive
|
Ta?ymak derken, demek istedi?inizi tam olarak anlamadym. Yrsaliye olu?turmak için a?a?ydaki kodu kullanyyorum:
public void IrsaliyeYarat(string FisNo, string TedarikciCariKod, string IrsaliyeNo) { Kernel kernel = new Kernel(); Sirket sirket = default(Sirket); Fatura irsaliye = default(Fatura); FatUst irsaliyeUst = default(FatUst); try { sirket = sirket = kernel.yeniSirket(TVTTipi.vtMSSQL, "TEST14", "TEMELSET", "", "NETSIS", "net1", 0); irsaliye = kernel.yeniFatura(sirket, TFaturaTip.ftASip); irsaliye.OkuUst(FisNo, TedarikciCariKod); irsaliye.OkuKalem(); irsaliye = kernel.yeniFatura(sirket, TFaturaTip.ftSAIrs); irsaliyeUst = irsaliye.Ust(); irsaliyeUst.FATIRS_NO = irsaliye.YeniNumara("A"); irsaliye.Siparis2IrsFat(irsaliye); } finally { Marshal.ReleaseComObject(irsaliyeUst); Marshal.ReleaseComObject(irsaliye); Marshal.ReleaseComObject(sirket); kernel.FreeNetsisLibrary(); Marshal.ReleaseComObject(kernel); } } Anlady?ym kadaryyla bu i?lem sipari?in TAMAMININ geldi?ini öngörüyor. Gelen sevkiyatyn sadece bir kysmyny nasyl irsaliyele?tirece?im?
|
|
Conari
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
irsaliye.STra_GCMIK := 100; irsaliye.Stra_SipKont := 2; irsaliye.Stra_SipNum := ‘00000000000SIP1’; irsaliye.kayitYeni; Sipari?in 2 numalary satyryna 100 adetlik irsaliye olu?tur. |
|
|
|
Excessive
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Excessive
|
Cevaplarynyz ve yardymlarynyz için çok te?ekkür ederim. O kadar yardymcy oldunuz ki..
Tek takyldy?ym nokta, buradaki SIPNUM. Bu alan fi? numarasy, de?il mi?
|
|
Conari
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
hayyr,
STHAR tablosundaki STHAR_SIPNUM fieldy, |
|
|
|
Excessive
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Excessive
|
Bütün bu netopenx sipari? ve irsaliye i?lemleri syrasynda ben hiç STHAR ile çaly?madym. Sevkiyatlary sipari? girilince otomatik yaratty?yny dü?ünüyordum, yanylyyor muyum?
|
|
Conari
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(1)
|
sthar ile çaly?myyorsunuz zaten, DLL kendi yazyyor.
parçaly yapmayacaksanyz direk, Siparis2IrsFat bu fonk. kullanyn. Di?er türlü satyrlary set edip dedi?im bilgileri doldurmanyz gerek. IrsKalem := IRs.kalemYeni('XXXSTOK'); .... di?er alanlar. Irsaliye.kayitYeni; |
|
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |