ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Temel Paketler > ERP Fatura Modülü
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Depolar Arası Transfer ile İlgili
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

Depolar Arası Transfer ile İlgili

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
sonses10 Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 39
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sonses10 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Depolar Arası Transfer ile İlgili
    Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2014 Saat 10:59
Merhaba üstadlar,

Küçük ama büyük bir sorunun cevabyny aramaktayym.

Çaly?my? oldu?umuz alycylarymyzdan bazylary ile ba?lantyly çaly?yyoruz. Yani faturayy kesip ürünlerini emanetten peyderpey gönderiyoruz. Netsiste böyle bir çözüm bulamadym. Netsis tutar üzerinden i?lem yaptyryyormu?.

Benim istedi?im tarty bazynda oldu?u için ba?lanty yapty?ym cariye bir depo açyp daturayy o depodan keserek ba?lanty deposunu - bakiye göstertiyorum. Daha sonra ürün istedi?inde ürünü gönderdi?imde depolar arasy transfer ile irsaliye basmam gerekiyor.

Yrsaliyeyi basty?ymda sadece depo tanymlamasy yapylabildi?i için deponun ady çykyyor adres ve vergi bilgilerini çykarttyramyyorum irsaliyede.

Bunun dizayn üzerinden halledilebilece?ini dü?ünüyorunm. Dizayn üzerinde sql ile dizaynda düzenleme yapylabilirmi. Yapylyr ise nasyl yapabiliriz.

Istikbal Göklerdedir !!!
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 3513
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2014 Saat 11:20
Cari kodu, DAT ta bir yere girip,

Dizayn içinde SQL ile bastyrabilirsin,
Mesela ilk ekrandaki Döviz tarihi altyndaki açyklama sahasy,
cümle;
CARI_ISIM FROM TBLCASABIT WHERE CARI_KOD= VT_Karekter({1017})
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sonses10 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2014 Saat 11:41
Tam olarak anlayamadym. Sanyrym netsis deste?i arayyp bir dizayn tasarlatmam gerekecek.
Istikbal Göklerdedir !!!
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2014 Saat 15:43
Y?te Depo ismini dizayna koyma.
Onu koydu?un yere SQL deyip a?a?ydaki cümleyi girersen, Cari isim basar, ama basmasy gereken ismin kodunu DAT da bir yere girmen gerekiyor.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sonses10 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2014 Saat 11:47
Orjinalini yazan: Conari Conari Yazdı:

Y?te Depo ismini dizayna koyma.
Onu koydu?un yere SQL deyip a?a?ydaki cümleyi girersen, Cari isim basar, ama basmasy gereken ismin kodunu DAT da bir yere girmen gerekiyor.

Vermi? oldu?unuz kod ile DAT açyklama kysmyna cari kodu yazdy?ymda istedi?im bilgileri çekebildim.

Ama farkly bir ?ekilde daha yaptym o daha garanti ve açyklama kysmyna bilgi girmemize gerek kalmady.

A?a?ydaki kod ile Lokal depolarda tanymly olan deponun cari kodunu tanymlady?ymda gerekli bilgileri basabildi?imi gördüm. Kyrmyzy ile belirtti?im kysym de?i?kenimiz oluyor. Oraya hangi alany bastyrmak istiyorsak onu giriyoruz ve cari sabitteki bilgileri bastyrabiliyoruz...

CARI_ISIM FROM TBLCASABIT WHERE CARI_KOD IN 
(SELECT CARI_KODU FROM TBLSTOKDP WHERE DEPO_KODU IN (select  TOP 1 DEPO_KODU from TBLSTHAR WHERE FISNO =VT_Karekter=({1001})  AND STHAR_GCKOD='G'
AND STHAR_FTIRSIP='9') )
Istikbal Göklerdedir !!!
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2014 Saat 10:59
tabiiki, cari kodu depo ile e?le?tirdi isen, bu daha garanti.
Yukarı Dön
rifatgunduz Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 44
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı rifatgunduz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2014 Saat 13:30
Selam,
Emanete yapylan saty?laryn Netsis'te bakiyelerinin takibi için izlenmesi gereken adymlar a?a?ydaki gibidir.

Öncelikle Saty? Faturasy kesip, sonrasynda DAT yaparsanyz bakiye kontrolunu yapamazsynyz. Ancak ?unu yaparsanyz çözüm sa?larsynyz. Saty? Faturasy(Kendi mamul deponuzdan), Ambar Giri?(Mü?teri için açylan depoya) ve Ambar Çyky?(mü?teri için açylan depodan) yapmanyz gerekir.

Yyi Çaly?malar...
Rifat Gündüz

www.netsis.com.tr
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sonses10 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2014 Saat 13:44
Merhaba Ryfat bey,

Öncelikle ilginiz için te?ekkürler.

Yazmy? oldu?unuzdan anlady?ymy anlatmak istiyorum.
Ba?lanty yaptyk ve faturamyzy MERKEZ depomuzdan kesiyoruz. Sonra mü?teri için açmy? oldu?umuz 500 deposuna Ambar Giri?i Yapyyoruz. Sonrasynda ürünleri gönderdi?imizde ise Ambar çyky?y ile 500 deposuna çyky? yapyyoruz. Do?ru mu anladym acaba.

Orjinalini yazan: rifatgunduz rifatgunduz Yazdı:

Selam,
Emanete yapylan saty?laryn Netsis'te bakiyelerinin takibi için izlenmesi gereken adymlar a?a?ydaki gibidir.

Öncelikle Saty? Faturasy kesip, sonrasynda DAT yaparsanyz bakiye kontrolunu yapamazsynyz. Ancak ?unu yaparsanyz çözüm sa?larsynyz. Saty? Faturasy(Kendi mamul deponuzdan), Ambar Giri?(Mü?teri için açylan depoya) ve Ambar Çyky?(mü?teri için açylan depodan) yapmanyz gerekir.

Yyi Çaly?malar...
Istikbal Göklerdedir !!!
Yukarı Dön
rifatgunduz Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 44
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı rifatgunduz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2014 Saat 13:49
Evet, anlady?ynyz gibi yaparsanyz Emanete ait miktarsal takibi sa?layabilirsiniz.
Rifat Gündüz

www.netsis.com.tr
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sonses10 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2014 Saat 13:58
Anla?yldy belirtmi? oldu?unuz yöntemi denedim. Önce fatura girdim, ardyndan girmi? oldu?um fatura miktarlary kadar da ambar giri? yaptym mü?teri deposuna. Ardyndan da ambar çyky? denedim stok hareketlerinde 1 fatura çyky?y ardyndan ambar ile geri giri? birde ambar çyky?y göründü. Y?lem do?rudur.

Stok hareketlerinde sürekli hareketli olan depo MERKEZ olmayacak ve sadece mü?terinin deposu hareket görmü? olacak. Buda dip bakiyedeki rakamlaryn sürekli de?i?ebilece?ini belirtiyor.

Aslynda bizde a?a?ydakini uygulamy?tyk.

Faturayy mü?terinin deposuna kesip, sonraki ürün isteklerini DAT ile MERKEZ den mü?teri deposuna göndererek mü?teri deposunun syfyrlanmasy ?eklinde uyguladyk. Bu yöntem de lokal depo bakiyesi ile kontrol edip 0 oldu?unda ba?lantyyy bitirecektik.

Orjinalini yazan: rifatgunduz rifatgunduz Yazdı:

Evet, anlady?ynyz gibi yaparsanyz Emanete ait miktarsal takibi sa?layabilirsiniz.

Düzenleyen sonses10 - 15 Aralık 2014 Saat 14:02
Istikbal Göklerdedir !!!
Yukarı Dön
dbicer83 Açılır Kutu İzle
Üye
Üye

Puanlar: 100
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı dbicer83 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2017 Saat 00:38
Selamlar,
Emanet çalışacak her müşteri için ayrı bir depo mu açmak gerekiyor. Bu şekilde çalışan çok müşteri var.
Teşekkürler
Yukarı Dön
amtvtn Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 18
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı amtvtn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2017 Saat 11:43

Konsinye Fatura Uygulaması

Henüz satışı yapılmamış ancak müşteriye gönderilmiş mallarınızın takibinin yapılması amacıyla işaretlenmesi gereken parametredir. “Konsinye Fatura Uygulaması” parametresinin işaretlendiği durumlarda, Depolar Arası Transfer kayıtlarının Üst Bilgiler ekranında Cari Kodu sorgulanacaktır.

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı dbicer83 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2017 Saat 13:09
Benim soruma cevap sanırım. Detay konusunda yardımcı olabilir misiniz teşekkürler
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı dbicer83 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2017 Saat 23:09
Konuyla ilgili detaylı bilgi paylaşabilecek var mı?
Ürünler satılıyor fatura kesiliyor ve peyder peyder sevkiyatları gerçekleşiyor. Fazlaca ürün ve fazla caride işlem gerçekleşiyor.
Teşekkürler.
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2017 Saat 13:46
Netsisde bu iş ile ilgili çok iyi bir çözüm yok.

Depo transferinde konsinye seçin, konsinye mallar içinde bir depo tanımlayıp oraya transfer yapın.
Satıldıkça oradan fatura edersiniz.
Yukarı Dön
rhan Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 590
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı rhan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2017 Saat 17:38
10000 nolu müşteri deposundan satış faturası kesin.
merkez depodan 10000 nolu müşteri deposuna dat yapın.

10000 nolu müşteri deposunun bakiyesi sizin kalan konsinyeniz olur.
İnnova Antalya Proje Danışmanlık
Orhan ÇÖPÜROĞLU

0544 241 45 55
0242 311 45 56
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı dbicer83 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2017 Saat 19:44
Dat konusu nedir ?
Konuyu biraz detaylandırabilir misiniz?
Teşekkürler
Yukarı Dön
amtvtn Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 18
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı amtvtn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2017 Saat 15:38
A= Merkez Depo
B= Konsinye Depo
DAT=Depolar arası trasfer

Satış Parametrelerden  DAT içinde bulunan konsinte paremetresini işaretleyin,  işaretledikten sonra netsis açıp kapatın, DAT girin üst bilgilerde cari ksımının aktif olduğu görülecek, Burda istenilen cariye merkez depodan konsinye deposuna tranferi yapın. A>B
Mal satıldıkça satış fatruasından konsinye depoyu(B) seçip buradan düşmesini sağlayın.

Düzenleyen amtvtn - 15 Mayıs 2017 Saat 15:39
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı dbicer83 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2017 Saat 01:07
Bu konuyu net çözüme kavuşturmadım. Fatura kesiliyor fakat ürünler daha sonradan peyder pey Şevki gerçekleşiyor. Bu süreçte çok müşteri ve çok ürün takip zorlaşıyor. Netsis üzerinden nasıl ilerleyebilirim.
Tşk.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,500 Saniyede Yüklendi.