ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.
Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz. Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur. Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz. |
ACİL (Rapor için table isimleri) |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
dilekozen
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 27 Ağustos 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı dilekozen
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2014 Saat 14:52 |
Merhaba arkada?lar;
Bir mü?terim için sql de rapor hazyrlamam gerekiyor. Rapor içeri?inde; 1.Kullanycydan almy? oldu?um tarihe kadar bilgi çekmem gerekiyor.Yani kullanycy 10.05.2014 olarak de?er girer ise o tarihe kadar olan bakiyeyi listelemem gerekli.(rapor formaty bu) 2.Seçti?i tarihe kadar kasadaki son durum bakiyesini 3.Seçti?i tarihe kadar bankadaki son durum bakiyesini 4.Seçti?i tarihe kadar mü?terilerine kesti?i , ödenmemi? faturalaryn toplamyny (yani alacaklaryny) almam gerekiyor. Ben bunu tblbnk ve tblsthar gibi tablelardan çektim.Lakin yanly? bi?eyler yapty?ym için netsisden bakty?ym sonuçlar ile tutmuyor.Tablelary kary?tyryr iken viewleri gördüm banka_bakiye gibi . acaba viewlerden bu bilgileri çekebilir miyim ? Yani hiç sum alyp çykarma i?lemi vs yapmadan bu sonuçlara ula?abilece?im tablelar var my ? Te?ekkür ederim.
|
|
mbaykan
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 06 Nisan 2007 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 1181 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(1)
|
kasa, banka, cari bakiyeler TBLKASA, TBLBNKHESTRA, TBLCAHAR 'dan hesaplanyr
ödenmemi? faturalaryn toplamy Özel Hesap kapatma varsa TBLCAHAR'da SUM(BORC - KAPATILMISTUTAR) ile hesaplanyr. Yoksa bunu Ya?landyrma yaparak bulmanyz sözkonusu ya?landyrma için VIEW yok bildi?im kadaryyla |
|
Mehmet Baykan
|
|
dilekozen
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 27 Ağustos 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı dilekozen
|
Te?ekkür ederim
Banka bakiyelerini aldym,di?erlerini de deneyeyim :))
|
|
dilekozen
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı dilekozen
|
Merhaba ;
Kasa raporu çekiyorum devirleri de dahil etmek istiyorum ama ba?aramadym.Kasa son deviri TBLKASAMAS table ' y KSSONDEV_D fieldyndan almak istiyorum.Yardymcy olursanyz sevinirim. Sqlim SELECT SUM(SS.TUT) AS SONUC FROM(SELECT TUT= CASE WHEN IO='G' THEN +TUTAR ELSE -TUTAR END FROM TBLKASA k inner join TBLKASAMAS m on k.KSMAS_KOD=m.KSMAS_KOD where k.KSMAS_KOD='6' and TARIH<='2014-03-06') AS SS Te?ekkürler.
|
|
mbaykan
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 06 Nisan 2007 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 1181 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
SELECT SUM(TUTAR) TUTAR FROM (
select ISNULL(kssondev_t,0) tutar from tblkasamas WHERE KSMAS_KOD='6' UNION ALL SELECT SUM(CASE WHEN IO='G' THEN TUTAR ELSE -TUTAR END) TUTAR FROM TBLKASA WHERE KSMAS_KOD='6') XX NOT: KSSONDEV_D devir tarihini saklyyor KSSONDEV_T ise tutary
Düzenleyen mbaykan - 02 Eylül 2014 Saat 18:33 |
|
Mehmet Baykan
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |