ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.
Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz. Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur. Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz. |
stok kartinda kdv hep ayni getirme |
Yanıt Yaz |
Yazar | ||
lonelyhawk84
Üye Kayıt Tarihi: 28 Temmuz 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı lonelyhawk84
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2009 Saat 00:26 |
|
merhaba stok karti açarken alis/satis kdv oranlarini otomatik 18 nasil getirebilirim?
|
||
ERGEN
Üye Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2009 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|
özel parametre ile yapilabilinirmi bilmiyorum.ama sql ile uyari seklinde kullaniyorum.stok kartlarinda belirli yerlerin bos gecilmesini veya istenilen degerden farkili bir deger atandigi zaman uyari veriyor.düzltmeden kayit yapmiyor. seklinde kullaniyorum.sql bilginiz varsa göndere bilirim. |
||
Nasrettin hoca eşşekten düşmüş.Bana eşşekten düşmüş birini bulun demiş.Ben düştüm eşşekten.Bildiğim kadar yardım ederim.
|
||
lonelyhawk84
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı lonelyhawk84
|
|
benim istedigmde uyarmaktan çok ben o kisimlara giris yapmayim otomatik getirsin belki özel parametre çözüyodur ama kullanmayi bilmiorm. ama sizin uyguladiginizda önemli sql cümlesini yollarsaniz sevinirim
|
||
Conari
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2007 Konum: YSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 3513 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|
Az SQL bilginiz var ise Trigger ile halledebilirsiniz. |
||
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
|
||
lonelyhawk84
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı lonelyhawk84
|
|
hiç trigger olusturmadim biraz sql biliyorum.cümleyi atabilirseniz denerim |
||
Conari
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2007 Konum: YSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 3513 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|
CREATE TRIGGER [TR_STOKSABIT_KDV] ON [dbo].[TBLSTSABIT] FOR INSERTAS BEGIN DECLARE @STOKKODUM VARCHAR(15) SELECT @STOKKODUM=STOK_KODU FROM INSERTED UPDATETBLSTSABIT SETKDV_ORANI = 18,ALIS_KDV_KODU = 18 WHERE TBLSTSABIT.STOK_KODU = @STOKKODUMEND |
||
|
||
lonelyhawk84
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı lonelyhawk84
|
|
çok tesekkür ederim conari çalisti bu arada trigger olayini çözmem lazim
|
||
benexol
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2012 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Puanlar: 9 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|
merhabalar .. stok karti açarken alis/satis kdv oranlarini otomatik 18 getirtmeyi trigger ile degil de script ile nasil halledebilirim?
|
||
rhan
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 05 Temmuz 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 590 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|
stok kodunun çikisina kod yazin.
IF Cint(KDV_ORANI.text) = "0" THEN KDV_ORANI.text = "18" ALIS_KDV_KODU.TEXT = "18" ELSE END IF |
||
İnnova Antalya Proje Danışmanlık
Orhan ÇÖPÜROĞLU 0544 241 45 55 0242 311 45 56 |
||
benexol
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2012 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Puanlar: 9 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|
peki hep 18 getirme kosuluyla , istenilen stok kartlari için farkli kdv orani girebilir miyiz?
|
||
ERGEN
Üye Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2009 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|
kullanici islemleri
kolon bazli gecerlilik degerleri
TBLSTSABIT
ALIS_KDV_KODU
IN('18','8')
SATIS_KDV_KODU
IN('18','8')
KULLANDIGIN KDV ORANLALRINI IN() PARANTEZ IÇINE '' ARASINA YAZARAK KULLANABILIRSIN
|
||
Nasrettin hoca eşşekten düşmüş.Bana eşşekten düşmüş birini bulun demiş.Ben düştüm eşşekten.Bildiğim kadar yardım ederim.
|
||
benexol
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|
Müsterimiz uyari istemiyor, default olarak 18 gelsin , eger farkli bir deger girilecekse ben degistiririm diyor.
|
||
rhan
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 05 Temmuz 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 590 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|
tamam iste, istedigin olmus oluyor. hep 18 geliyor, istenirse degistirilir. |
||
İnnova Antalya Proje Danışmanlık
Orhan ÇÖPÜROĞLU 0544 241 45 55 0242 311 45 56 |
||
Conari
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|
|
||
|
||
benexol
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|
Çok tesekkür ederim :)
|
||
tlosfethiye
Üye Kayıt Tarihi: 28 Aralık 2006 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Puanlar: 9 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı tlosfethiye
|
|
CONARI
verdigin TRIGGER i denedim asagidaki gibi bir hata verdi. nedeni ne olabilir. birde trigger i default 18kdv getirilmesi istenirse 1 ya da 8 kdv i kullanici secebilmesi seklinde tekrar düzenleyebilir misin. HATA Msg 111, Level 15, State 1, Line 3 'CREATE TRIGGER' must be the first statement in a query batch. 2- Birde alis faturasini girdigimiz zaman stokta alis fiyati1 e kdv haric, alisfiyati2 ye kdv dahil attirabilecegimiz bir TRIGGER calismaniz var mi? simdiden tesekkürler. iyi çalismalar. Düzenleyen tlosfethiye - 11 Aralık 2012 Saat 12:34 |
||
Recep TEKE
ASR Danişmanlik |
||
Conari
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|
trigger otomatik 18 atacaktir. oradan degistiremezsiniz. ama sonrasinda kullanici 1 veya 8 olarak update edebilir. bu trigger sadece insertte çalisir.
hatanin nedenini bilemeyecegim. eksik kopyalamis v.s. olabilirsiniz.
2. için p sekilde bir çalisma yapmadim.
|
||
|
||
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |