ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.
Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz. Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur. Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz. |
stok raporu |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
denge
Üye Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2007 Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2007 Saat 09:44 |
Merhabalar saglikli bir stok raporu almak istiyorum netsis w3 ün yeni kullanicisiyim. stok raporumu serbest maliyet ambar raporundan aldim seçenek olarakta agirlikli ortalamayi seçtim. stok tutarimi örnegin 1000ytlye odaklamak istiyorum fakat su an stogum 1100ytl bende denk getirmek için 100 ytl ye denk gelicek satis gerçeklestirdim ama yine olmadi(100ytl den daha fazla düstü stok tutarim) bu islemi nereden yapmam gerek yada agirlikli ortalama diye almayacak miyim saglikli ve net stok raporumu nereden alabilirim. Simdiden tesekkür ederim. |
|
(sa)
Üye Kayıt Tarihi: 24 Mart 2007 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 9 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
selamlar
SMAR stok hareketlerinden okur. orda ne varsa onu getir. agirlikli ortalama formule gore calisir.giris tutarlari / giris miktarlari =agirlikli ortalamadir.
senin yapma istedigin stok tutarini sabitlemek. zannimca boyle bir rapor alamazsin. ama stok kartina fiyat yazip ordan carptirabilirsin.
peki maliyet tipin nedir senin stok almak icin?
|
|
(sa)
|
|
emiray
Üye Kayıt Tarihi: 11 Nisan 2007 Durum: Aktif Değil Puanlar: 39 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Merhaba,
maliyet raporlari yil içi ve yil sonu farkli alinir sebebine gelince; yil içinde hareket gören ürünlerde agirlikli ortalama alamazsiniz bunun yerine hareketli ortalama sizin için daha uygundur. yil sonunda devir islemlerinde agirlikli ortalama maliyetle ürün maliyeti hesaplanir. Keza sene sonu envanter de bu maliyete göre hesaplanir. Fakat kullanici istedigi maliyeti seçmekte özgürdür. Hangi maliyet tipi kafaniza yatiyorsa onu çalistirirsiniz. Mali yönden yil içi hareketli ortalama, yil sonu agirlikli ortalama |
|
netsis bir tutkudur.Yaşamak Lazım
|
|
denge
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
yani benim hareketli ortalamadan mi almam gerekiyor. istenilen stok tutarina düsürmem için 96ytl gibi bir fazlaligim fakat onu eritemiyorum bi o kadar satis yaptim(96ytl lik) geçmise yönelik fakat tekrar rapor aldigimda 96 degilde daha fazla bir düsme oldu toplam tutardan birebir bu düsüsü nereden yapabilirim. |
|
(sa)
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
mantik olarak toplam tutardan dusus yapamazsin. neticede program her maliyet tipne gore farkli farkli hesaplamalar yapiyor. en guzeli su olabilir. raporu netsiste calistirip excele alip toplam tutardan oynalamalar yapabilirsin. ama birim fiyatlarlada oynaman gerekebilir. bide bu bana gore yasal olmayabilir.(denetim falan olursa)
|
|
(sa)
|
|
emiray
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Piyasa uygulamasi bu sekilde, stok hareketlerinizi bilmedigim için fazlalik nereden kaynaklaniyor bir tahmin yürütemiyorum. Bahsettiginiz 100 ytl örneklememi yoksa gerçekten stok bakiyesine tekamül eden bakiye degeri 100 ytl mi? 100 ytl bakiye tutarini hangi hesaplamaya göre yapniz?
|
|
|
|
denge
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
benim kafama takilan nokta su ben 1 ytl lik satis yaptigim zaman raporumda bu satisi niye 1ytl lik degil de daha farkli bir düsüs olarak görüyorum sistem bunu neye göre hesapliyor yoksa ben serbest maliyet ambar raporundan aldigim için mi bununla karsilasiyorum maliyet olarakda agirlikli ortalamayi veriyorum. eger bu sekildeyse ben stoklarimin toplam tutarini saglikli bir sekilde almis olur muyum. birde ben su an stoklarimin hepsinin toplam tutarini ögrenmek istiyorum mesela su kadar stogum var o da su kadar ytl degerinde. bu raporun yeri serbest maliyet anbar raporumudur agirlikli ortalama vermek dogrumudur. beni aydinlatirmisinz. Tesekkür ederim ilginiz için. Ayrica bu site çok yararli bir site emegi gecen herkese tesekkürler. |
|
(sa)
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
selamlar
emiray ustadin dedigi gibi maliyet tiplarini secerek rapor alabilirsin. vermis oldugun ornekte maliyet tipi cok onemli. her maliyet tipinin farkli hesaplamasi vardir.SMAR maliyet icin en dogru yerdir.
|
|
(sa)
|
|
emiray
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
merhaba,
maliyet raporu SMAR da olsun LIFO da olsun FIFO da olsun hepsinde farkli hesaplar. Serbesr maliyet ambar raporunda yine maliyet tipi seçiyorsunuz. -Agirlikli ortalama -Hareketli ortalama -Son giren ilk çikar -Ilk giren ilk çikar -alis fiyatina göre -Aylik agirlikli ortalama bunlarin hepsi bir maliyet hesaplama seklidir. Bu maliyet tipi sizin hesaplamaniza en uygunu hangisi ise onu siz seçeceksiniz. Biz hayir bunu seçeceksiniz diyemeyiz. Fakat suda bir gerçektir ki yil içinde maliyet tipi olarak piyasa %80 ni hareketli ortalamayi tercih ediyor. Buna en büyük örnek ise borsa dir. Yukarida siraladigim maliyet tiplerinin hepsi dogrudur. Yanlis olsa idi netsis simdiye kadar yanlis çalisan maliyet tipini set içinden kaldirirdi. Netsis içinde maliyet hesaplatmadan önce kendiniz manuel olarak örnek bir hesaplatma yapin ve bu örnegi netsis içinde hayali bir stok açip farkli maliyetlerde giris ve çikislar yapin stok hareket içinde, bu hayali stok için farkli maliyet tipleri çalistirin bakalim hangisi sizin manuel hesaplamaniza en uygunu çikacak. |
|
|
|
denge
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Anladim tsk ederim bilgilerinizden dolayi. ben o zaman raporlarimi hareketli olarak aliyorum. Birde sistem birim fiyatinin ortalamasini veriyor bize degil mi( mesela bir stok 2 alis hareketi görmüs 5ytl + 7ytl = birim fiyati 6ytl) ? |
|
emiray
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Sistem ortalama birim maliyet fiyatini sizin seçtiginiz maliyet tipine göre belirleyip stok bakiye tutarini hesapliyor. Yani Birim fiyatin ortalamami olacagi, har.ortl.mal.e göre mi olacagi, seklinde siz karar vereceksiniz. sistem su dogrudur demez.
|
|
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |