ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > SQL > SQL Veri Tabanı İşlemleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Acilll Yardim!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

Acilll Yardim!!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
emin33 Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı emin33 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Acilll Yardim!!
    Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2012 Saat 12:02
Programda kayit yaparken server birden kendini resetledi ve daha sonra açildiginda RC ve 2011 sirketine giriyor fakat hata meydana geldigi sirada üzerinde çalistigim sirketi seçince
       Seçilen sirket dogru tanimlanmamis

SQL : SELECT ISLETME_KODU, ADI FROM TBLISLETMELER WITH (NOLOCK) WHERE ISLETME_KODU > -1 AND ISLETME_KODU = 1 AND AKTIF='E' ORDER BY ISLETME_KODU

Cannot open database "YENI2012" requested by the login. The login failed.(NetsisMS-42000,4060)
   Gibi bir hata veriyor yardimci olabilirseniz çok sevinirim.
iyi çalışmalar                                        &
Yukarı Dön
rhan Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 590
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı rhan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2012 Saat 12:48
veritabanindan baktiniz mi, datanin durumu nedir ?

suspect veya recovery mode da olabilir.

ikisi için de umarim önceden yedek almissinizdir.
İnnova Antalya Proje Danışmanlık
Orhan ÇÖPÜROĞLU

0544 241 45 55
0242 311 45 56
Yukarı Dön
emin33 Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı emin33 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2012 Saat 13:30
VERI TABANINDA SIRKET ISMININ YANINDA ! VAR VE HIÇ BIR ISLEM YAPTIRMIYOR MALESEF
Yukarı Dön
emin33 Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı emin33 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2012 Saat 13:35
YEDEK ALMISTIM FAKAT OGÜN YEDEKTEN SONRA YÜKLÜ BIR ISLEM HACMI OLMUSTU YAZIK OLDU DESENIZE O GÜN GIRDIGIMIZ VERILERE...
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 3513
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2012 Saat 13:38
SQL Serveri tekrar restart edin bazen düzeliyor.
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
Yukarı Dön
emin33 Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı emin33 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2012 Saat 13:44
Denedim ama olmadi en iyisi ben backup'a geri döneyim hepinize tesekkür ederim yardimlarinizdan dolayi.
Yukarı Dön
bybarone Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 924
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2012 Saat 13:47
EXEC SP_RESETSTATUS 'VT2011';

ALTER DATABASE AYDOGMUS2011 SET EMERGENCY

DBCC CHECKDB('VT2011')

ALTER DATABASE VT2011 SET SINGLE_USER WITH ROLLBACK IMMEDIATE

DBCC CHECKDB ('VT2011', REPAIR_ALLOW_DATA_LOSS)

ALTER DATABASE VT2011 SET MULTI_USER

Cümlesini çalistirdinizmi ?
Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

barancan.genc@hotmail.com
Yukarı Dön
emin33 Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı emin33 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2012 Saat 13:56
malesef bilmedigim için denemedim benim sql bilgim çok iyi degil o yüzden biraz daha açabilirseniz çok sevinirim sirketimin adi CIZGI2012..
Yukarı Dön
emin33 Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı emin33 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2012 Saat 14:10
bu arada database suspect mode da...
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2012 Saat 14:25
EXEC SP_RESETSTATUS 'CIZGI2012';

ALTER DATABASE CIZGI2012 SET EMERGENCY

DBCC CHECKDB('CIZGI2012')

ALTER DATABASE CIZGI2012 SET SINGLE_USER WITH ROLLBACK IMMEDIATE

DBCC CHECKDB ('CIZGI2012', REPAIR_ALLOW_DATA_LOSS)

ALTER DATABASE CIZGI2012 SET MULTI_USER

Bu Cümleyi SQL'de

Çalistirmaniz lazim

SQL'i açmak için ana makinanin üzerinde

Baslat\Çalistir kismina SQLWB yazip enter tusuna basin

gelen ekrandan Connect tusuna basin Giris yapin

giris yaptiktan sonra New Query Diyerek üstte yazili kodu alin yapistirin ve F5 tusuna basin...
Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

Yukarı Dön
emin33 Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı emin33 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2012 Saat 14:52
ABI Tesekkürler datbase çalisti fat girdigimiz alis ve satis fturalarinin hiçbiri gözükmüyor o gn ve önce girilen..
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2012 Saat 15:46
cümleyi tekrar çalistir...

Birde

Yerel Disk (C,D) içersinde Netsis klasörü altinda

EntegreNet yada RedCodeStd paketinize göre isim degisebilir

o klasörün altinda servsis klasörünün altinda DBUpdate.exe var onu açip ilgili databasede çalistir....
Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

Yukarı Dön
rhan Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 590
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı rhan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2012 Saat 15:52
yedekten geri dönün en temizi o olur.
İnnova Antalya Proje Danışmanlık
Orhan ÇÖPÜROĞLU

0544 241 45 55
0242 311 45 56
Yukarı Dön
emin33 Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı emin33 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2012 Saat 18:02
Olmadi nedense hepinize ayri ayri tesekkür ederim yorum ve yardimlariniz için özellikle baran bey size çok tesekkür ederim onca ilgilendiniz vakit ayirdiniz. Hepinize iyi çalismalar..
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2012 Saat 09:42
Peki son olarak yine SQL'i açip

USE CIZGI2012 SELECT * FROM TBLFATUIRS

cümlesini bir çalistirirmisiniz

çalistirdiktan sonra asagi sonuç döndürüyormu bosmu geliyor onu bir söyleyin
Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

Yukarı Dön
emin33 Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı emin33 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2012 Saat 11:07
Abi o güne ait hiçbir kayit döndermiyor sadece 3 gün sonra girdigim bir fatura var onu getiriyor sadece..
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2012 Saat 12:50
Anladim databaseden silinmis faturalar malesef...

Sonuç olarak yedekten geri dönme islemini yapin ve

bundan sonrasi için konusuyorum

Saatlik yedek ayarlayin Saatte 1 kere alsin böylece veri kaybini en aza indirirsiniz..

Not:Böyle bir islem bilgisayari kasacagindan bilgisayar özellikleri minimum

4 GB Ram (Kingston 1333 MHZ)
i3 2.30+ GHZ veya Core 2 Duo 3.0 GHZ islemci bir bilgisayar iyidir...

Yedegi nasil ayarlacaginizi bilmiyorsaniz buraya sormayin bir yerden destek alin (parasiyla)

Kolay gelsin...
Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

Yukarı Dön
emin33 Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı emin33 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2012 Saat 17:45
Yardimlariniz için çok tesekkürler baran bey program server üzerinde kurulu kasacagini sanmiyorum. Yedek almayi biliyorum yalniz sql de sizin kadar iyi olmadigim için yardim istedim bu arada bende NETSIS destek sorumlusuyum yalniz yeniyim sikinti ordan kaynaklaniyor galiba.
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2012 Saat 20:19
Tesekkürler beni iyi gördügünüz için

Yeni olma konusuna gelince ben 2 sene önce basladim bu ise

bana çalismanin anlamini katan tek cümle oldu

'Bilginin efendisi olmak istiyorsan çalismanin kölesi olacaksin'

Basarili günler dilerim
Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

Yukarı Dön
aozyurdakul Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aozyurdakul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2012 Saat 23:24
Ufak ama önemli bir bilgi. Datadan faturalarin kaybolmasinin sebebi cümledeki "repair allow data loss" satirdir.
Bu yaptiginiz islem datada sorunlu olan (Kayipda diyebiliriz) veri kaybina izin vererek düzeltme islemini yapar.Bu cümleleri çalistirmadan önce mutlaka yedek alarak çalistirin.
Ve size tavsiyem DBCC çalistirdiginizdada açiklama bölümünde hata veren tablolari kontrol edin.
Kolay gelsin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,595 Saniyede Yüklendi.