ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Temel Paketler > ERP Muhasebe Modülü
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Muhasebe yardim
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

Muhasebe yardim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
isseyy Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı isseyy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Muhasebe yardim
    Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2011 Saat 09:29
Merhabalar;

Yaklasik 4 aydir netsis kullanmaktayim ve açikçasi çok zorluk çekmekteyim. cari modüller çok iyi olabilir ama açikçasi muhasebe modülü asiri zor. Sikintimi anlaticam yardimci olursaniz sevinirim.

Sirketimiz 9 tane subeden olusan büyük bir sirket.Ancak subeli muhasebe uygulamamktayiz. Alis evraklarinin bir kismi subelerden isleniyor büyük bir kismi ise merkezdeki çesitli departmanlardan isleniyor. Entegrasyonu sube bazinda yapiyoruz. Ancak evrak hacmi çok yogun  oldugundan alis faturalari yaklasik 5.000 adet (aylik).Günlük kontrol için kasadan ve dekonttan islenen islemlerin raporlarini alip üstlerine takiyoruz. Ben bunlari entegre yapildiktan sonra muhasebe fislerini çikartip üstlerine takmak istiyorum. Ama bir türlü bir çözüm yolu bulamadim. muhasebe fislerini çikarsak bu fis veya faturalari sube bazinda takip etmek gerekecek. yani evraklarda tarih sirasi olmayacak. yarin öbür gün bir inceleme olsa belli bir tarihin faturalari 9 ayri klasörde olacak buda karisisik bir durum olacka. ben faturalari ayin birinden baslayarak ayin sonuna kadar düzgün bir biçimde dizmek ve muhasebe fislerini üstüne takmak istiyorum. ama bir türlü çzöüm yolu bulamadim.
Sizlerden istedgim kendi çalistiginiz yahut danismanligini yaptiginiz sirketlerde bu isler nasil oluyor? nasil bir takip sistemi var. Bu isin altindna nasil kalkiyorsunuz. yardimci olursaniz sevinirim. Iyi çalismalar
Yukarı Dön
taner Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Puanlar: 4
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı taner Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2011 Saat 10:04
subeli muhasebe sisteminde zaten subelerin ve merkezin muhasebe evraklarini ayri ayri dosyalamak gerekiyor
alis satis kasa farketmez ayri siralama ve dosyalama yapmak gerekiyor
muhasebe fisleri ise merkezden çekerseniz merkezin muhasebe fisleri subeden çekerseniz subenin muhasebe fisleri çikar (merkezde subeler dahil konusuna dikkat)

sonuç olarak zaten subeli muhasebe uyguluyorsaniz siz subelerin ve merkezin faturalarini ayni klosere takip ayni muhasebe fisini üstüne takamazsiniz o zaman subeli muhasebe olmaz ayri ayri takmalisiniz genel muhasebe kavrami ise tüm subeler dahil olmali
simdi siz subede 12345 seri nolu fatura kestiniz 01.08.2011  merkezde 54321 seri nolu 01.08.2011 fatura kestiniz....bunu nasil dosyalayip üzerine muhasebe fisi çekeceksiniz
sorun netsis de degil zaten farkindaysaniz netsis size yol göstermis ayyri ayri dosyalama yapin diye ...
kolay gelsin.. 

netsis ayna gibidir kim uyarlıyorsa o kadar cevap verir
Yukarı Dön
bybarone Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 924
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2011 Saat 21:19
@taner kesinlikle hakli netsisden öte içinizdeki çalisma sistemini oturtmalisiniz onun disinda süpermanin çikip gelip isleri 2-3 saniyede bitirmesi lazim ee süperman olmadigina göre netsis yenisini yapana kadar yine en iyisi netsis :)

Kisa bir not: Subeleri ayri klasörde olsun ayni sekilde tarih siralamasini subelerde yapin ozaman istediginiz olur ne kadar yogun evraklarda olsa...
Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

barancan.genc@hotmail.com
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,582 Saniyede Yüklendi.