ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Genel > Kurulum İşlemleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - VPN ILE NETSIS?
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

VPN ILE NETSIS?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
serdarkok Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı serdarkok Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: VPN ILE NETSIS?
    Gönderim Zamanı: 18 Mart 2011 Saat 19:20

Merhaba arkadaslar; öncelikle forum için tesekkürler.

8 subemiz uzak masaüstü ile baglilar. Ancak bildiginiz gibi yavaslik ve printer sorunlari malesef çok olmaktadir. Ana bilgisayarimizin bulundugu merkezde Fortigate firewall var ve bunun üzerinden VPN kurulumunu gerçeklestirdik.

Netsis'i local'deki clientlar gibi uzaktan kullanma sansimiz yok mu? Yani ayni agdaki gibi giris yapabilecegimiz. RCStandart kullaniyoruz.

VPN ile server'a baglandik ancak exe dosyalarini da server'dan çagirdigi için malesef açilislari ve pencere açilimlari çok çok yavas oluyor. Sadece database iletisimini saglayabilecegimiz client kurulum yapabilir miyiz? Umarim sorunumuzu anlatabilmisimdir.

Saygilarimla
Yukarı Dön
bybarone Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 924
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mart 2011 Saat 14:37
Her halükarda client kurulumunda farkli ipler üzerinden baglanti yavas olucaktir yine
uzak masaüstü onlarin yaninda hizli kaliyor ..
Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

barancan.genc@hotmail.com
Yukarı Dön
taner Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Puanlar: 4
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı taner Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mart 2011 Saat 16:32
 server neredeyse oraya baglanan herkez neyle baglanirsa baglansin her sey baglanti hizina bagli  
netsis ayna gibidir kim uyarlıyorsa o kadar cevap verir
Yukarı Dön
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı serdarkok Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mart 2011 Saat 18:08
Hocam anladim olayi ancak benim sormak istedigim konu su;

Netsis'in çalistigi tüm exe ve diger dosyalar client'ta olsa, Netsis client'da çalissa ama sadece database'e veri aktaracagi ya da veri alacagi zaman baglansa Server'a?

Benim sormak istedigim konu buydu?
Yukarı Dön
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı serdarkok Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mart 2011 Saat 18:09

Netsis'in çalistigi tüm exe ve diger dosyalar client'ta olsa, Netsis client'da çalissa ama sadece database'e veri aktaracagi ya da veri alacagi zaman baglansa Server'a?
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Mart 2011 Saat 12:56
Hmm bende senin dedigini anladim mantikli konusuyorsun
fakat ozaman her tik yaptiginda veri gönderip almasi lazim
söyleki;
Stok Modülüne tiklama demek triggerlarin viewlerin çalismasi stok karti aç stok gir çik
rapor hazirla mutabakata bak cari hesap aç kapa bunlarin hepsi için online bagli olmasi lazim bu durumda senin dedigin geçersiz su anlama geliyor veri akisi olmadigi zaman servera bagli olmasin diyosun
Netsisi aç ana menüde bekle ozaman veri akisi olmaz.. :)
Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

Yukarı Dön
taner Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı taner Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mart 2011 Saat 12:50
bybarone hakli netsis de her hangi bir islemlem yapmak için örnegin cari de bir telefona  bakmak için bile girdiginde sql veri tabaninda cümleler çalisiyor ve bu çalisma ile sonuç geliyor önünüze dolayisi ile veri tabani nerede kurulu ise ki bu server olmak zorunda oraya baglanti hizinizla  ilgili client falan degil mesele
Yukarı Dön
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı serdarkok Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mart 2011 Saat 13:15
Pardon arkadaslar ben tam anlatamadim galiba!

Simdi bu bahsettiginiz seyleri zaten bende biliyorum, en ufak bir telefon numarasi sorgulamada bile yine SQL'e baglanti kuruyor haklisiniz.

Benim bahsettigim konu su;

Merkezimizde Windows 2008 Srv kurulu ve bunda SQL + Netsis Fusion çalisiyor. Local Ag'da bagli bilgisayarlar Network ile (Z:\192.168.0.1\Netsis gibi) ana makinaya baglaniyor ve Netsis'i kullaniyorlar. Ancak Netsis'in çalismasini saglayan tüm exe ve dll ve diger yardimci dosyalari da Server'dan kullaniyorlar.

Ben SSL VPN kurulumu yaptim ve uzak lokasyondaki bir makinayi merkezimizdeki ag'a dahil ettim. Tipki localdeki bir client makina gibi bagladim ve Netsis'i kullanmak istedim. Ancak Netsis'in çalismasi gereken tüm exe ve dll ve diger dosyalari da Server'da oldugu için çok ciddi yavaslama oldu.

Diger o bahsettiginiz SQL sorgulamasi gereken yerler inanin localde bagli bir client makina gibi hizli oldu. Tek sorun Netsis'in ana pencereleridir, butonlaridir vs. vs. gibi kendi parçalarini local'den çalistirabilirsem ve sadece sadece SQL sorgulamasi oldugunda server'a baglanirsa Local'de bagli bir client makinadan çok çok farki olacagini sanmiyorum.

Yani beni anlatmak istedigim olay bu. Yoksa en ufak bir terim için bile SQL sorgulamasi yaptigini biliyorum.
Yukarı Dön
taner Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı taner Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mart 2011 Saat 13:52

ok anladik  bizdede ayni durum var sonuç degismiyor ben çok denedim.Her sey baglanti ile ilgli sende bunu anla bir test yap anlarsin local kablonu çikar kablosuz ag ile netsise baglan anlarsin durumu

Yukarı Dön
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı serdarkok Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mart 2011 Saat 15:18
Taner bey tesekkürler yardiminiz için?

Çok denedim demissiniz, ne denediniz tam olarak anlatabilir misiniz? IPSEC VPN mi SSL VPN ile mi denediniz?

Önerdiginiz Wireless ile local baglanti arasindaki hiz farkini, takdir edersiniz ki Firewall üzerinde SSL Policy VPN kurabilen birisi çok çok iyi bilir. Bunu anlamam için kisacasi kabloyu sökmeme gerek yok.

Ayni seyleri konustugumuzu düsünmüyorum. Yine de tesekkürler yardimci olmaya çalistiginiz için.
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 3513
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mart 2011 Saat 16:11
Netsis dosyalarini cliente kopyalayip. Veritabanini yolunu sadece degistirilebiliyordu. Böyle bir sey hatirliyorum.
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
Yukarı Dön
skahraman Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı skahraman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mart 2011 Saat 18:22
netsis klasörünü lokal makineye kopyalayip
registryden kok dizin ve program dizinini lokale ayarlayip
bi de regkontrol çalistirildiginda olmasi lazim
Yukarı Dön
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı serdarkok Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mart 2011 Saat 22:38
Tesekkürler yardimlariniz için.
Regkontrol dediginiz ne oluyor ?
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 3513
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mart 2011 Saat 08:20
Servis dizini altinda.
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
Yukarı Dön
NETSYS Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Puanlar: 3
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NETSYS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mart 2011 Saat 14:11
Orjinalini yazan: serdarkok serdarkok Yazdı:

Local makineye dosyalari kopyalayarak netsisin dosyalari bu makineden çalistirmasini saglayamazsin.Lisans hatasi alirsin.Bunun için lokal makineyede kurulum gerekir.Local makineye kurulum yapildiktan sonra datayi uzaktaki pc den çalistirabilirisn...
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mart 2011 Saat 13:12
Bende anladim demek istedigini veri alisverisi için kendi dllleri olsun ana makinayi yormasin diyosun
ama bence böyle birseyde mümkün degil neden;
zaten client kurulumu ile gerekli dlller yine ayni kaynaga kopyalaniyor yani dller istemcide olsun database ana makinada olsun ben ordan çalisayim dedigin zaman yeni bir netsis kur ayni sey bi tek database olmayacaksa neden netsis clienti var
zaten netsis client i niye yapmis ozaman ?
Kisacasi @NETSYS arkadasin dedigi gibi lisans kullanici hatasi alabilirsin ve ayrica emin ol öyle birsey yapilabiliyor olsa yani istedigim makinada dlleri çalistirabilsem netsisi izmirden almazdik diye düsünüyorum ben bilmem yanlismi..
Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

Yukarı Dön
taner Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı taner Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2011 Saat 16:50
by barone haklisin bu isleme gerekli  testler yapilmadan emin olmadan  geçilmemeli datada sorunlar çikarabilir
zaten bu islemin hiza bir faydasi olmaz uzak masaüstü baglantisini yavaslatan dataya yazim ve datadan veri çekmek diger islemlerin bir yükü yok zaten sql 2008 varsa monitörden bakin görürsünüz

Yukarı Dön
GungorYilmaz Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı GungorYilmaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2011 Saat 13:38
Arkadasim senin deigin gibi çalisan bir çok müsterim var. 2 Adet server var 1. server da SQL ve Netsis kurulu 2. server da sadece Netsis kurulum 2. server a bagli clientlar çalisirken dll dosyalarini 2. server dan okuyor (VPN e göre daha hizli) ama data okurken yada yazaken 1. server SQL sunucusunu kullaniyor. Anladigim kadari ile böyle birsey istiyorsun.

Ben yaptim oldu. :)

3 firmam bu sekilde halen çalisiyor.

Güngör Yılmaz
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı GungorYilmaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2011 Saat 13:42
Orjinalini yazan: bybarone bybarone Yazdı:

Bende anladim demek istedigini veri alisverisi için kendi dllleri olsun ana makinayi yormasin diyosun
ama bence böyle birseyde mümkün degil neden;
zaten client kurulumu ile gerekli dlller yine ayni kaynaga kopyalaniyor yani dller istemcide olsun database ana makinada olsun ben ordan çalisayim dedigin zaman yeni bir netsis kur ayni sey bi tek database olmayacaksa neden netsis clienti var
zaten netsis client i niye yapmis ozaman ?
Kisacasi @NETSYS arkadasin dedigi gibi lisans kullanici hatasi alabilirsin ve ayrica emin ol öyle birsey yapilabiliyor olsa yani istedigim makinada dlleri çalistirabilsem netsisi izmirden almazdik diye düsünüyorum ben bilmem yanlismi..

Böyle birsey mümkün. Bu sekilde çalistirdigim müsterilerim var.
Yaptim oldu... :)

Güngör Yılmaz
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı GungorYilmaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2011 Saat 13:45
Orjinalini yazan: taner taner Yazdı:

by barone haklisin bu isleme gerekli  testler yapilmadan emin olmadan  geçilmemeli datada sorunlar çikarabilir
zaten bu islemin hiza bir faydasi olmaz uzak masaüstü baglantisini yavaslatan dataya yazim ve datadan veri çekmek diger islemlerin bir yükü yok zaten sql 2008 varsa monitörden bakin görürsünüz

Maalesef sislere katilmiyorum. Bu islemi yapan birisi olarak Lisans hatasi da almiyorum. Bir firmam da 3 server var 1. server da SQL ve Netsis kurulu. 2. ve 3. server larda sadece Netsis dosyalari var ve hiçbiride Lisans hatasi vermiyor.

Güngör Yılmaz
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,445 Saniyede Yüklendi.