ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.
Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz. Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur. Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz. |
çok zararli hata |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
alisahin
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 20 Temmuz 2007 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
Konu: çok zararli hata Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2007 Saat 10:57 |
merhaba arkadaslar,
netopenx'i ve netsis'i ilk defa kullaniyorum.
netopenx sürümü :NetOpenX4-0-8-1236
netsis sürürmü : fusion 6 Standart ver 4.0.8.482
netsis'in sitesinde belirtilen kriterlerin hepsini yaptim,
dll'i register ettim.
ve yazdigim programda dll'e erisebiliyorum.
www.netsis.com.tr/yazilim sitesinden VB.NET ile yazilmis maliyet muh.'un kaynak kodlarini indirdim ve çalistirmayi denedigimde
resimde görüldügü gibi "Çok zararli hata" mesajini aldim. FoxPro programlama dilinde denedigimde de ayni hatayi aldim. bu hatanin nedeni ne olabilir? yardimlariniz için simdiden tesekkür ederim.
|
|
NeTSiSFoReVeR
Kidemli Üye ANKARA Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2006 Konum: Aydın Durum: Aktif Değil Puanlar: 821 |
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2007 Saat 11:02 |
Merhaba, Simdi yazilim ekibine sordum bizim. Kodda derlerken o hata mesaji alinir diyorlar. O hatayi geçip digerlerini yazin isterseniz. Çok fazla bilgim yok bu konuda.
|
|
alisahin
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 20 Temmuz 2007 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2007 Saat 11:29 |
tekrar merhaba, bu hata mesajini geçemiyorum,
anladigim kadariyla hata sirket tanimlama kisminda. diger yapilan islemlerde sirket kullanilmis ve diger islemler sirket'e bagli olarak ilerliyor.
|
|
(sa)
Üye Kayıt Tarihi: 24 Mart 2007 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 9 |
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2007 Saat 16:49 |
peki sunu sormak istiyorum
belki alakasiz bir konu ama
netsis sorunsuz çalisiyormu?
sirkete netsisten giriste çokzararli hata veriyormu? Düzenleyen (sa) - 23 Temmuz 2007 Saat 16:50 |
|
(sa)
|
|
alisahin
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2007 Saat 17:00 |
Netsis sorunsuz çalisiyor. Netsiste hiçbir yerde hata mesaji almiyorum.
sadece açilista "Sirket/Sube parametre tanimlarini kontrol ediniz." seklinde bir uyari geliyor.
|
|
emiray
Üye Kayıt Tarihi: 11 Nisan 2007 Durum: Aktif Değil Puanlar: 39 |
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2007 Saat 17:59 |
netsis 4,0 dan itibaren netopenx 'i lisanli hale getirdi. netsis servis klasörü içindeki netmonitör exe yi çalistirdiginizda açilan ekranin anahtar kisminda MODULLER_31 in karsisindaki deger alaninda netopenx Runtime 0 mi 1 mi 0 ise lisans almaniz gerekiyor netopenx i kullanmaniz için 1 yaziyor ise sorun baska yerde.
|
|
alisahin
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2007 Saat 18:04 |
degeri 1. Yani lisansli.
|
|
emiray
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2007 Saat 18:08 |
SIRKETLER30 un içinde sirketler ile atachlanmis sirketler ayni mi farkli ise hata alabilirsin.
|
|
NeTSiSFoReVeR
Kidemli Üye ANKARA Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2006 Konum: Aydın Durum: Aktif Değil Puanlar: 821 |
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2007 Saat 21:24 |
Bide register etmeyi deneyin isterseniz netopenx i. Örnek yaziyorum baslat çalistira cmd yazin ekrana asagidaki cümleyi sizdeki yolu yazarak deneyin.
REGSVR32 C:\NETSIS\FUSIONST06\TEMELSET\NETOPENX40.DLL
|
|
alisahin
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2007 Saat 09:51 |
dll i register ederek denedgimde de ayni hatayi aliyorum.
anlamadim? SIRKETLER30 table adi mi?
|
|
emiray
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2007 Saat 15:34 |
sql de NETSIS database içinde SIRKETLER30 adinda bir tablo var bu tablo ayni zamanda
netsis se login olurken SIRKET seçiminde çikan sirketlerin tutuldugu tablodur. netopenx40.dll burayi kontrol ediyor. |
|
mcelikoz
Üye Kayıt Tarihi: 11 Temmuz 2007 Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2007 Saat 15:35 |
SIRKETLER30 NETSIS DATABASE ININ IÇINDE BIR TABLE ORDA NETSISTE AÇILAN SIRKETLERIN KODLARI TUTULUYOR. |
|
emiray
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2007 Saat 15:49 |
Hatirlatma; bazen netsisin düzgün diye yayimladigi dll'ler, çalisan bir sürümle uyum saglayamayabiliyor. Bunu çözmenin bir yolu da önceki bir sürümlü dll'le tekrar denemektir.
rejistir ettigin netopenx40.dll i kaldir. pc yi kapat ve tekrar aç tekrar rejistr et yemezse kaldir ve önceki sürümlü dll i registr et ve öyle dene. |
|
alisahin
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2007 Saat 16:16 |
sirketler table'inin içerisinde 2 tane sirket var ve ikisinin de database'i var.
Emir bey, en son yayinlanan dll i ve bir önceki dll i indirdim, ve söylediginiz gibi register ettim fakat gene ayni yerde ayni hatayi aldim.
Netsis ile baglantiya geçtik, beraber bakacagiz. yardimlariniz için tesekkür ederim.
|
|
emiray
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2007 Saat 16:22 |
okey, netopenx@netsis.com.tr adresine de ekran görüntüleriyle beraber mail atarsan sorunun daha hizli çözümlenir. kolay gelsin.
|
|
netsisantalya
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 22 Kasım 2006 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2007 Saat 18:21 |
Sorunun çözülmedi ise netopenx ile baglanmak istedigin sirkette yardimci programlar / sirket sube parametre tanimlar / parametreler kismina gel f5 ile kayit yap daha sonra tekrar dene. Düzenleyen netsisantalya - 06 Ağustos 2007 Saat 18:22 |
|
Netsis Antalya
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |