ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > SQL > SQL Veri Tabanı İşlemleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - -1  NE ANLAM IFADE EDER
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

-1 NE ANLAM IFADE EDER

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
bybarone Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 924
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: -1 NE ANLAM IFADE EDER
    Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2010 Saat 13:29
SELECT SUM(STHAR_GCMIK-1) FROM TBLSTHAR WHERE STOK_KODU='0000001'

BU CÜMLEYI YAZDIGIMDA 1 NOLU STOGUN 37 ADET HAREKETI VAR -1 YAZDIGIM YERDE TOPLAM GCMIK DEN HAREKET SAYISINI ÇIKARIYOR

SELECT SUM(STHAR_GCMIK-2) FROM TBLSTHAR WHERE STOK_KODU='0000001'

BURDADA HAREKET SAYISININ 2 KATINI YANI 74 ÇIKARIYOR

BEN BURDA TOPLAM GCMIKDEN 1 ÇIKARICAK SANMISTIM ORADAKI -1 NEYI IFADE EDIYOR ANLAYAMADIM NEREDEN GITTIDE HAREKET SAYISINI ANLADI ?
Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

barancan.genc@hotmail.com
Yukarı Dön
twins Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı twins Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2010 Saat 14:48

Her satirdaki giris çikis miktarindan verdigin - degerini çikarip toplama islemini yapar. Yazilan cümle ile netsisten bir sonuç alamazsin case when ler ile çalisman lazim.

Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2010 Saat 15:44
Hmm tesekkürler ama anlayamadim - degerini çikarip öyle topluyor tamam ama - degeri neye esit ? buraya göre -1=hareket_sayisi fakat ben öyle bisey esitlemedim kendiliginden öyle ? netsisde -1 tüm subeler tüm depolar vb. acaba bende netsis database inde islem yabiyorum diye -1 genelleme olarakmi aliyor  ?  yani -1 kendi olarak tüm hareketlermi acaba ?
Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 3513
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2010 Saat 16:57
-1 i parantez içinde verdiginiz için
her hareketi toplamadan önce hareketteki miktardan 1 çikartarak topluyor buda su demek oluyor 20 satir var ise; toplam miktar -20
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2010 Saat 17:41
Simdi anladim iste tesekkürler 
Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

Yukarı Dön
taner Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Puanlar: 4
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı taner Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2010 Saat 13:08

sql kisminda  parentez  önemli

netsis ayna gibidir kim uyarlıyorsa o kadar cevap verir
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2010 Saat 13:54
Evet evet kesinlikle çok önemli koskoca sorgu bir parantez eksik diye çalismiyor bide o parantezi ara isin gücün yoksa :)
Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2010 Saat 17:09
SQL Assistant yükleyin çok faydasini görürsünüz.
Yukarı Dön
taner Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Puanlar: 4
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı taner Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2010 Saat 17:19
üstad ben onu bir türlü bulamadim nereden bulabilirim
netsis ayna gibidir kim uyarlıyorsa o kadar cevap verir
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2010 Saat 17:36
Trial yalniz gerisine karismam :)

Düzenleyen Conari - 07 Ekim 2010 Saat 17:36
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2010 Saat 14:20
sn.conari

Violation of PRIMARY KEY constraint 'TBLSTSABIT_PKEY'. Cannot insert duplicate key in object 'dbo.TBLSTSABIT'.

stok listesini insert etmeye calisirken oldu anlamadim sorun üstüne sorun oluyor
söyle izah edeyim
Kitap listem var içeri alicam tamam stok kodu ve adi mevcut tamam ama yazar isimlerine gelince onu grup koduna atamiyorum cünkü bazi yazarlarin adi 8 karakterden uzun grup kodunun varchar limitide 8 onu alip satici koduna yerlestirip import ediyorum ozaman convert hatasi veriyor cünkü satici kodu sayisal bir alan tamam onuda geçelim ben bunu kullanici tanimli sahalara atmak istiyorum ama kullanici tanimli sahalarda tblstsabitde deil tblstsabitekde  ben bunu nasil hallederim anlayabilecegim dilden anlatirsaniz çok sevinirim bekliyorum sn.conari tesekkürler

Yani ilk olarak yazar adlarini listeye geçirmeyip import etmeyi denedim ilk bastaki hatayi aldim nedendir ? primary key diyor orasi bitek stok kodu orasida dolu bos olanlari sildim zaten ?
Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2010 Saat 14:29
var olan bir kodu eklemeye çalisiyorsunuz. PK hatasi ondan alirsiniz.
Satici kodu sayisal degildir.
Yazarlari Kodlandir
Mesela Ömer Seyfettin ÖMERSEYF olarak grup kodu yapp grup açiklamasina uzun yazarsin.
yapiyi iyi olusturamasazsan ileride sikinti çekersin.

STSABIT de olup STSABITEK te olmayanlar için bu kodu çalistirabilirsin.

INSERT INTO
TBLSTSABITEK(STOK_KODU,KAYITTARIHI,KAYITYAPANKUL)
SELECT STOK_KODU,GETDATE(),'NETSIS'  FROM TBLSTSABIT
WHERE NOT STOK_KODU IN(SELECT STOK_KODU FROM TBLSTSABITEK)

Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2010 Saat 14:43
Var olan kod ne olabilirki daha sifir bir sirket
bide yazarlarin hepsini nasil kodlandirabilirim 50 000 kalem ürün var oldugu gibi kalsin istiyorum
bide cümleniz için söyle diyim daha denemedim ama benim ne istedigimi anlamniz açisinda diyorum

kisacasi yazarlarin adini ben kullanici tanimli sahalardan ilkine yani kulls1e yerlestiricem ama nasil ?

söyle farzedin import ettim sonra insert ettigimi varsayin ki edemedim pk hatasi yüzünden sonra bunlari stsabiteke atmadan önce veya sonrami kullanici tanimli sahalara aticam nasil olucak onu demek istiyorum yardimlariniz için gerçekten tesekkürler
Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

Yukarı Dön
rifatgunduz Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 44
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı rifatgunduz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2010 Saat 15:23
Selam Barancan,
Isterseniz excelde olan verinizi mail olarak gönderin. Yeni bir sütün açip hücreye TBLSTSABIT ve TBLSTSABITEK için gerekli olan insert cümlelerini yazayim.
Gördügüm kadariyla bu konuda baya bir sikinti yasiyorsunuz.
Excelin tümünü de göndermeniz gerekmez. 10-15 satir yollamanizda yeterlidir. Malum stok listenizi paylasmak istemeyebilirsiniz de.

Iyi Çalismalar...
Rifat Gündüz

www.netsis.com.tr
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2010 Saat 15:37
Tamam yolluyorum
Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,426 Saniyede Yüklendi.