ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Temel Paketler > ERP Müşteri Senetleri Modülü
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - senet tahsilinin iptali hk
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

senet tahsilinin iptali hk

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
muha_sebeci02 Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı muha_sebeci02 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: senet tahsilinin iptali hk
    Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2010 Saat 09:19
merhaba
müsteri senetleri - taksitli satis- senet tahsili  bölümünden tahsilat girdik fakat yanlis girdik ama iptal edemiyoruz
ipta islemi nasil yapiliyor acaba ?
 yardimci olursaniz sevinirim
iyi çalismalar

..
Yukarı Dön
bybarone Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 924
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2010 Saat 10:32
Simdi kisaca anlatmaya çalisayim seneti girdikden sonra büyük ihtimal çift tik f7 denediniz olmadi ama devir senet girisi bölümünden girdinigiz senetin durumunu beklemede olarak ayarlarsaniz kaydettikden sonra portföyden senet iadesi bölümünden senedi seçip bordro tamamlama yaptiginizda kayit silinecektir

Not:Sistem senedi iade eder cari hesaba borc bize alacak yazabilir orasini tam bilmiyorum ama çözüm dogrudur yapabilirsiniz :))
Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

barancan.genc@hotmail.com
Yukarı Dön
taner Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Puanlar: 4
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı taner Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2010 Saat 18:18
sayin bybarone yanlis yönlendiriyorsunuz öyle olmaz

tahsilati tekrar yapiyor gibi girin size bir uyari gelecektir tahsilat kaydi yapilmis ters kayit yapilacaktir  diye  tamam deyip devam edeceksiniz yaptiginiz tahsilatla ilgili kayitlari ters kayitla iptal etmis olacak dogrusu bu

bybarone önerisi ise yarim eksik ve netsis mantigina aykiri ve bazi modüllerde iz kayitlar kalir
netsis ayna gibidir kim uyarlıyorsa o kadar cevap verir
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2010 Saat 18:20
Hmm mantikli evet ögrenicem diye kafayi yedim heralde :) 

Özür diliyorum sn.muha_sebeci02 ve sn.taner
Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

Yukarı Dön
muha_sebeci02 Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı muha_sebeci02 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2010 Saat 11:41
Orjinalini yazan: taner taner Yazdı:

tahsilati tekrar yapiyor gibi girin size bir uyari gelecektir tahsilat kaydi yapilmis ters kayit yapilacaktir  diye  tamam deyip devam edeceksiniz yaptiginiz tahsilatla ilgili kayitlari ters kayitla iptal etmis olacak dogrusu bu

bybarone önerisi ise yarim eksik ve netsis mantigina aykiri ve bazi modüllerde iz kayitlar kalir
cevap için tesekkürler
fakat böyle bir uyari almiyorum 
uyari su :
geriye dönük islem yapilamaz diyor

..
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2010 Saat 11:46
Açikcasi bende denedim ama olmadi ya biz yanlis yaptik yada benim dedigim gibi yapilacak sn.taner cevabinizi bekliyoruz bizi aydinlatirsaniz seviniriz :)
Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

Yukarı Dön
emiray Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 39
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı emiray Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2010 Saat 14:53
yanlis tahsil edilen çek ve senetlerin iptali yoktur. ancak sql den ilgili tablolardan silinir ve devir çek- senet den durumu beklemede yapilirsa tekrar islem yapilabilir.
netsis bir tutkudur.Yaşamak Lazım
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2010 Saat 15:45
Eminmisiniz sn. emiray ? illa sql de islem yapicam öylemi ?
Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 3513
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2010 Saat 16:58
Senet tahsilde ters islem yok.. Iptal de yapilamaz..
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
Yukarı Dön
emiray Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı emiray Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2010 Saat 13:05
söyle bir örnek vereyim netsis deki mantikda ayni.
elinde bir tane çek var üzerinde ki tarih 15/10/2010 olsun, çeki gisideki memura veriyorsun, memur çek e ait hesabi kontrol ediyor. Hesap müsait eline kalemi alip çapraz bir çizgi çekip ödendi diyor ve ekrandan ödendi islemi yapiyor. tam parayi size verecek ki aaaaaaa bunun vadesine daha var. özür dilerim diyor ve ekranda ki islemi iptal etmeyip ters islem yapiyor.(sistem tabiki). kissadan hisse netsis de ayni mantikla çalisiyor. bankacilikdaki uygulama ile netsis benzeri bir hareket yapiyor. bizler de ugrasiyoruz sonra bunu uygulama yaptigimiz müsterilere anlatmak için...
Yukarı Dön
NETSYS Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Puanlar: 3
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NETSYS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2010 Saat 22:50
Arkadaslar yapmayin, ters islem nasil olmaz.Hadi iptali geçtik,yanlis tahsil edilmis çekin ters kaydi nasil olmaz.Böyle program olur mu?Tahsil islemini yaptiginiz ayni yerden(yani dekonttan) islemi  tekrar yaparsaniz ters islem yapilmis olur.
Soruyu soran taksitli senetten bahsetmis.Taksitli senet tahsilatinin düzeltilmesinde istisnai (Netsisvari) bir durum sözkonusudur.Bu durumda tahsilat kaydi kasaya atilir ve ters islem de kasadan yapilmak zorundadir.
Bana kalsa ters islemin yaninda kullaniciya iptal seçenegi de sunulmalidir ayri mesele.Netsis bu çek ve senet modülü bastan yazsa ancak olur.
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2010 Saat 08:40
NETSYS
Tahsil edilen çek nereden düzeltiliyor bizede gösterirmisin belki yanlis hatirliyoruzdur.
Yukarı Dön
NETSYS Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NETSYS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2010 Saat 08:45
Orjinalini yazan: Conari Conari Yazdı:

NETSYS
Tahsil edilen çek nereden düzeltiliyor bizede gösterirmisin belki yanlis hatirliyoruzdur.
taner den alintidir...

aynen tanerin dedigi gibi.netsiste çek senette hep bu ters kayit olayi vardir
Yukarı Dön
taner Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Puanlar: 4
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı taner Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2010 Saat 10:20
arkadaslar panige gerek yok  senet çok kullanilmadigindan atlaniyor olabilir
ama çek de de senette de düzeltme ters kayitladir silme ve iptal yoktur
yanlis yapilan bir senet çek tahsil  kaydinin düzeltmesi ayni tarihe islemi bir kez daha aynisini yaparsaniz ters kayit atar zaten uyarir

Senet Tahsil Dekontu Iptal Islemi

screen13

netsis ayna gibidir kim uyarlıyorsa o kadar cevap verir
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2010 Saat 13:22

Ben senet taksitli satistan bahsediyordum.

Simdi dekonttan senet tahsilden deneyim dedim. Ilgili senedin numarasini verdim. Kayit bulunamadi mesaji verdi. Sonuçta senet taksitli satista senetler portföyde duruyor. bankaya çikilmadigi içinde orasi bulamiyor diye düsünüyorum.

Düzenleyen Conari - 06 Ekim 2010 Saat 13:23
Yukarı Dön
emiray Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı emiray Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2010 Saat 17:35
arkadaslar kasadan tahsil edilen senet yine kasadan iptal edildiginde ters kayit yapilacaktir falan diyor ancak siz devam edin kasadan tahsil harekedi siliniyor ve ters kayit yapmiyor. fakat senet devir giris den durumu ödenmisi beklemede yapmaniz gerekir.
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2010 Saat 17:56
Konu bambaska yerlere kaydi ve ben kaçirdim arkadaslar sizlere muhasebeci ile ayni soruyu sorucam ?

müsteri senetleri - taksitli satis- senet tahsili

bölümünden girilen senet nasil iptal edilir yada ters kayit yapilir anlatirsaniz kisaca kasaya veya baska bölümlere kaymadan bizde anlamis oluruz ve bir bilgi edinmis olurum Tesekkürler :)
Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

Yukarı Dön
NETSYS Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NETSYS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2010 Saat 11:23
Orjinalini yazan: bybarone bybarone Yazdı:

Konu bambaska yerlere kaydi ve ben kaçirdim arkadaslar sizlere muhasebeci ile ayni soruyu sorucam ?

müsteri senetleri - taksitli satis- senet tahsili

bölümünden girilen senet nasil iptal edilir yada ters kayit yapilir anlatirsaniz kisaca kasaya veya baska bölümlere kaymadan bizde anlamis oluruz ve bir bilgi edinmis olurum Tesekkürler :)
1.YOL:(Dogru olan)
Kasadan senet bölümünden tahsil edilen senedi seçip tersk kayit yapmak.Program yönlendiriyor

2.YOL:(Denemeye deger)
emiraydan alintidr...

arkadaslar kasadan tahsil edilen senet yine kasadan iptal edildiginde ters kayit yapilacaktir falan diyor ancak siz devam edin kasadan tahsil harekedi siliniyor ve ters kayit yapmiyor. fakat senet devir giris den durumu ödenmisi beklemede yapmaniz gerekir.

Düzenleyen NETSYS - 07 Ekim 2010 Saat 11:58
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2010 Saat 13:50
Tamam ama 1. yolu denedim simdi senet tahsilden girilen çeke ayni islemi yapmaya calistim fakat ters kayit atilacak falan demedi ancak elimle tutarin basina - koyunca ters islem yabiyor fakat onuda düzeltmiyor
2. yol ise dedigim gibi kasadan girilen tashilatlarda demis benim burda kasayla isim yok

Tesekküler yardim için
Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

Yukarı Dön
NETSYS Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NETSYS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2010 Saat 15:52
Orjinalini yazan: bybarone bybarone Yazdı:

Tamam ama 1. yolu denedim simdi senet tahsilden girilen çeke ayni islemi yapmaya calistim fakat ters kayit atilacak falan demedi ancak elimle tutarin basina - koyunca ters islem yabiyor fakat onuda düzeltmiyor
2. yol ise dedigim gibi kasadan girilen tashilatlarda demis benim burda kasayla isim yok

Tesekküler yardim için
BENIM KASAYLA ISIM YOK DIYORSUN AMA KASA OLMADAN KISMI SENET TAHSILINI NASIL YAPIYORSUN?TAHSIL ETTIGIN PARA NERDE?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,469 Saniyede Yüklendi.