ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.
Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz. Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur. Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz. |
entegre de MUHMAS duplicate key hatasi |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
hkaya
Üye Kayıt Tarihi: 15 Nisan 2009 Konum: Izmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2010 Saat 11:38 |
Arkadaslar merhaba,
entegrasyonda bu hatayi asamadim. Tablolarda sorun tespit edemedim. Yardimci olurmusunuz.
Master fi kaydnda hata var.
DBQuery : quMuhmasSQL : INSERT INTO MUHMAS (AY_KODU,MAS_FISNO,MASACIK1,MASACIK2,RES_YEVM_NO,FISTIP,YEDEK2,UPDATE_KODU,VERSIYON,SUBE_KODU,YEDEK8,KAYITYAPANKUL,KAYITTARIHI) VALUES (2,'000010000000105','KULL:7',Null,0,'M',Null,Null,'4.0@6',1,2393,'HATICE','07/03/2010')Violation of PRIMARY KEY constraint 'TBLMUHMAS_PKEY'. Cannot insert duplicate key in object 'dbo.TBLMUHMAS'.(NetsisMS-23000,2627)The statement has been terminated.(NetsisMS-01000,3621) |
|
hkaya
|
|
ilhan
Üye Kayıt Tarihi: 01 Eylül 2009 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 10 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Verdigi hata Muhmasda primary key olan ay_kodu ya da Mas_fisno degerinin tekrar etmesi... Muhtemelen fis numarasi tekrar ediyor.. Bunu bir kontrol ederseniz çözülebilir...
|
|
hkaya
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
ayni fis numarasindan farkli ay kodunda kayit var. Farkli ay kodunda ayni fisno kaydi yapiyor normalde. :(
|
|
hkaya
|
|
Conari
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2007 Konum: YSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 3513 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
2. ayda
'000010000000105'
var olabilir mi?
|
|
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
|
|
hkaya
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Yok. yalnizca 3. ay kodunda var |
|
hkaya
|
|
mbaykan
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 06 Nisan 2007 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 1181 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
select * from tblmuhmas where ay_kodu=2 and mas_fisno='000010000000105' ile SQL'den 1 satir görebilyor olmaniz lazim
Muhasebe, Yevmiye Fis girisinde 2. ay da 10000000105 no'lu fis yoksa DELETE FROM TBLMUHMAS WHERE AY_KODU=2 AND MAS_FISNO='000010000000105' komutu ile probleme neden olan kaydi sildikten sonra fisfinizi kaydedebilirsiniz |
|
Mehmet Baykan
|
|
hkaya
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Ne yazikki bu kontrolleri yaptim zaten. Ama tekrar belki gözden kaçabilir mantigi ile kontrol ettim. :( baska bir sey ama
tesekkürler
|
|
hkaya
|
|
taner
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 05 Temmuz 2007 Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
var olan bir kaydi tekrar yazmaya çalisiyor
bence muasebede tarih bazinda yeniden numaralama yap ardindan bir yevmiye kontrol çalistir sonra entegre et büyük olasilikla düzelecek
|
|
netsis ayna gibidir kim uyarlıyorsa o kadar cevap verir
|
|
aslan
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18 Aralık 2008 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
trigger olabilir ve triggerla fisi baska sirkete insert etmeye çalisiyor bence ve o sirkettede 000010000000105 nolu fis oldugu için kayit yapamiyorda olabilir. triggerlari kontrol ettiniz mi?
|
|
en büyük aşkım NETSIS
|
|
hkaya
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Tarih bazinda siralama çözüm getirdi.
|
|
hkaya
|
|
taner
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 05 Temmuz 2007 Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
bu islemi her ay yapmanizi öneriyorum
|
|
netsis ayna gibidir kim uyarlıyorsa o kadar cevap verir
|
|
GungorYilmaz
Üye Kayıt Tarihi: 16 Temmuz 2007 Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı GungorYilmaz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Subeli yapiya sahip oldugunuzdan bunu yapar. 2. ayda '000010000000105' nolu fisi kaydetmeye çalisiyor. Ama ilgili subenin 2. ayindaki son fis '000010000000104' degildir. Ondan yapar. TBLMUHMAS'a '000010000000104' nolu fis Insert et düzeldigini göreceksin.
Kolay gelsin... |
|
Güngör Yılmaz |
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |