ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Genel > ERP ve Excel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - excelden cari hareket olusturma
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

excelden cari hareket olusturma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
kıl_ark Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: -1
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıl_ark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: excelden cari hareket olusturma
    Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2010 Saat 18:46
merhaba excelden netsise L-muhtelif tipli cari hareket kaydi olusturmak istiyorum nasil yapariz.

asagida excel görüntüsü mevcut
bir nevi cari borç alacak dökümü (proje kirilimli)

PLASIYER AÇIK CARI KOD CARI ISIM PROJE KOD borç b alacak b TRANSFER PROJE KOD
ABC 123 AAA LTD. 10X 110 0  
ABC 123 AAA LTD. 10Y 0 10  
BFC 124 BBB LTD 10X 0 500  
BFC 124 BBB LTD 10Y 25 0  

burada yapacagimiz örn: aaa ltdnin 10y proje kodundan 10 tl alacagi var 10x den 110 tl borcu var. 10 tl alacagini borcundan düsmek istiyoruz. 10y projesinin transfer proje kodu kismina 10x yazdiktan sonra olustur tusu ile 10x projesine  10 tl alacak 10y  projesine 10 tl borç yazmasini istiyoruz
acilen yardimlarinizi bekliyoruz
ilginize simdiden tesekkür ederiz.
Yukarı Dön
kıl_ark Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıl_ark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2010 Saat 18:54

cari kareket kaydi olustururken

cari kod: transfer proje kodun yazili oldugu satirdaki carileri seçecek
tarih: günün tarihi olacak
tipi : açik ve L-muhtelif olacak
fis no : bos
açiklama : proje virman
vade tarihi : günün tarihi
borç,alacak / tutar / proje kodu gibi bilgiler tablo satirlarindan alinacak

Yukarı Dön
kıl_ark Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıl_ark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2010 Saat 19:29
conari arkadasimizin daha yapmis oldugu proje_update isimli çalismaya benzeyecek
Yukarı Dön
kıl_ark Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıl_ark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2010 Saat 17:19
arkadaslar çok sey istedigimin farkindayim rapor olusturmada problemim azaldi sql bilgim biraz daha artsin veri ekleme degistirme gibi konularda kendim birseyler yapmaya baslarim. inanin fazla rahatsiz etmem Big%20smile sadece bilgim arttikça yapmak istediklerimin büyüklügü biraz artar.
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 3513
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2010 Saat 17:43
TRANSFER PROJE KOD yapisi nasil bilemiyorum yoksa yardimci olmaya çalisirdim.
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
Yukarı Dön
kıl_ark Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıl_ark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2010 Saat 19:07
transfer proje kod  : benim kullandigim bir deyim
bakiye tutarin aktarilacagi bir baska proje kodu
sayin conari mail adresinizi verirseniz size örnek dosya göndermek isterim. özelden yazdim fakat özeliniz dolu oldugu için gitmedi
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2010 Saat 09:47

atabilirsiniz.

özel hesap kapatma mi kullaniyorsunuz? bakiyeyi proje koduna aktarma nasil oluyor?
Yukarı Dön
kıl_ark Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıl_ark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2010 Saat 10:25
özel hesap kapatma kullanmiyoruz
ben biraz yanlis ifade kullaniyorum daha dogrusu kendime göre ifadeler kullaniyorum kendimi anlatma zorluk çekiyorum
konuyu bastan anlatayim
1-cari hesap borç alacak bakiyesini proje kirilimli aldiginizi düsünün sutunlarda
cari kod cari açiklama proje kodu proje açiklama borç alacak borç bakiye alacak bakiye bulunur yani cari hesap hareketleri hangi proje kodunda kaydedildi ise o proje koduna göre gruplandirarak verir.
2- zaman zaman proje kodu bazinda 10tl 20 tl 50 tl 100 tl gibi bakiyeler olusmaktadir.
3- bu bakiyeler listemizin kabarmasina sebep olmakta
4- biz bu ufak bakiyeleri bir baska proje kodunun bakiyesine birlestirmek istiyoruz.
5- bunun iki yolu var
a) dekontdan virman islemi yaparak
b) cari hareket kayitlarindan k veya l tiplerini seçerek bir satir borç bir satir alacak yazmak
6- 500 ün üzerinde cari kart ve 25 in üzerinde proje karti bulundugu için bu virman veya cari hareket kaydini yapmak zorlasiyor
çözüm :
1- borç alacak bakiyesi proje kirilimli olarak excele rapor çekilir
örnek:
PLASIYER AÇIK CARI KOD CARI ISIM PROJE KOD borç b alacak b
ABC 123 AAA LTD. 10Y 0 10  

Yukarı Dön
kıl_ark Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıl_ark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2010 Saat 10:33

2-yukaridaki örnekte 10y proje kodunda 10 tl alacak bakiye görünmekte bu bakiyeyi 10x proje koduna yazmak istiyoruz (1.ci islem 10 tl borç  10y proje kodu 2.ci islem 10tl alacak 10x proje kodu)

örn:
PLASIYER AÇIK CARI KOD CARI ISIM PROJE KOD borç b alacak b TRANSFER PROJE KOD
ABC 123 AAA LTD. 10Y 0 10  10x
excelde bir olustur tusu ekleyip transfer proje koduna 10x yazdigimiz satiri baz alarak 10tl borç 10 tl alacak yazmasini istiyoruz
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2010 Saat 11:07
bunlari ayni cari içerisinde yapacaksiniz degilmi?
Yukarı Dön
mbaykan Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 1181
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mbaykan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2010 Saat 11:10
Muhasebe Entegrasyonu var mi?
Mehmet Baykan
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2010 Saat 11:38
Orjinalini yazan: mbaykan mbaykan Yazdı:

Muhasebe Entegrasyonu var mi?

buda güzel bir soru.Smile
Yukarı Dön
kıl_ark Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıl_ark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2010 Saat 16:30
tek cariye iki hareket
muhasebe entegrasyonu gerekmiyor

Yukarı Dön
kıl_ark Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıl_ark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2010 Saat 16:51

zaten cari hareket kayitlarindan islem yaptiginizda entegre yapmiyor

Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2010 Saat 17:38
Ondan soruldu zaten,
Entegrasyon var ise muhasebe cari rakamlariniz tutmaz.kontroller saglikli yapilamaz.
entegre edilir ise Mizanda gereksiz sismeler olusur. v.s.
Yukarı Dön
kıl_ark Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıl_ark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2010 Saat 19:25
?
Yukarı Dön
kıl_ark Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıl_ark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2010 Saat 11:30
Cry
Yukarı Dön
kıl_ark Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıl_ark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2010 Saat 08:32
Orjinalini yazan: kil_ark kil_ark Yazdı:

zaten cari hareket kayitlarindan islem yaptiginizda entegre yapmiyor

bunu yazinca arkadaslari küstürdüm zanediyorum. bunu ukelalik olsun diye yazmadimki. tercih nedenimi ifade etmek amaçli yazmistim. kirdiysam özür dilerim
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2010 Saat 12:17
http://rapidshare.com/files/406878604/Cari_Proje_BA.rar
Yukarı Dön
kıl_ark Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıl_ark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2010 Saat 14:42
inceledim harika olmus ellerinize saglik
yalniz bir kaç  istegimiz var
1- borç alacak listele dediginizde çok uzun sürüyor. bunu engellemek için cari hesap kartinin plasiyer kodunu da ekleyip plasiyer koduna göre kisit yapabilirmiyiz?
2- virman kaydinda islem tipi M atiyor bunu L yapabilirmiyiz
3- sube sistemiyle çalisiyoruz (sube kodu:105) yapabilirmiyiz
4- vb sifresini alabilirmiyiz (sirf kendimi birazdaha gelistirmek birseyler ögrenebilmek adina bunu ricaediyorum)
ilginize simdiden tesekkür ederim
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,523 Saniyede Yüklendi.