ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.
Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz. Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur. Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz. |
Diger firmaya çek transferi mümkünmü ? |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
unalh
Üye Kayıt Tarihi: 08 Ekim 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2010 Saat 08:47 |
Merhabalar,
Fusion@6 standar kullaniyoruz.
Çalistigimiz dört firma mevcut diyelimki çek girislerini
A-firmasina yapiyoruz ödemeleri ise
B-firmasindan yapiyoruz ben herseferinde çekleri A-firmasindan B-firmasina çikiyorum B-firmasindan tekrar A-firmasina giris yapiyorum bunun için excel'de küçük bir program yapilamazmi bana nasil yardimci olabilirsiniz?
Yapilmis baska çalismalarda olabilir.
Düzenleyen unalh - 17 Mart 2010 Saat 08:49 |
|
unalh
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|
|
AyGuMuS
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2007 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: -5 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
çek girislerini A-firmasina yapiyoruz ödemeleri ise B-firmasindan derken kendi Netsis Firmalarin yani farkli sirketlerinden mi demek istedin... Öyleyse en mantiklisi Trigger yazabilirsin... Yoksa ayni firma içinde farkli Cari hareketleri mi yapman gerekiyor. Eger öyleyse de Dekontdan Cari - Cari çalistirabilirsin...
|
|
SA
|
|
unalh
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Netsis içersinde farkli sirketlerden bahsediyorum.
Elinde örnek olan arkadas varmi veya yardimci olabilecek
Düzenleyen unalh - 18 Mart 2010 Saat 09:23 |
|
unalh
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Bu islem için acaba daha önce Trigger hazirlayan oldumu
Eger elinizde mevcut ise paylasabilirmisiniz ?
|
|
taner
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 05 Temmuz 2007 Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
"ben herseferinde çekleri A-firmasindan B-firmasina çikiyorum B-firmasindan tekrar A-firmasina giris yapiyorum"" DEMISSINIZ
ANLAYAMADIM a firmasinda giris zaten var ya neden tekrar A firmasina giris yapiyorsunuz ??
|
|
netsis ayna gibidir kim uyarlıyorsa o kadar cevap verir
|
|
unalh
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Taner bey merhaba,
Sanirim ben tam anlatamadim ama olay söyle;
Netsiste iki ayri firma düsünün
(Magaza 2010)
(Üretim 2010)
1.Firma Magaza olsun (Magaza 2010) satislarinizi sürekli buradan yapiyorsunuz dogal olarak ödemeleride buradan aliyorsunuz alinan ödemelerin bir kisminin çek oldugunu düsünün bu çekler (Magaza 2010) veri tabaninda birikmis oluyor.
2.Firma Üretim olsun (Üretim 2010) bu firmada magazada satilmak üzere çesitli ürünler üretmekte firmalardan hammadde temin etmekte (Üretim 2010) firmasi satis yapmadigi için elinde çek olmuyor fakat hammadde aldigi firmalara ödeme yapmasi gerekiyor bu çekleride (Magaza 2010) firmasindan aliyor ve bu islem çok fazla sayida yapiliyor.
(Magaza 2010) firmasinda Üretim diye bir cari kayitli çekler buraya çikis yapiliyor.
(Üretim 2010) firmasinda Magaza diye bir cari kayitli çekler buraya giris yapiliyor. Burada benim yapmak istedigim (Magaza 2010) firmasinda Üretim'e Çekleri çikmak.
(Üretim 2010) firmasinda Magaza firmasina çekleri girmek bunu en hizli sekilde nasil yaparim. Bunun için bir Trigger nasil yazabiliriz.
Ilginize tesekkürler. Düzenleyen unalh - 24 Mart 2010 Saat 09:28 |
|
NeTSiSFoReVeR
Kidemli Üye ANKARA Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2006 Konum: Aydın Durum: Aktif Değil Puanlar: 821 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı NeTSiSFoReVeR
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Olaya sadece çek kopyalama olarak bakmayin. Bu çekin cirolanmasi var bankaya tahsile gönderilmesi var geri iade edilmesi var kasadan nakit tahsil edilmesi var. Yani sadece çek tablosunu ilgilendiren bir durum söz konusu degil. Size Online NetCopy kullanmanizi tavsiye edebilirim. Düzenleyen NeTSiSFoReVeR - 24 Mart 2010 Saat 14:27 |
|
unalh
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Kapsamli isler için sizin önerdiginiz program gerçekten çok güzel fakat
Benim yapmak istedigim Çek kayit islemi ile küçük çapli ara program yapmak diger modülleri su asamada çok gerekli degil bunu excel üzerinden nasil yapariz bununla ilgili olarak bir fikri olan veya elinde örnek olan arkadas varmidir.
Sizin yaptiginiz raportör programindaki gibi birsey yapilamazmi ?
Düzenleyen unalh - 25 Mart 2010 Saat 08:23 |
|
NeTSiSFoReVeR
Kidemli Üye ANKARA Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2006 Konum: Aydın Durum: Aktif Değil Puanlar: 821 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı NeTSiSFoReVeR
|
Böyle bir sey daha önce netcopy'nin online olmayan versiyonunda vardi fakat çekin ilk giristen sonraki islemlerinin transferinde sorun oluyordu. Sadece ilk hali ile aktaralim derseniz sql komutu ile aktarilabilir. Ama detayli isterseniz bunu yapmak biraz zor ugrastirir.
|
|
depoline
Üye Kayıt Tarihi: 09 Nisan 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
biz bir fusion müsterimize bununla ilgili bir program yazmistik kasa ile ilgili kayitlarida bu yaptigimiz ara yüzden isliyorlardi isterseniz yardimci olabiliriz.
|
|
NeTSiSFoReVeR
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı NeTSiSFoReVeR
|
Simdi excel de yapilabilirligine baktim yapilabilir sadece çek transferi. Ilerleyen zamanlarda foruma ekleyecegim.
|
|
unalh
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Ilginize çok tesekkür ederim programi sabirsizlikla bekliyorum.
Hayirli isler.
|
|
Conari
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2007 Konum: YSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 3513 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
aktarimdan sonra cari ve entegrasyon ayagi olacak ise excel biraz kasabilir.
|
|
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
|
|
NeTSiSFoReVeR
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı NeTSiSFoReVeR
|
:) dogru sölüyorsun conari ben onu bastan söyledim ama sadece çek transferi için TBLMCEK TBLMSEN TBLBCEK TBLBSEN tablosunu aktaracagim. Olursa TBLCAHAR ve TBLMUHAGEC i de aktarabiliriz belki ama çekin ilk giristen sonraki hareketleri aktarilmaz.
|
|
Conari
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2007 Konum: YSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 3513 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
yok onlarda aktarilir da (TBLCEKSENLOG)
Banka ayaginida unutmamak lazim.
aktarirken alinan cari kodu diger firmada var mi v..s kontrollerini de yaptirmalisiniz.
|
|
|
|
unalh
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Belki konuyla alakali degil ama netsis veri tabanindaki tüm tablolarin açiklamali bir listesi varmidir
TBLMCEK----Açiklamasi
TBLMSEN----Açiklamasi
TBLBCEK----Açiklamasi
TBLBSEN----Açiklamasi
TBLCAHAR----Açiklamasi
Gibi bir liste varmi ?
|
|
NeTSiSFoReVeR
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı NeTSiSFoReVeR
|
o kadar uzun boylu degil. TBLCEKSENLOG a giremem. Zamanim yok zaten. Sadece SC_NO suna bakarak varsa aktarma yoksa aktar diyecegim. |
|
Conari
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
:)
kolay gelsin.
|
|
|
|
AyGuMuS
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2007 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: -5 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Ne ugrasiyorsunuz NetOpenX destegi var yazin gitsin...
|
|
SA
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |