ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.
Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz. Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur. Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz. |
Devir Problemleri Stok ve Cari |
Yanıt Yaz |
Yazar | ||
onem
Üye Kayıt Tarihi: 06 Nisan 2007 Durum: Aktif Değil Puanlar: 29 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2009 Saat 01:08 |
|
Herkese Selam, 1) 2008 sirketinden 2009 sirketine stok devri yapilirken müsterim eksi bakiyeli stoklari aktarmamis bu da bazi stok kartlarini yaratmamis. yani kisaca 2 sirketteki stok kartlari sayisi ayni degil ve 2009 yilinda faturalar kesildiginden ayrica bir stok hareketi olusmus. Simdi öncelikli olarak 2009 daki stok hareketlerini de kaybetmeden stok kartlarini nasil esitleyip tekrar devir yapabilirim?
2) 2008 sirketine 2009 yili faturalari kesilmis ve sonra cari devir yapilmis. 2009 sirketinde cari harekete bakilinca bu faturalari görebilmeme ragmen fatura detaylarini görememekteyim dogal olarak. Bu detaylari 2009 sirketie kesilen futura raporlarinda almak istiyorum. 2008 sirketindeki 2009 yilina ait Kesilen faturalara ait hareket detaylarini nasil 2009 sirketine nasil aktaririm ve 2008 sirketi içinden 2009 a ait hareketleri nasil silebilirim.
Saygilar,
Erkan
|
||
Conari
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2007 Konum: YSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 3513 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|
1- Sene sonu Devir altinda Sabit kayit kontrolünden stok çalistirin. 2- Yardimci programlarda Tablodan tabloya kopyalama ile halledebilirsiniz ama tablolari bilmeniz gerekmekte.
|
||
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
|
||
onem
Üye Kayıt Tarihi: 06 Nisan 2007 Durum: Aktif Değil Puanlar: 29 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|
tesekkür ederim sorunlar haloldu
|
||
kerim9967
Üye Kayıt Tarihi: 29 Ekim 2009 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı kerim9967
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|
Slm. Sayin Conari 2. soruda belirtilen ayni sorun su an bendede var. Kayitlari görmek için eski sirkete giris yapmam gerekiyor sürekli olarak. Hangi tablolari nasil kopyalamam gerekli yazabilirseniz sevinirim.
|
||
..:NETSIS:..
|
||
Conari
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2007 Konum: YSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 3513 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|
Stoklari sene sonu devir yaptiginizda mesela 02.01.2010 tarihli fatura kesti iseniz 2009 sirketine 2010 sirketine bu fatura hareketi olarak aktarilir.
Tabi devir baz tarihini 31.12.2009 vermelisiniz.
|
||
|
||
kerim9967
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı kerim9967
|
|
Sayin Conari,
Sene sonu devrini yilbasindan sonra yapmistim zaten. Fakat devir isleminden önce yeni yilda girilen fatura bilgilerine ulasamiyordum. Benim sorum (sizin "onem" arkadasimiza verdiginiz cevaba istinaden) fatura kayitlarinin hangi tabloda tutuldugu idi. SQL de tablolari biraz karistirnca kayitlarin hangi tabloda tutuldugunu (sanirim) buldum ve deneme yöntemiyle eski sirketten 1 faturaya ait detayi yeni sirkete NETSIS yardimiyla aktardim. Bilmeyenler için tablonun ismi TBLFATUIRS. Daha tecrübeli biri olarak bu konudaki engin tecrübelerinizden faydalanmak isterim. Ayni sekilde yaptigim yöntemde eksik ve yanlisliklar varsa uyarilarinizi da beklerim. Ilginiz için tesekkürler. Düzenleyen kerim9967 - 03 Mart 2010 Saat 17:38 |
||
|
||
kerim9967
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı kerim9967
|
|
Anlamadigim bir husus daha var. Simdi kisit vermek istedigimde; Mesela 01.01.2010 tarihinden büyük olan tarihleri girmeye çalistigimda Out of Memory hatasi aliyorum. Nerede hata yapiyorum acaba
|
||
|
||
NETSYS
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 30 Ekim 2007 Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|
|
||
kerim9967
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı kerim9967
|
|
Silmem gereken yeri ve nasil yapildigini tam olarak tarif edebilir misiniz? |
||
|
||
kerim9967
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı kerim9967
|
|
Sorumun cevabini bilen yok mu acaba? |
||
|
||
Conari
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|
|
||
kerim9967
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı kerim9967
|
|
NETSYS arkadas
demis. Ben biraz daha ayrintili sordum soruyu. Veri alisverisi yapacagim iki sirketin disinda farkli bir sirketten denedim. Fakat hizli giris yapmak amaciyla ön sorgudaki degerleri saklamak istedigimde Out Of memory diye hata aliyorum. RAPFORDATA nedir nasil bulurum. Biraz daha ayrintili anlatirmisiniz diye sordum o soruyu? |
||
|
||
Conari
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
|
bu NETSIS Veritabaninda bulunan bir tablo.
SQL servera ulasmalisiniz. ilgili tabloda ilgili modülle ilgili satiri silmelisiniz.
açiklama da "Tablodan tabloya kopyalama" diye bakin.
veya dedigi gibi sifir bir sirkete girip oradan da yapabilirsiniz. illaki datalarin oldugu db de olmaniza gerek yok.
|
||
|
||
kerim9967
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı kerim9967
|
|
Zaten yeni bir sirkette denedim diyorum. Sirf aktarim için yeni bir sirket açtim. Netsis veritabanindaki yeri yani 'ilgili tabloda ilgili modülde ilgili satir' ifadesini biraz detayli anlatabilir misiniz? |
||
|
||
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |