ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Genel > ERP Entegrasyonları
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - NetOpenX Depolar Arasi Transfer Farkli Isletme
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

NetOpenX Depolar Arasi Transfer Farkli Isletme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
wille Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı wille Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: NetOpenX Depolar Arasi Transfer Farkli Isletme
    Gönderim Zamanı: 11 Mart 2010 Saat 17:47
Merhabalar,

Kullandigim dll'in verisiyonu 4.0.13. NetopenX i ilk kez kullaniyorum.

Farkli isletmede bulunan subeye dat belgesi olusturdugumda belge olusuyor.
Fakat Netsis Fatura Modülü Depolar arasi transfer ekranindan incelemek istedigimde,
üst bilgiler görünüyor, Kalem Bilgilerine geldigimde "Kalem Bilgisi Okunamadi" diye hata ile karsilasiyorum.

Ayni isletmede depolar arasi transfer belgesi olusturdugumda problemle karsilasmadim.

Bu problemin nedeni ne olabilir?
Tesekkürler
Iyi Çalismalar
Yukarı Dön
AyGuMuS Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: -5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı AyGuMuS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mart 2010 Saat 08:59
gelendepo giden depo sube kodlari ftirsip gibi kritik alanlardan birini NetOpenX le atamamissindir. Anlamanin en kolay yolu elle bir DAT isle sonra NetOpenX le ve TBLSTHAR a 2 kaydinda kalem bilgisini karsilastir atladigin alani muhtemelen orda göreceksin...
SA
Yukarı Dön
wille Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı wille Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mart 2010 Saat 17:55
Farkli isletmedeki depolar oldugu için gerçek bir çözüm bulamiyoruz.
Bu durum için ayni isletmede çikis islemi için sabit bir sube kullanarak yoluma devam ediyorum.
Tesekkürler

Yine DAT belgesi ile ilgili...

Olusan belgede onaylama islemi için nasil bir atama yapilmasi gerekiyor?
Ilginize tesekkürler.

Düzenleyen wille - 15 Mart 2010 Saat 17:55
Yukarı Dön
AyGuMuS Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı AyGuMuS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mart 2010 Saat 17:25
Farkli Sudeye transfer ediyorsan TBLFATUIRS içersinde GELSUBE_KODU ve GITSUBE_KODU alanlarinin NetOpenX karsiliklari da ayni adlaydi herhalde ona bakamadim o alanlara da deger ata ve ona göre kontrol et... Bu hata baska biryerde de olmustu ve çözmüstüm...
Onay derken DAT onay mi Is Akis mi?
SA
Yukarı Dön
wille Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı wille Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mart 2010 Saat 11:04
Tesekkürler @AyGuMuS
Shopsta Dat Onayi..

Bunun için SATIS FATURA PARAMETRELERINDEN
Subeler arasi transfer fisi karsi ambarda onaylansin mi?
Kutucugu isaretlenmesi gerekiyormus. Netopenx bu parametreden okuyup ne yapacagina karar veriyor.

fatKalem.Stra_OnayNum, tblsthar tablosunda ONAYNUM sahasini temsil ediyor sanirim.
DAT belgesini olustururken ONAYNUM sahasina belirledigim bir numarayi atiyorum.
Yalniz olusan belgede bu numarayi göremiyorum. Yine ONAYNUM sahasi 0 olarak görünüyor.

Bunun nedenini biliyor musunuz? ONAYNUM sahasini kullanmanin bir yolu var midir?
Tsk

Yukarı Dön
AyGuMuS Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı AyGuMuS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Mart 2010 Saat 11:24
fatKalem.Stra_OnayNum Workflow için gerekli olan IncKeyNo bilgisi benim bildigim... TBLWORKFLOWTRA tablosundaki baglantisini sagliyor.  Is Akisi açiksa da senin bisi yapmana gerek kalmadan ilgili alan zaten olusuyor...

Workflow olmadan DAT Onayinda TBLFATUIRS içinde Yedek alanina bir Flag atarak onay mekanizmasini sagliyor görünüyor...  TBLSTHAR tarafina bakamadim orayada sen bakarsin artik...

Illlede onaynum sahasini göreceksen Workflow yani isakisi devreye al o zaman ONAYNUM sahasi dolu gelir. En azindan bende siparisde geldi...LOL

Düzenleyen AyGuMuS - 22 Mart 2010 Saat 11:27
SA
Yukarı Dön
wille Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı wille Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Mart 2010 Saat 12:57

Buradan sunu anliyorum. Normal kosullar altinda onaynum sahasini kendi istedigim gibi kullanamayacagim.

Su an karsi taraf belgeyi onaylayabiliyor. Depolar arasi transfer islemi tamamlandi diyebilirim.
Onaynum sahasini yeni olusturdugum belgeler için kontrol noktasi olarak kullanmayi düsünüyordum.
Sonradan güncelleyebilir ya da farkli bir saha kullanabilirim sanirim.

Verdigin bilgiler ve yönlendirmen için çok tesekkür ederim.

Iyi Çalismalar
Yukarı Dön
AyGuMuS Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı AyGuMuS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Mart 2010 Saat 17:11
ONAYTIPI A oldugu müddetçe ONAYNUM alanina istedigin bilgiyi atabirsin... Tabi Ilerde Workflow udevreye aldiginda problem olabilir yada güncellemede uçabilir sorunlariakla geliyor...
Ama bana sorarsan isime yarayacaksa riski göze alir kullanirim... Nasilsa default deger 0   Big%20smile
Normal kosullar altinda onaynum sahasini kendi istedigim gibi kullan derim... Wink En azindan deneme bir firmada bak...
SA
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,445 Saniyede Yüklendi.